Jitka Valentová: Černá Luna – práce se stínem?

Jak se projevuje tento záhadný a doposud méně probádaný citlivý bod našeho horoskopu v našich životech? 

Kde stojí moje Černá luna v mém horoskopu naleznete: http://osobni-horoskop.najdise.cz

V rámci své astrologické praxe jsem zjistila, že výrazně. Vždy, když se něco významného děje, tak se obvykle v horoskopu ukáže nějaký silný tranzit Černé Luny nebo aspekty jiných tranzitů na nativní Černou Lunu.

Černá Luna se v astrologii objevila poprvé v sumerské mytologii zhruba 3000 let př. n. l. a používala se i ve staré Babylonii. Pak byla dlouhou dobu zapomenuta a znovuobjevena až v roce 1933 francouzským astrologem D. Neromanem. Ten jí definoval jako druhé ohnisko dráhy pohybu Luny po elipse kolem Země a začala se tak pomalu integrovat do astrologie.

Tento citlivý bod má zvláštní význam a je to převážně práce s naším stínem, jsou to zkoušky, které nás vedou po cestě zasvěcení.

Psychologicky se Černá Luna spojuje s temnou ženskou stránkou naší osobnosti. Vynáší na světlo témata potlačených emocí, sexualitu, závist, nenávist a hlavně vzdor vůči konvenčně zavedeným pořádkům. Vychází z archetypu nespoutané ženy, bojovnice a rebelky, která se vzepřela bohu a svému muži. V duálním systému naší planety Země, je to ženský démon, plnící lekce na cestě k zasvěcení a transformaci.

Černá lunaDemonstrace lekcí probíhá jak ve vnitřní, tak ve vnější rovině našich životů a to po spirále zkoušek každých 9 let. Poprvé se tedy bytost setká s lekcí Černé Luny ve svých 9 letech, kdy se dané téma více zviditelní a pak vždy za dalších 9 let, tedy v 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81.. letech.

Černá Luna se v jednotlivých znameních zvěrokruhu zdržuje přibližně 9 měsíců a podle rozsahu velikosti domů se tak dá určit, jak dlouho zde bude uvedený tranzit působit. Tranzity Černé Luny se projevují často v orbisu aspektů na sekundy přesně. Tedy doslova jízdní řád.

Cílem těchto lekcí je poukázat a zviditelnit témata spojená s minulými životy a hledat jejich řešení a pochopení prostřednictvím událostí v tomto životě. Proto je tak důležité přijetí, pochopení a odpuštění v těchto lekcích. 

Projevy Černé Luny v našich horoskopech mají řadu podob. Samozřejmě, že záleží na aspektech, kvalitě a umístění. Podle toho se pak dá očekávat povaha událostí, které se nám v životě projeví. Tam, kde se v horoskopu Černá Luna nachází, nám dost často něco chybí, je tam jakási pomyslná černá díra. Dochází tam k osudovým zasvěcením. Sami si v té oblasti projdeme zraněním a pak můžeme více s daným tématem pracovat a pomáhat tak i ostatním.

Často, když se dostaneme do role oběti, při hlubším zkoumání zjistíme, že jsme kdysi dávno byli viníkem právě my. A Černá Luna je spouštěč těchto karmických událostí.

Podívejme se na malé příklady vazeb Černé Luny k planetám.

  • Černá Luna v aspektu na Slunce ukazuje na problémy s otcem a egem a schopnosti prosadit se vůči autoritě, nutí člověka zaměřit se sám na sebe a obhájit svoji svobodu.
  • S Lunou jsou to záležitosti spojené s matkou, mateřstvím, naší duší, intuicí, sny a emocemi. Osvobození se od matky a rodových emocí.
  • Vazby na Merkur signalizují slovní a písemný projev, intriky, pomluvy, práci s tajnými informacemi. Zneužití slov při černé magii.
  • Aspekty na Mars ukazují na problémy s muži, sexualitou, agresivitou, úrazy a práci s energií. Temné vyzařování.
  • Venuše přináší témata výživy, lásky, krásy, vztahy. Objevují se románky s věkově nesouladnými partnery. Prokletá láska atd.
  • Jupiter ve vazbě na Černou Lunu řeší expanzi v oblasti filozofie směrem k magii. Objevují se nevysvětlitelné problémy a smůla, nebo tzv. z pekla štěstí. Mecenášský komplex.
  • Vazby na Saturn přinášejí silná karmická témata. Bolesti pohybového aparátu, pesimismus, traumata, smrtelné úrazy.
  • Uran s Černou Lunou přináší nečekané změny a setkání s bytostmi z jiných dimenzí, vyšší inspiraci a poznatky, setkání se s astrologií. Změny iniciované nehodou a úrazy.
  • S Neptunem Černá Luna zesiluje sklon podlehnout své iluzi, alkoholu, neuróze, zbloudilým duším. Zasvěcení při meditaci a snění.
  • Pluto s Černou Lunou vytahují témata sexuality a smrti, moci a bezmoci. 

Černá Luna v domech a znameních se projevuje například takto:

  • 1. dům: Výzva je vyrovnat se a přijmout určitou svojí nedokonalost, která je viditelná i pro druhé, odmítání druhými a odmítání sebe sama, démonické a magické vyzařování, analogie pro znamení Berana v nalezení sama sebe a svého zdravého projevu ega, svojí síly, zvládnutí své agresivity a touhy prosadit se za každou cenu. Poučit se z protilehlého znamení Vah v diplomacii a spolupráci. Přijmout svoji slabost a zbrklost. 
  • 2. dům: Výzva v nalezení své hodnoty, v oblasti financí je pocit trvalé nejistoty, někdy bývají skutečné problémy s penězi, ty mohou chybět a padat do zdánlivé černé díry formou pokut, exekucí, špatně podepsané smlouvy, výpovědi z práce a ztráty stálého příjmu, nelegální manipulace s penězi atd. Analogie znamení Býka, deficit v oblasti hmotné hojnosti, krásy, lásky a výživy. Poučit se z protilehlého znamení Štíra v hledání hlubších hodnot a naučit se práci s energií. Přijmout svoji chudobu a deficit krásy. 
  • 3. dům: Výzva naučit se komunikovat a spolupracovat. Mysl je zatížena temnými myšlenkami obavami a strachem, schopnost komunikovat s nehmotným světem. Bloky v komunikaci. Nutnost držet určité tajné informace. Analogie Blíženců ukazuje na problémy ze sourozenci a roztěkaností. Poučení u protilehlého znamení Střelce je v hledání vyšší pravdy a soustředění se na hlavní cíl. Změna svojí životní filozofie. Přijmout svoje mentální omezení.
  • 4. dům: Výzva naučit se integrovat a projevovat svoje city v rámci rodiny. V rodině se setkává s manipulací a s vynucováním citů a pozornosti. Bezcitná atmosféra v rodině. Ztráta domova. Analogie se znamením Raka ukazuje na strach z matky a strach být matkou. Projevování temných citů. Závislost. Poučení z protilehlého Kozoroha je přijmout zodpovědnost za své city a stát se dospělým. Přijmout svoji přecitlivost.
  • 5. dům: Výzva zvládnout a naučit se vztahy k milencům a dětem. Naučit se přirozeně si hrát, tvořit a projevovat lásku. Deficit dětí a milenců. Analogie znamení Lva je v integraci svého ega a tvořivosti. Otec je vnímám jako dominantní, nebo nedosažitelný vzor. Nedostatek otcovské role. Poučení u protilehlého Vodnáře je odstup od sobectví a ega a zaměření se na celek. Přijmout svoji podřízenou roli.
  • 6. dům: Výzva je zvládnout každodenní povinnosti v péči o tělo a pracovní službu. Naučit se spolupracovat. Deficit zdraví a práce. Analogie znamení Panny je v každodenní péči a hledání dokonalosti, čistoty a sterility v životě. Poučení u protilehlého znamení Ryb je v tom, nechat věci přirozeně plynout, uvolnit se a nelpět na své jedinečné roli. Přijmutí své nedokonalosti.
  • 7. dům: Výzva naučit se vztahy. Uzavírat dobré smlouvy. Deficit ve vztazích a přijetí druhými. Problematické manželství. Temný partner. Rozvod. Analogie znamení Vah je naučit se rovnováhu ve vztazích, příliš se nepotlačovat ani neprosazovat. Poučení u protilehlého znamení Berana je naučit se zdravě prosazovat svoje potřeby a vymezit svoje hranice. Přijmutí své nerovnováhy.
  • 8. dům: Výzva naučit se práci s energiemi a přijetí smrti ve všech rovinách. Deficit v intimní oblasti a v práci s energií. Sexuálně posedlý partner. Závislost na sexualitě. Magie umírání. Analogie znamení Štíra je v transformaci sexuální energie a témat života a smrti, naučit se procházet krizemi. Být pravdivý sám k sobě a nepoukazovat na nedostatky jiných, které sám skrývám. Poučení u protilehlého znamení Býka spočívá v nalezení stability a jednoduchosti přirozeného bytí. Přijmout svoji bezmoc.
  • 9. dům: Výzva nalézt tu správou životní filozofii, víru. Je zde možnost fanatizmu ve víře nebo totální ateismus. Temná filozofie. Problémy s církví a duchovními představiteli, cestováním a zahraničím. Analogie znamení Střelce vybízí k hledání té správné pravdy a směru, vidět vyšší cíle. Poučení u protilehlého znamení Blíženců dává řešení v komunikaci o problémech a hledání jejich řešení. Přijmout svoji zmatenost.
  • 10. dům: Výzva obstát ve světě, unést zodpovědnost a mít postavení. Je zde možnost být bez práce a společenského postavení. Černá ovce společnosti. Analogie znamení Kozoroha spočívá v budování svého postavení a snaze plnit své povinnosti na úkor svých citů a pocitů a omezením rodinného života. Poučení z protilehlého znamení Raka spočívá v projevení svých citů a dovolit si prožívat radosti rodinného života bez ohledu na své společenské postavení. Přijmout ztrátu společenského postavení.
  • 11. dům: Výzva patřit do určité skupiny a plnit si sny a vize. Je zde možnost být bez přátel, nebo s nimi zažívat trápení. Netradiční přátelé. Problémy s energií a technikou. Analogie znamení Vodnáře je o svobodě, nadhledu a budování nové vize přátelství. Přináší nové nadčasové myšlenky. Poučení z protilehlého znamení Lva je v nalezení radosti ze života a srdečného osobního prožívání. Přijmout vlastní nesvobodu.
  • 12. dům: Výzva nalézt svůj duševní klid. Vyrovnat se se svojí senzitivitou a pocitem oběti. Možné duševní choroby. Temná podvědomá složka. Objasnění své 13. komnaty a minulých životů. Problémy v nemocnicích, ústavech, klášterech a věznicích. Analogie znamení Ryb je umět si udržet svoje hranice a nebýt pod vlivem celku. Poučení z protilehlého znamení Panny spočívá v nalezení praktického přístupu života, péči o tělo a očistu. Přijmout roli oběti.

Teď jsme se zjednodušeně podívali na to, jak se může projevovat nositelka karmických lekcí Černá Luna v našich životech. Je zde ale i ukazatel dharmy, pozitivních darů, zásluh a podpory z duchovních světů a to je v horoskopu Bílá Luna zvaná Selena. Ta nám pomáhá plnit své sny a šťastné náhody, rozvíjet dary a talenty našich životů. Je to podpora od pozitivních bytostí, kterou zde na Zemi všichni tolik moc potřebujeme při zvládání transformace svých osobních životů.


Jitka ValentováAutorka článku: Jitka Valentová
https://astroporadna.webgarden.cz/

Jmenuji se Jitka Valentová, astrologii se věnuji více než 20 let.
Moje cesta k ní vedla přes hledání odpovědí na události mého osobního života.
Astrologie byla pro mě zlomový objev. Nejdříve jsem doma v rozsáhlé knihovně mojí maminky našla řadu knih s touto tématikou a pomalu začala objevovat tento nový svět, který mi začal nabízet naději, že tato věda udává našemu osudu jakýsi řád. Silně mě vedla touha dozvědět se něco více ze svého osudu.

Při své práci proto hodně používám intuici, která mi pomáhá dát každému, kdo mě o to požádá, právě tu odpověď, která je pro něj v danou chvíli důležitá a je v souladu s jeho osudem.


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 180
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 270
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 407
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 423
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 349
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2109
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 380
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 454
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1746
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 783
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 814
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3053
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2022760
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515435
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456881
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292906
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282435
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272794
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259368
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251071
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249559
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242840
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240677
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215158
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206594
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188183
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186475
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184272
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176617
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166702
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163337
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161083
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142740
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128161
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124518
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122478
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...