Pyramida Pálava

Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné vápencové útesy, které vznikaly na dně dávného moře, se jako ostrovy tyčí nad okolní, jen mírně zvlněnou krajinu. Pod prudkým sluncem se daří vínu a dalším teplomilným druhům, které jinde na území naší země nenajdeme. Právě žhnoucí slunce dalo CHKO její název – jméno pochází z výrazu moravských nářečí – „Místo, kde prudce žhne slunce“ nebo také „sluneční úpal“. Území je člověkem osídleno od pravěku, kdy pod Pavlovskými vrchy tábořili lovci mamutů. Stopy zde zanechali Keltové, Germáni i Římané. Nakonec se tu ale usadili staří Slované. Přes dlouhou a bohatou historii se zde zachovaly cenné přírodní biotopy a CHKO tak představuje příkladnou ukázku harmonické krajiny, kde vztah člověka a přírody probíhal ve vzájemném souznění. Za přírodními krásami, ale i kulturními památkami sem každoročně zamíří tisíce návštěvníků. Pálava se stala v roce 2003 součástí biosférické rezervace UNESCO Dolní Morava.

PYRAMIDA JE DOMINANTOU PŮVABNÝCH VRCHŮ

Velká Slunečná (283 m) je mystikou opředený nejvyšší vrchol Dunajovických kopců. Pro jeho kuželovitý vzhled se stupňovitými terasami je lidově označován jako Pyramida Pálava. Velká Slunečná má orientaci jako nejstarší stavby světa. Terasy mají sklon 52 stupňů, stejně jako Velká pyramida v Gíze. Ještě v 60. letech minulého století to byl docela obyčejný kopec pokrytý vinohrady, jenže byl velmi prudký, že šel sotva obdělat. S tím si poradil místní kutil Dominik Pecka, který se se svým traktorem S-100 pustil do „terasování“ kopce. Práce prováděl 10 let.

Na vrchol pyramidy Pálava se dostanete přes 10 teras. Vrcholové plato tvoří nepravidelný obdélník s rozměry 60x70 metrů. Terasy po obvodě pyramidy jsou široké více jak 5 metrů, s převýšením 5 metrů. Součástí pyramidy Pálava je velké plato (264 m.n.m.). Orientace pyramidy a plata je směrem na jihovýchod. Když stojíte na vrcholu a vidíte pod sebou velké dokonale vytvarované plato s rozměry 100x50 metrů, můžete si připadat, že jste v Peru. Osa Velké Slunečné a přístupové plato směřují jihovýchodním směrem s odchylkou cca 7-15 stupňů. Orientace nejstarších staveb ke světovým stranám, například pyramidy v Teotihuacanu, mohyly v Srbsku, kyklopské zdi v Řecku a Bosenský Daorseon, vykazují podobnou „božskou odchylku“ od současných světových stran.

ŘÍKÁ SE, ŽE PYRAMIDA JE STEJNĚ JAKO ČLOVĚK TVOŘENA TĚLEM, DUŠÍ A DUCHEM

Povrch Země se nachází pod stálým vlivem dvou protichůdných sil: zemské a kosmické. Tyto síly spolupůsobí, udržují rovnováhu, harmonii a život na zemi. Když se jejich rovnováha poruší, vznikají nemoci a ve větším měřítku pak přírodní katastrofy. Pyramida má schopnost obě síly koncentrovat a umožňuje také jejich ovládání. Pyramidy čistí a harmonizují svoje okolí. Vybalancovávají energetické disharmonie a tím vytvářejí zdravější prostředí.

Každá pyramida na naší planetě vyzařuje energii, kterou dokáží citliví lidé vnímat dlaněmi nebo virgulí. Současná věda si neumí vysvětlit energetické působení tzv. tvarových zářičů – přírodních, natož uměle postavených před tisíci lety. Pyramida Pálava existuje pouhých pár desítek let, je historicky nejmladší na naší planetě, a měření bioenergie potvrdilo, že je aktivní a prospěšná pro vše živé.

MĚŘENÍ BIOENERGIE – TESTU SE ZÚČASTNILO 10 DOBROVOLNÍKŮ A FENKA ARIKA

První odborný test prováděl šéfredaktor časopisu WM magazín Jiří Matějka. Po příjezdu do Dolních Dunajovic se hodnoty dobrovolníků pohybovaly v běžných hodnotách 46-53 %. Aktuální stav je závislý na tom, jak jste se vyspali nebo jaké problémy a radosti máte z předchozího dne.

• Po výstupu na vrchol pyramidy Pálava se životní energie zvýšila o 20-25 %. Všichni účastníci se cítili v pohodě a usmívali se.

• Měření na jihovýchodním platu pyramidy Pálava ukázalo pokles životní energie u všech dobrovolníků asi o 10 %.

• Po průzkumu pyramidy Pálava byl zaznamenán další pokles životní energie o 30 %.

• Dvě hodiny po návštěvě pyramidy Pálava životní energie skokově vzrostla o 10 % víc, než když dobrovolníci přijeli do Dolních Dunajovic! Z výsledků prvního odborného měření bioenergie je zřejmé, že pyramidy mají měřitelný vliv na zdravotní kondici lidí a všech živých organismů (důkazem je fenka Arika). Po výstupu na vrchol pyramidy Pálava došlo k výraznému zvýšení životní energie u všech dobrovolníků v desítkách procent. Ale co může znamenat velký pokles, po odchodu z pyramidy Pálava, kdy došlo naopak o snížení životní energie o 30 %? Údajně došlo na vrcholu pyramidy ke spontánnímu jevu, který se nazývá detoxikace organismu. Pokud někdo trpí nějakou nemocí, tím intenzivnější je detoxikace. Tělo vydává svou životní energii na odstranění problému. To vysvětluje, proč pan Matějka po průzkumu pyramidy naměřil u všech dobrovolníků snížené hodnoty bioenergie. Pyramida Pálava není jen obyčejný kopec...

V OKOLÍ NAJDETE MNOHO ATRAKTIVNÍCH TURISTICKÝCH CÍLŮ

• Kříž na Liščím kopci – Naproti Velké Slunečné se nachází Liščí kopec (právě z něj budete mít na pyramidu při západu slunce nejhezčí výhled). V 17. století na něm byla postavena kaple svatého Rocha coby poděkování za záchranu před morovou epidemií. V roce 1801 ji nahradil kamenný kříž, který je tu dodnes k vidění a jedná se o kulturní památku. Místo pak doplňuje i skupina sakrálních prvků – projekt s názvem „Kaple cestou“, který tvoří například kamenné schodiště, modlitební lavice nebo klekátko.

• Zřícenina Sirotčí hrádek – Hrad z přelomu 13. a 14. století byl vybudován na dvou rozeklaných skalních útesech a svůj název Sirotčí hrad (Rossenstein) dostal podle rodu Wehingenů. Zanikl zřejmě někdy před rokem 1590. Romantická zřícenina Sirotčího hrádku a její typická silueta patří neodmyslitelně k Pavlovským vrchům. Můžete ji navštívit prakticky v kteroukoliv roční dobu, je zcela volně přístupná. Vychutnejte si tu třeba západ slunce.

• Děvičky – Hrad je poprvé zmiňován roku 1222 pod názvem Dewiczky jako pomezní zeměpanský hrad v královském držení. Dochovalo se i jméno jeho prvního purkrabího – byl jím Štěpán z Medlova, zakladatel šlechtického rodu Pernštejnů a zároveň správce hradu Veveří. S Děvičkami se váže i několik zajímavých pověstí. Ta nejznámější hovoří o třech skalnatých sloupech zvaných Tři panny, které stojí na úbočí pod hradem. Údajně jde o tatarskou princeznu a její dvě komorné. Ty se při putování po křesťanském světě dostaly na Děvičky, kde je hradní pán vlídně přijal. Bohatství princezny mu však nedalo spát a v noci ji kvůli své chamtivosti nechal s jejími společnicemi zavraždit a svrhnout ze skály. Ukradené bohatství si ale dlouho neužil. Když ráno spatřil zkamenělá těla tří panen výhružně hledících k hradu, nadobro zešílel.

• Archeopark Pavlov – Je moderní expozicí zpřístupňující jednu z nejvýznamnějších pravěkých lokalit doby lovců mamutů na světě. Přibližuje návštěvníkovi sídelní areál vytvořený moderním Homo sapiens na svazích hřebene Pálavy v období před 30 000 lety, otevírá materiální i duchovní svět lidí, kteří jej po několik tisíc let obývali. Na 500 m2 si prohlédnete originální kamenné nástroje, kostěné předměty k lovu i pro každodenní život, umění a rituály, pohřbívání i magii. Nechte se uchvátit jedinečností Archeoparku! • Kamenný kruh Klentnice – Toto kamenné dílo bylo do pálavské krajiny umístěné v září 2005. Kamenný kruh neboli moravský Stonehenge je uměle postavený kruh podle druidských zásad. Je tvořen devíti kameny v kruhovém půdorysu o průměru 27 metrů a jedním ve svém středu. Kruh je považován za silné energetické místo.


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 305
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 371
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 484
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 468
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 03, 2024 2179
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
březen 23, 2024 1790
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 805
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 863
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 06, 2024 1029
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2025895
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515483
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456930
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292968
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282494
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272834
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259442
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251246
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249697
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242879
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240831
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215193
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206653
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188261
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186496
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184281
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176633
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166732
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163358
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161109
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142761
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128176
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124546
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122506
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...