Většina lidí, se pro praktikování autopatie rozhodla z toho důvodu, že jim konvenční medicína nenabídla uspokojivé řešení jejich dlouhodobých zdravotních neduhů. Bylo jim lékaři řečeno, že jejich nemoc je nevyléčitelná a bude pouze možné její projevy do konce života tlumit farmako léky. Taková je běžná zkušenost většiny mých klientů ještě předtím, něž se dostali k léčbě autopatií. Tito lidé se po jejím praktikování přesvědčili o tom, že se lékaři ve svých předpovědích ukvapili. Zjistili, že se chronické zdravotní potíže dají vyléčit. Taková významná událost jako je uzdravení se z letitého „nevyléčitelného“ onemocnění, vede autopaticky vyléčeného člověka samozřejmě k otázkám:

„Jak je to možné? Jak taková metoda funguje?“ Těmito úvahami nakonec nevyhnutelně dospěje k závěru, že západní medicína v léčbě nejspíš něco důležitého opomíjí. A tím je lidská duše.

Pojem duše si rozdílné filosofické a náboženské směry pojmenovávají vlastními slovy – v Číně jí říkají vitální energie čchi, v Indii prána, v západním světě často lidé používají slovo vědomí. Samuel Hahnemann, zakladatel homeopatie, z které se autopatie přirozeně vyvinula, jí nazýval duchovní – vitální silou. Z jeho lékařské praxe a mnohých jeho následovníků, včetně nás, kteří se zabýváme autopatií, vyplývá, že naladění vitální síly člověka přímo zodpovídá za funkci těla a psychiky. Pokud je duchovní síla rozladěná, vzniká nemoc. Pokud je harmonická, jsme zdraví. Jak jsme ovšem schopni v autopatii tento nehmotný, organizační princip člověka stimulovat tak, aby se z nemoci uzdravil?

K výrobě autopatického preparátu použijeme substanci z vlastního těla léčeného (sliny, kapének dechu, moči aj.) a čistou pramenitou vodu. Tyto tělesné kapénky obsahují komplexní informaci o našich zdravotních potížích (obsahují mimo jiné i informaci o našem individuálním mixu virů, bakterií, kvasinek apod.).

Autopatie je zjednodušeně řečeno homeopatická léčba vlastní nemocí.

Tělesné informace zaneseme do lahvičky a upravíme je vysokým zředěním vodou (homeopatické potencování) do jemnohmotného stavu. V této jemnohmotné, nemateriální úrovni působí také vitální síla, která je u nemocné osoby rozladěná.Vysoko naředěnou slinou nebo kapénkami dechu podáme vitální síle informaci o tom, co je potřeba na úrovni těla a mysli napravit – jedná se tedy o informační působení. Každý jedinec má svoji duchovní sílu jinak frekvenčně naladěnou, a tak je potřeba optimálně nastavit dávkování. Počet litrů prolévaných lahvičkou je vždy individuální a odvíjí se od celostního stavu léčeného. Způsob, jak její vibrační naladění správně odhadnout a jak si počínat v průběhu samoléčby optimálně, se můžete dočíst v některé z autopatických učebnic od mého otce Jiřího Čehovského, který metodu před 21 lety jako první homeopat v celosvětovém kontextu systematizoval. Napsal o ní tři knihy, které praktikujícím slouží jako instruktáž k samoléčbě. Minulý rok mu byl od celosvětově nejuznávanějšího homeopatického magazínu Hpathy.com udělen titul Pioneer in homeopathy za objev autopatie. Zařadil se tak mezi osm celosvětově nejvýznamnějších homeopatů dnešní doby, kteří tento titul obdrželi.

Nechme teorie a ukažme si účinnost autopatie v praxi u případu tzv. „nevyléčitelného onemocnění“.

Zavolala mi do poradny žena ohledně případu své šestnáctileté dcery. Tato dívka se od mala léčila na chronické astma a pylovou alergii. Před několika lety jí lékaři navíc diagnostikovali ADHD. Rodičům dívky bylo odborníky naznačeno, že její zdravotní potíže lze řešit pouze tlumícími potlačujícími léky, které následně delší dobu užívala. To bylo pro rodiče dívky nepřijatelné sdělení. Nechtěli, aby jejich dítě bylo celoživotně závislé na lécích a přáli si, aby se z nemoci vyléčila.

Matka mi při telefonické konzultaci popsala aktuální stav její dcery. Mívá časté záchvaty vzteku, které bývají neadekvátní k situaci. V nedávné době se její psychický stav vystupňoval do té míry, že dokonce svým rodičům sprostě nadává. Mimo domov zažívá panické stavy úzkostí – v budovách mívá pocit jako by na ni padaly stěny. Projevy alergie se jí před pár dny začaly zhoršovat, stejně tak jako každý rok na jaře. S tím zesílily i projevy obtížného dýchaní spojené s astmatem. Dýchací potíže jí významně obtěžují především při venkovních fyzických aktivitách. Motá se jí i několikrát za den hlava. V průměru trvá deset minut, než malátnost zmizí. Každý den pociťuje s alergií související silné svrbění na nose.

Matce jsem doporučil, aby dceři doma připravovali v lahvičce preparát z dechu jednou za dva dny.

První dva týdny z průtoku 6 l a dalších čtrnáct dní na ředění 7,5 l. Také jsem jí řekl, aby si dělala do notýsku občasné poznámky ohledně vývoje celostního stavu dcery, výraznější změny si zapisovala a příště si tyto poznámky připravila k naší kontrolní konzultaci.

Kontrola po telefonu proběhla za měsíc. První, čeho si rodiče všimli bylo to, že jim dcera přestala neustále odmlouvat a jeli za tu dobu dokonce i několikrát na výlet, čehož by dřív kvůli svému psychickému stavu nebyla vůbec schopná. Už jim vulgárně nenadávala, psychicky se změnila k lepšímu. Motání hlavy, které mívala i několikrát za den se začalo postupně zlepšovat. V posledních týdnech tento projev už vůbec neměla. Ustoupily alergické reakce navzdory tomu, že bylo vrcholné jaro a vše v přírodě zrovna kvetlo. Nos ji už vůbec nesvrběl. Potíže s dýcháním neměla žádné od té chvíle, co s autopatií začala. Byla aktivnější a mohla si užívat i náročnějších aktivit v přírodě. Nikdy v životě nemohla jet kvůli svému zdravotnímu stavu na školu v přírodě – před pár dny byla ve svých šestnácti letech poprvé. Úzkostné stavy mimo domov postupně vymizely. Léky od lékaře už žádné nebrala.

Doporučil jsem pokračovat dál v užívání preparátu ze 7,5 litru z dechu, 1x za 10 dní (snížit četnost přípravy). Řekl jsem jim, že bude vhodné v praktikování autopatie takto ještě několik dalších týdnů pokračovat, aby se zlepšený stav dívky ustálil a předešlo se případnému zhoršení. Pokud bude i po pár týdnech její stav takový, jaký byl během této kontroly nebo lepší, mohou pravidelné užívání autopatie úplně opustit. Matce jsem řekl, ať se mi v případě potřeby v budoucnu kdykoliv ozve. Dál mě už nezkontaktovala.

Tato mladá slečna se zbavila svých chronických potíží díky tomu, že se její rodiče nesmířili s chmurnou předpovědí lékařů.

Moje poradenská praxe mi každý den ukazuje, jaký potenciál má autopatie u případů léčby tzv. „nevyléčitelných nemocí“. Mění osudy nejen původně nemocným jednotlivcům, ale mnohdy i celým jejich rodinám. Ukazuje nejen mě, ale i mým klientům, že pojem duchovní síly není jen něčím o čem je pouze hezké filosofovat, ale že je tomuto jemnému utvářejícímu principu člověka praktické věnovat pozornost. Má totiž přímý vliv na naše fyzické a psychické zdraví, od kterého se v životě jedince vše odvíjí.


Kryštof Čehovský
www.poradceautopatie.cz
Instagram profil: autopatie
Youtube: krystof cehovsky 



Nejnovější články na našem portálu

květen 03, 2024 90
„A jako drží ochrannou ruku nad doly svatí a světice, tak zase podzemní temné hlubiny hlídají a...
duben 24, 2024 361
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 436
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 546
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 505
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 435
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2214
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 460
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 544
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1927
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 834
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 916
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2028271
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515516
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456977
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 293010
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282585
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272877
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259513
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251393
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249852
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242920
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240888
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215229
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206693
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188318
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186522
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184293
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176687
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166761
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163373
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161122
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142796
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128195
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124569
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122542
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...