Ingredince:
6 ks středně velké řepy
Řepu nakrájíme na tenké plátky a plníme je petrželovým pestem:
Petrželové pesto:
3 stroužky česneku
3 hrnky dýňových semínek
2 hrnky zelené petrželky
3 lžíce olivového oleje
Vše mixneme v mixéru.
Fenyklový krém:
2 sladké papriky
1 hrnek nahrubo nasekané mrkve
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého fenyklu
Mix a naneseme jej kolem řepánků.
Fenykl má příznivý vliv na posílení imunity. Váže na sebe tuky a jedovaté látky. Pomáhá rozpouštět hleny, povzbuzuje činnost zažívacího traktu, působí močopudně.
O zeštíhlujících a detoxikačních vlastnostech věděli lidé již ve středověku. Římanky si pro udržení štíhlé postavy připravovaly fenyklový salát. Mniši zase před bohoslužbou přežvýkávali listy fenyklu, věřili, že pomáhá mírnit kručení v žaludku.
Zdroj: Škola živé stravy © 2012 Kniha Anny Hýžové
Autor: Anna Hýžová
Tento článek poskytla osobně pro server Příznaky transformace autorka článku. Jeho šíření je možné pouze s jejím souhlasem! Kopírování tohoto článku z našeho webu je zakázáno. Chcete-li jej zveřejnit na svém webu, získejte si souhlas autora. Ke sdílení článku na sociálních sítích využijte výše uvedené tlačítko sdílet. Děkujeme.