Ondřej Brož: Nejsem duchovní člověk

Než vůbec začneme, je potřeba vysvětlit kde a jak to všechno začalo. Hnutí New Age sahá až do takzvaného Třetího velkého probuzení v USA mezi roky 1855 – 1930, během kterého byla založena Teosofická společnost a vznikla hnutí Nového myšlení, Křesťanské vědy, transcendentalismu a spiritualismu. Byla to takzvaná harmonická náboženství navazující na Švédského vědce, teologa a mystika Emanuela Swedenborga, jehož učení dalo za vznik Církve Nového Jeruzaléma. Hlavním moderním představitelem byla Louise Hay, autorka knížek jako například Miluj svůj život, Požádej a je ti dáno nebo Uzdrav své tělo. V době tvrdého materialismu, rozvoje konzumu a obrovských světových změn, které probíhali posledních 200 let, to bylo něco naprosto nového a samozřejmě to přitáhlo spousty lidí. Jestli si má člověk vybrat, mezi nevědomým životem plným negativních emocí, honbou za penězi a chemie, New Age je jistě dobrá volba. Z New Age volně vyplývá většina informací, které se dnes považují za takzvanou Duchovní pravdu a nauku. Avšak jako se vším, co má dobrou myšlenku v základu, přišlo časem i s tímto hnutím několik dost vážných manipulací, které lidi uvrhlo z jednoho extrému do druhého.

Co to znamená Duchovní člověk? Toto označení je představa, kterou se lidé naučili mít a naučili se jí po ostatních vyžadovat odměnou za to, že je přijmou a ocení je. Duchovní člověk je někdo, kdo:

1)      Bezpodmínečně miluje všechny

2)      Praktikuje meditace

3)      Je vegetarián, lépe ještě vegan a nejlépe pránista

4)      Dochází k nějakému guru

5)      Nemá ego

6)      Nemá televizi

7)      Sleduje a zajímá se pouze striktně o Duchovní věci

8)      Myslí jen pozitivně

9)      Je lepší člověk

10)   Vibruje do 5D

11)   Channeluje bytosti

12)   Komunikuje s mimozemšťany

13)   Nosí jedině bílou

14)   Cvičí jógu

15)   Nechce a odmítá peníze, vše dělá zadarmo

16)   Žije tady a teď

17)   Nemluví sprostě

18)   Nelže

19)   Je v souladu s přírodou

20)   Každému vše jen zrcadlí

21)   Vše má vyřešené

22)   Nemá negativní emoce

23)   Je pouze zprostředkovatel vyšší moci

24)   Ovládá své myšlenky

25)   Nepije alkohol, nekouří cigarety

26)   Ke svému tělu se chová jako ke chrámu

27)   A hlavně je pokorný, duchovní, pokorný a o to více duchovní s pokorou

 

Neříkám, že všechny body jsou špatně, to rozhodně ne. Jen se z toho stal bič, který jsme si upletli a který nás nemilosrdně bičuje vždy, když uhneme z cesty k osvícení. Podle mě není dobré, když někdo uvěří tomu, že když nebude dodržovat některé z výše uvedených přikázání, bude mít nízké vibrace, bude horší člověk, bude nevědomý, bude nemocný, bude zlý a bude podporovat zlo.

Vezměte si například Ego. Z ega se stala štvavá zvěř a ego je něco, co vám nejeden člověk neodpustí. Hlášky typu rozpusťte ego, zbavte se ega, propusťte ego a osvoboďte se, téměř zlidověla. No, za prvé, nic takového nejde. Ego je nedílnou součástí našeho  3D těla, které se nazývá lidské tělo, neboli člověk. A to ať si každý říká co chce, všichni jsme lidé a žijeme zde na této planetě. Pojem ego, neboli „já", se řídí principem reality a vyrovnává působení složky sociální (superego) a pudové (id), je vědomé i předvědomé, a výsledkem jeho činnosti je naše chování. Ego se nedá oddělit od naší bytosti, ovšem dá se velmi silně potlačit, nebo naopak nechat se od něj potlačit na úrovni Duše. Dle mě je naše bytost, tak jak jí vnímáme ve 3D realitě, projev Duše skrze lidské složky našeho těla, jako emoce, myšlenky, řeč, ego, chování a tak dále.

Lidé, kteří mi tvrdili, že ego rozpustili, ho sice nerozpustili, avšak velmi silně potlačily. A víte co? Byli to ti nejnudnější lidé, které jsem kdy poznal. Ego je totiž složka nás, která hledá uspokojení a je jen na nás, jaký druh uspokojení to je. Může jít o klasické uspokojení ve formě čerstvého vzduchu, tepla, jídla, vody. Nebo také může jít o zážitky ať už sexuální, adrenalinové, spirituální nebo zábavné. Tito lidé byli z mého pohledu prázdní. Neměli hnací motor a nechovali se příliš jako lidé. Já osobně rozděluji lidi na dva druhy. Ti se kterými bych šel na pivo a ti, se kterými bych nešel.

Dokážete si představit sedět u piva, kávy nebo vody s Eckhartem Tollem? Eckhart Tolle byl vstupní brána pro spousty z nás, včetně mě. Ale dokážete si to představit? Teda Eckharte, včera jsem v práci zažil takovou situaci... Eckhart s úsměvem odpoví. Bylo to včera, dnes už to není, žij tady a teď. Hm, tak jo. No a teď mi říká manželka, že by chtěla více cestovat... Eckhart se opět usměje a odpoví. Buď nezávislý pozorovatel. Tak jo. Díky a měj se krásně.

Neříkám, že se s ním nedá vést dobrý rozhovor, ale ten bude podle mě vždy jen na úrovni nějaké duchovní nauky. Jsme lidé a potřebujeme se socializovat, potřebujeme si povídat, svěřovat se a dělat další věci, které k naší lidské existenci patří. Možná jen zatím, ale patří. Jako lidé máme potřebu řešit situace, lidi, prožívat si různé zkušenosti a zážitky. Nejsme duchovní bio stroje, kteří se usmívají a žijí v přítomnosti. To co mi přijde jako problém novodobé duchovní nauky je potlačování toho, co z nás tvoří lidi. Odsuzování ostatních za to, že z našeho pohledu nejsou duchovní, odsuzování lidí za to, že dělají něco co nepovažujeme za duchovní a tím je bereme jako podřadné. Když k vám někdo přijde a dá vám duchovní nevyžádanou radu, víte co tím skutečně dělá? Ptá se vás, jak to, že jste nepřišli na to samé co on, jelikož on už to dávno ví a proto je na tom lépe a je samozřejmě na vyšší úrovni bytí než vy. Otázky typu: A proč to děláš? A jak to, že nevíš, že ti uzavírá třetí oko? Ty si neuvědomuješ, že jezením masa podporuješ násilí a snižuješ si tím vibrace? Tímto se ti lidé staví do role právě těch probuzených duchovních lidí, kteří to pochopili. To srandovní na tom všem ale je, že každý člověk je duchovní, jelikož každý člověk jakožto tvořen Duší je součástí jednoty a duchovních světů.

To, že se Duše rozhodla žít určitou formu nevědomého života z ní opravdu nedělá neduchovního člověka. Duchovní člověk, stejně jako pokora, svoboda, duchovno, karma, se stal výraz tak moc omílaný, že už nikdo neví co si má pod tím představit. Lidé na tyto slova už negativně reagují, protože jsou skoro všude a lidé se tím zaštiťují, protože pak právě vypadají velmi Duchovně, jelikož stejně jako odborníci používají termíny, které pak vytváří iluzi inteligence, duchovní lidé také používají své výrazy. Kvantové, plejádské, interdimenzionální, multidimenzionální, ukotvování slunečních energií z centrály světelného víru v konstelaci plejád nastavující nové semeno 12 úrovně dimenzionální krystalické struktury vláken DNA. Hmm tak ten člověk ví, jelikož nerozumím ani polovině, určitě musí mít informace tam ze shora. Lidé, kteří zvyšují osobní hodnotu povyšováním se a stavením se do rolí duchovních lidí, hledají své věrné následovatele. Tím, že je přesvědčí, že právě oni mají pravdu, že oni znají způsob, jak dosáhnout Duchovního osvícení. To poslední co většinou chtějí je, aby se o to člověk sám pokoušel. Cílem lidí, kteří se dostávají blíže světům nahoru, by mělo být motivovat lidi, aby skrze vlastní invenci a práci na sobě směřovali ještě výš. Aby probouzeli lidi kolem sebe, aby našli vnitřní sílu, aby převzali zodpovědnost za své životy. Udržovat lidi v neustálém stavu vzhlížení k ostatním, kteří jsou dle nás na vyšší úrovni, není o moc lepší než ovečky poslouchající kazatele v kostele, který je zprostředkovatel Boha.

Tito duchovní lidé jsou zase zprostředkovatelé Zdroje, Stvořitele, Vesmíru. Tak jaký je tam tedy rozdíl. Rozhodně nechci porovnávat duchovní nauku s církví, to rozhodně ne. Bůh jako takový by po vás nic chtít neměl. Nemá žádný užitek z toho, že trpíte. Církevní náboženství si na utrpení vytvořila kult osobnosti. Utrpení je největší ctnost, kterou církev uznává. A dokud jste v utrpení, nemůžete se stát silnou osobností. Tak netrpte a převezměte otěže svého života do svých rukou. Vesmír nám zprostředkovává to, co my si sami chceme zažít. V žádném případě to není tak, že bychom byly loutky těch nahoře a Vesmír si s námi hrál, trestal nás nebo tlačil do těžkých životních zkoušek. Jednu věc se duchovní nauce upřít nedá. Máme svobodnou vůli a můžeme si dělat co chceme do té míry, dokud neomezujeme svobodnou vůli někoho jiného. Tak to dělejme. Buďme šťastní a zbavujme se negativních vzorců, které z nás nedělají dobré lidi.

Protože být dobrý člověk, není úplně zas tak jednoduché. 

s přáním krásného dne, 

Ondřej Brož 


 Autor článku : Ondřej Rimmer Brož  Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 135
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 234
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 390
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 413
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 340
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2103
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 370
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 443
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1738
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 781
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 802
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3049
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2022090
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515428
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456871
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292893
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282416
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272787
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259353
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251025
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249519
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242826
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240665
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215151
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206583
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188164
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186470
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184265
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176613
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166697
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163327
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161077
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142727
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128158
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124514
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122471
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...