Jitka Bartošová: Březen 2020 shrnutí z hlediska obyčejného člověka a duchovna

20.03.2020 16:40

Lidé potřebují znát pravdu. Jak moc detailní? Kdy jim to pomůže a kdy to nadělá víc škody než užitku? Opíráme se o duchovno, když máme dojem, že náš život stojí za prd. Když si uvědomíme, v čem jsme vyrůstali – v neustálé šikaně a podlamování sebedůvěry, nebo boji o to, aby někdo nevěděl o nás až moc, protože kdyby věděl, byl by to konec přátelství či posledního kamaráda, který ještě s námi zůstal, vydržel. Tak ať si to lidé nyní poznají – tu skutečnou hodnotu. Já teď nebudu nikomu foukat bolístku, že se nakazil tím virem, protože nedbal mých upozornění, že se nakazil dávno – tupostí, arogancí nebo sobectvím. Je mi těžké vidět ty lidi, kterým se to nevyhlo, bolí je celý člověk, nejvíc teda plíce nebo hlava.

Protože jste jeden druhému nedávali prostor dýchat či jasně myslet. (Vnímejte tu spojitost.) Myslí si ještě někdo, že vás zachrání UFO před tím virem? Myslel si to někdo? Ano, někdo by se našel, aby pak v zoufalství na toho, na nějž lze fyzicky ukázat prstem, mohli svalit vinu a výčitky: “Tys něco slíbil a nepomohl, jak to?”

Odpověď: Tohle je lekce, účelem pomoci není vás o ni obírat. Protože co vám nyní chybí? Trochu času na rodinu (slyším nejprve odevšad), trochu prostoru, je nás moc, trochu oddech, mám strach, že je moc lidí a brzy zešílím. Tohle jsou modlitby mnohých citlivých lidí. Že jsme sledovaní, pořád mě někdo zkoumá, aby našel na mně nedokonalost či selhání, za jaké mě bude psychopaticky kárat.

Máte se od toho něco naučit, foukat bolístky můžeme pak. Teď je potřeba s rozvahou, zvnitřněním a v poklidu jednat na vlastní zodpovědnost a za ty, kteří ji mít nemohou (děti a nepohybliví staří...), Pokud je v každého možnost tak dělat. Vytrvejte v disciplíně, věcně se ptejte po informacích

 

Co konkrétně nedělat!

Hony na čarodějnice, jenom řekněte, co dělá ten člověk špatně a proč a dál ovšem k němu nebuďte hnusní, hrubí.

Svalovat vinu a výčitky. Jeje, toho by bylo, kdybych já měla začít na lidstvo začít s výčitkami, nemuselo by se mi podařit skončit. Tak už dost!

 

Na čem pracovat:

Poznat důležitost rodiny a přátel. Podpora, opuštění modelu na lepší a horší člověk jen proto, že jsem to chytnul nebo se tomu vyhnul. Ani jedno není hrdinství, jsou to hry ega.

 

Když řeknu, že se bojíte viru a proto nejste vyspělí...tohle ve skutečnosti není má věta ale spojení dvou vět nešťastně do sebe, takže z toho plyne ze slovních sdělení vybírat ten lepší a přínosnější význam a neskládat si jako dřív mezi řádky, že to znamená soud. 

Navíc to není pravda, on to ani není strach z viru ale z nevypočitatelnosti, jak se následně u toho a kterého člověka bude nemoc vyvíjet.

Vy/lidé jste mě také v něčem vychovali, já vám dávám zrcadlo. Donutili jste mě v mezilidských vztazích, že je potřeba se řídit politickými vytáčkami, proti kterým se stále bouřím. Tiše a nevypočitatelně, takže vlivem vašich her jsem se stala nevypočitatelným člověkem a také nebezpečným.

Ale ne tak, že bych vás nakazila tím virem, ale pokud mě opravdu moc dlouho budete dráždit hrubým chováním jak ke mně, tak k sobě navzájem – jste suroví někdy, až do nebe to volá. Stanu se nebezpečná slovy a sděleními, jaké na vás pustím či nepustím a činy budou u mne o to víc neviděné.

 

Nemůžete odemne vidět fyzicky zjevnou pomoc hromadně, není mi to povoleno, a když jsme u medvědů :), tak by to byla pro lidstvo medvědí služba, ukázat vše, co dělám a nedělám. Ne, opravdu si musím nechat mnohé pro sebe. A věřit, že vývojové konstanty vesmíru už se postarají o zbytek a tím vymácháním tlamiček, (zmírnit se to dá rouškou), se něco konečně naučíte a dostanete se jako společnost do uzdravení dramat. To vám přeji. (Kdo zná Harryho Pottera a profesora Snapea, který nebyl dvakrát laskavý, neboť všude přesně poznával hnus v mezilidských vztazích od školy na vlastní kůži. Jsem mu v tom podobná, když mě lidi štvou.) A proto vám přeji uzdravení těch dramat a konec šílenství, jaké mezi vámi vládne. Přeji vám to víc než některým opravdu ošklivým rejpalům a nenechavcům, intrikánům ten vir, když mě zrovna unavují jejich chováním a bezohledností a já dostanu amok.

Ten amok napřed vybouřím za mnohého nadávání, ať to jde ven a já se právě mohu pak nadechnout, uklidnit se a opět jasně myslet. Myslet si, že budu skvělý, protože jsem překousnul vlastní vzteklou fázi, je chyba. Jedná se o popírání jedné z části sebe samého.

A když sebe nepopírám, mohu být klidný. A pak už nikomu nákazy a nic ošklivého přát nepotřebuji. O to jde, moct se zdravě vyjádřit z emocí, když jsou, a bez kritiky druhých lidí. Dokud budou hodnotitelé, bude stres a stres neprospívá imunitě. Co za recept ještě, lidé, potřebujete? Ono to může být vlastně jednoduché. Najít cestu zpátky k sobě navzájem, naučit se k sobě mít blíž, a proto přišly podmínky, jaké vyžadují karanténu. Najít smysl odpočinku.  A taky uvidět, že další generace dětí bude moct na Zemi přijít, aniž by nutně musela být Země vypleněna. Skromnost ve smyslu naučit se zacházet šetrně se zdroji vody, potravy, energie. Šetrnost ve vztazích, komunikace má být jednoduchá, ne založena na tom, že mi (zejména) dámy něco podsouvají, abych si musel/a vyvodit, že jsem v něčem děsný looser, že mě neberou a abych se cítil/a zle a sám/sama. Šetrnost ve vztazích, že se zdržím závisti a pokud závidím, pátrám po tom, proč to tak je? Z bolesti z minula, ze ztrát? Pak přemýšlím a rozhodnu se za klidu dělat ty kroky, které mi pocity ztráty utiší, například chybí mi radostné dětství. Tak má představa, jak vypadá dítě, které prožívá radost... směje se, je nadšené, povídavé, zvědavé..tak se přiměji, aspoň ze začátku se do toho člověk musí trochu nutit, než mu to přijde přirozené po letech prázdna, pak už to jde samo - přiměji se chovat jako radostné dítě.

 

A tuhle dobu lze ještě využít jinak. Čtěte, to co jste se dlouho chtěli k tomu dostat, ale nebyl nějak pořád čas. Vařte, malujte, zpívejte...doma můžete bez roušky. :) Probuďte kreativitu. Máte jedinečnou příležitost začít znovu a nechovat se jako automat. Už nemusíte. Navíc vám třeba zavolá někdo, koho jste nečekali a měli jste rádi a mysleli si, že zapomněl/i.

 

Povzbudí to. Když nemusíte každý den bojovat o přátelství a můžete si dovolit ho tvořit nenuceně, s vírou, že vše je OK. Jako já v dětství musela pořád čelit útokům ze strany těch, co kritizovali, soudili, hledali chyby na mě, ať už to mělo být mé tělo nebo character, abych ještě vůbec měla kamarády. Ale později jsem viděla, odkud to mí spolužáci převzali – od jejich rodičů, neboť i dospělí se takto k sobě chovají a dělají ze sebe složité, téměř nedostupné, rychle ztrácející, nestabilní společníky (Hvězdičko blýskavá, marno tě získávám, lehko tě ztrácím, já vím…), dnes bohužel i beze smyslu pro cit, někdy rozum. Hry na nedostupného, jinak mě budou ostatní brát jako samozřejmost a nebudou si mě vážit. A současně vynechat musíme nutkání se rozdat. Jsou tu dva extrémy, jeden odmítavý, druhý se rozdá, až padne. A to je nemocná společnost. Vir není vaše skutečná nemoc. Ale přesně tohle a paranoia. Vláda, ačkoliv na ni mám výhrady, že se něco mělo konat dřív a tak, ale nedůvěra a posedlost myšlenkou, že za každou cenu nás tady chtějí omezit a vzít jakoby legálně svobodu, už je vážně nesmysl. Je nutné se toho pustit, že vláda je nutně proti lidem a obyčejnému životu, když tedy nakonec je to vesměs v našich rukách a ohlasech. Neschopnost vlády začíná teprve ve chvíli, kdy nechtějí lid slyšet. Toť vše.

 

Takže odstartujte sebeuzdravení a nechte se vést intuicí vlastní spolu s těmi, kteří při vás stojí. Pak zanikne celosvětově koncept paranoiy, že mi druzí lidé chtějí škodit. Ano, je to někdy nebo někde nebezpečné, tohle začít praktikovat hned a celé, tak postupně. Tady v ČR se možná ještě tomu dá věnovat hlouběji a celkem bezpečně, v Indii bych si troufla tak v ašramu, ale jinde by se snadno vynořil někdo, kdo by mě v nezpracované divokosti a zuřivosti znásilnil a zabil.

Tady to vizte, lidé, važte si života a vztahů a toho, co společně utváříme jako celek.

Nejdu si honit triko, (nemám to zapotřebí, jsem unavená), že něco vím nebo udělám extra super hyper pomoc lidstvu viditelnou na efekt, aby to bylo vnímáno jako skutečná pomoc, tohle se odehrává v procesech skrytých, dílčích a nenápadných. A vy se take můžete podílet na vzájemné pomoci sobě a druhým, když si tzv. dáte říct. Nechte si taky pokorně pomoct přírodou. Nemám to zapotřebí neustále vysvětlovat a dumat nad tím, zda by pomohlo hromadné vypnutí vědomí “hňupů”, co si říct nedají a nenechají si vysvětlit, neboť pochopit nechtějí, jsem unavená těmi všemi boji tak, jako planeta Země jistě také je unavená a teď má rovněž prostředek k úlevě.

Tak snad vhodně nakopnulo váhavé a snad povzbudilo. Vytrvejme v disciplíně a poklidu. Vláda sáhne logicky po prostředcích k přísnějším restrikcím právě proto, že se některými lidmi porušují omezení stávající, jaká nejsou ještě nejtvrdší. Pečujme o sebe. Nežalujme na sebe, ale dbejme na to, aby k těmto incidentům nemuselo docházet.

Více zde: https://farhamandala.webnode.cz/news/brezen-2020-shrnuti-z-hlediska-obycejneho-cloveka-a-duchovna/


Autorka článku: Jitka Bartošová https://farhamandala.webnode.cz/ Jedna polovina projektu "Indigový zpravodaj"

Jitka Indigový zpravodajAhoj, jsem Jitka, zde a nyní. Přišla jsem, abych z těžších zkušeností v životech lidí udělala nástroje, jaké jim pomohou objevit sebejistotu, sebelásku a podpořit jejich rozhodnutí změnit cestu životem, kdy místo utrpení volí radost a klid.
Vyrostla jsem v mezilidských vztazích naplněných nepochopením, konflikty a v poznání, jak mnoho lidí trpí v rámci neharmonických vztahů. Abych nejen přežila, ale i žila, vyvinula jsem si energetické a psychologické nástroje, jaké mě velmi posunuly, takže mohou být předány těm z Vás, kteří se touto cestou rozhodnou jít.Spojuji navenek protichůdné světy a síly, což vyžaduje péči a harmonizování sebe samé. Ukazuji, kde je prostor pro symbiózu vědeckého a duchovního světa, a že tyto světy mezi sebou nemusí bojovat a poškozovat se. Život je v mnoha barvách a dimenzích, dovolme si totéž vidět také v sobě. 
Co mě charakterizuje ještě? Láska ke krystalům a nacházení způsobů, jak ukotvit lásku kosmickou zde na Zemi, Gaiu, samozřejmě s jejím souhlasem a přivítáním těchto energií. 


Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 157
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 349
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 267
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2034
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 299
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 378
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1649
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 724
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 737
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 969
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1039
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018203
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515377
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456769
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292781
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282267
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272736
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259242
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250774
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249290
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242771
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240556
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215093
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206489
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188046
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186449
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184242
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176586
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166637
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163252
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161038
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142677
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128129
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124491
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122439
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...