Být štastni s lenkou

Tento text vznikl z velké bolesti duše. Chtěla bych, aby pomohl třeba tobě, která možná žiješ v zahradě šílenství a viny a bojíš se, že tam zůstaneš. Oslovuji ženy, ale jsem si jistá, že se to děje i chlapům, vím, že tam někde jste taky a mé pochopení a podpora patří i vám.  Text je tu také proto, aby dodal světlo do temnějších koutů života, kam se i ty sama bojíš podívat, protože nechceš zahlédnout nejhorší obraz sebe sama, jak se obviňuješ i z toho, cos nikdy neprovedla.

Budu psát o věcech, které se špatně čtou a ještě hůř prožívají a ty si během čtení můžeš uvědomovat a svobodně zkoumat, zda něco z popsaného je součástí i tvého života a zda i ty nežiješ možná nedobrovolně a možná v domnělé bezmocnosti v zahradě šílenství a viny.

Prostě čti a v klidu promýšlej, jestli v mém psaní nacházíš situace, které se ti dějí a které prožíváš den za dnem. Odhalím svět v zahradě, kolem které je někým ve tvém životě vystavěn plot z planěk strachu a beznaděje. Snad ti teď nebo později pomůžu najít tu jednu plaňku s vyrytým nápisem odvaha, abys ji posunula stranou a zahlédla tak na chvilku ten svět za plotem. A až se rozhodneš a budeš připravena, projdeš tou dírou v plotě ven.

Nejdříve je ale potřeba se na tu cestu připravit, poznat ještě více sama sebe a znovu objevit svou sílu a schopnost žít šťastný a spokojený život.

Můžeš si tu přečíst, jak vypadá život s člověkem, který se z milého a okouzlujícího dokáže během vteřiny změnit v magora, taky se dočteš o tom, že s tím můžeš i ty něco udělat a později si třeba zpracuješ si svůj vlastní plán, jak to celé změnit. 

Variant magorů, psychopatů a egoušů běhá po světě hodně, existuje ale několik znamení, podle kterých poznáš, že jeden takový exemplář krouží i kolem tebe.

Znamení první – proměna z beránka v ďábla

Ve vaší zahradě (ve společném životě), kde tě má pod kontrolou se z minuty na minutu dokáže proměnit. Je jako hurikán v Karibiku – otázka tedy není  JESTLI, ale KDY udeří, aby všechno přes co proletí,  zničil…

A přitom je někdy tak fajn. Najednou se to ale změní a ty to v tu chvíli možná nechceš vidět, říkáš si, že to musí být náhoda, omyl, jednorázové selhání, tvoje vina.

Není to ani jedno. Prostě jen dostavěl plot od zahrady a klíč schoval hluboko ve své kapse.

Dobrá zpráva je, že máš v záloze tu plaňku s nápisem odvaha, o té on nesmí vědět.

Znamení druhé – tvé sebevědomí mu škodí

Položím ti teď jednu otázku: Jak nyní vypadá tvé sebevědomí? Představ si to třeba na stupnici od 1 do 10 , kde 1 je nejnižší  a 10 vysoké sebevědomí.

 Jaká je tvá aktuální hodnota sebevědomí na této stupnici? Zaznamenej si to zde:

1…………………………………………………………………………………10

Bylo to dříve jinak? Jak?

Vnitřní síla je totiž první silou, o kterou se tě pokusí připravit, protože pak je pro něj všechno mnohem snazší. Stává se to ve chvíli, kdy to nejméně čekáš, často s rozhodnutím založit společně rodinu, pokud jde o partnera, nebo když jsi na něm finančně či jinak závislá. V ten moment začínáš pozorovat první změny chování na hrubé a urážející i ponižující. Jak se srovnat s tím, že jednou jsi kráva a podruhé princezna?

Znamení třetí – vina patří tobě

Asi ti připadá, že dost často můžeš za všechno špatné , chybu a vinu hledá vždy u tebe. Špatně ses podívala, měla nebo neměla jsi koupit rohlíky? Cokoli. Je to jedno. Všechno děláš, abys ho vyprovokovala, jinak by nekřičel, nenadával, nemusel by rozbíjet tu skříň…jen kdyby ses chovala jinak.  On přece za nic nemůže a navíc ani neví, že by něco udělal, nedokáže si připustit a prožít pocit viny, různými způsoby se pak snaží vyvolat vinu v tobě.

Znamení čtvrté – nic není správně

Jak se obvykle cítíš, když máš něco sama udělat? Strach, že to nebude dobře – tedy: podle něj, tě může svazovat dokonce při dělání věcí, které dříve nebyly problém. Pochybuješ už někdy i o tom, jestli ještě umíš správně uvařit brambory nebo vyprat prádlo? Ještě, když ti při tom asistuje pan dokonalý a neustále se vyptává, proč to děláš zrovna tak, a jak on by to udělal lépe, rychleji nebo jinak.

Znamení páté – pozornost a obdiv patří jemu

Chvála a pozornost, to je pro něj něco jako droga, pokud by ses snad někdy dopustila té velké chyby a přijala od kohokoli více chvály než on, zase to bude důvod k výbuchu, řevu nebo rozbité polici. Vlastně ses přistihla, že už ho chválíš sama pořád, preventivně. Co kdyby mu zrovna dnes nic nepřelétlo přes nos a pomohlo to prožít klidný den nebo večer?

Znamení šesté – trest za nemoc nebo slabost

Když ti není dobře, tak přemýšlíš, jak to udělat, aby to nepoznal. Stojí tě to obrovské úsilí, ale v okamžiku, kdy si dovolíš projevit jakoukoli fyzickou slabost, skoro tě nenávidí, opovrhuje tvou slabostí. A když jsi na dně psychicky? Opovržení nemůže být větší. Nic nezvládáš, za nic nestojíš, nikým nejsi! Podívej se na sebe, ty ubohá. Co bys bez něj byla…Možná nejsi normální a měla by ses léčit. A ty mu uvěříš a jeho slova se ti zarývají do mozku jako ostré trny. Zahrada šílenství se ti zdá uzavřená a v okamžiku, kdy najdeš plot, není síly jej jakkoli překonávat. Odevzdaná sedíš uvnitř a někdy ani nenacházíš slzy. “Už nemůžu”, to je jediná myšlenka, která se ti teď vejde do hlavy.

Znamení sedmé – dokonalost a fantazie

Pan dokonalý a bezchybný dokáže hodiny povídat o tom, co kdy dokázal, co se mu povedlo a jak všemu rozumí líp, než ten nebo ten. Někdy si říkáš, proč ti to vypráví s takovým nadšením (ze sebe sama) už potolikáté. Ale raději se tváříš, že tě to zajímá a jak úžasný úspěch to tehdy byl. O tom, že nebýt jeho vlivu a péče o tebe, dodnes bys jedla syrové maso z podlahy a neuměla si zavázat tkaničku u bot –  ještě to tedy neděláš úplně dobře, ale není to nejhorší. Ještě že ho máš!

Znamení osmé – leze, leze po železe…

Když se pro něco rozhodne, tak nepřipouští cestu zpět. Pokud se postavíš do cesty jeho plánům a představám o dokonalém, jím ovládaném světě v zahradě, staneš se v ten moment už jen překážkou, kterou je třeba odstranit nebo alespoň srovnat do latě.

Znamení deváté – odpouštíš mu stále dokola 

Sladké řeči, popel na hlavě a sliby, že už nikdy ( i když vlastně vinu nepřizná…ale předstírat a slibovat , v tom je fakt dobrý) . A když k tomu přidá příjemné usmiřování v posteli a fůru keců, jak to od teď bude vše jiné, má tě zase v hrsti.

Znamení desáté – kdo je tady blázen?

Občas přemýšlíš o tom, že bys někomu svěřila, co prožíváš. Jenže strach a stud tě zastaví a na otázku jak se máš odpovídáš : Jo ,všechno  v pohodě… ale pravda je taková, že cítíš, že v pohodě není vůbec  NIC.

Pochybuješ o tom, jestli se to vůbec děje… už tolikrát ti řekl, že to TY jsi šílená a nenormální, že už tomu začínáš věřit…co když s tebou opravdu není něco v pořádku?

Znamení jedenácté – jsi jen jeho

Stále pod kontrolou. Už mu hlásíš raději všechny své plány a možná i to, že jdeš do vedlejšího pokoje a proč, co tam budeš dělat, jak dlouho a další podrobnosti. Stejně se tě na to bude ptát. Kamarádi, rodina a další lidé, kteří byli dřív součástí tvého života tě mohou vidět stále méně, hlásíš každou návštěvu a schůzku, podrobný výslech nebo uražené mlčení potom už bereš jako normální věc.

Pokud si v textu našla i toho svého psychopata a je vcelku jedno jestli je to tvůj partner, rodič, kolega nebo šéf v práci, říkáš si, že třeba není možné vůbec nic dělat, jenom to ustát a vydržet.

Ale možná můžeš udělaLenkat pro sebe ještě něco navíc. Nějak líp pochopit, co se to vlastně děje a proč. Najít svůj vnitřní bod jistoty, kdo jsi a co chceš, dát dohromady kousky své duše, které sis někde poschovávala, aby je nenašel.

Bude to chtít odvahu a čas

Ode dneška už tedy víš, že někde jsou lidé, kteří dobře ví, co tvůj egouš – psychopat dokáže, protože v tom mají utopený i kus svýho vlastního života. Že ti můžou poskytnout informace a podporu k tomu dát se dohromady a změnit svůj život k lepšímu, neprožívat stejným způsobem tyhle situace, který nemáš pod kontrolou a který ničí tvoje sebevědomí a tím tě tlačí ke dnu.

Prvním krokem je teď získat co nejvíc informací a podpory

 
Tím se můžeš postupně dostat ke své vnitřní síle, osvobodit se od viny a začít pracovat na zlepšení svého života.

Pokud chceš dostávat další informace, videa a články na tohle téma, můžeš se zaregistrovat.  Do 24 hodin ti potvrdím registraci a připojím další informace a kontakty.
A když narazíte na člověka, který vám bude vnucovat svou negativitu, strach a pochybnosti, přecvakněte se vědomě na modul prožívání a pokračujte dál ve své cestě, na které stíháte být šťastní.

Ráda vás na této cestě podpořím.

Těším se na Vás příště. Vaše laskavá rebelka Léňa


Video s Lenkou v našem živém vysílání:


Navazující články:

Očima laskavé rebelky: Stíháte být šťastní?

Očima laskavé rebelky: Hvězdy jsou jako zázraky, čím déle se na ně díváte, tím více jich dokážete spatřit

Očima laskavé rebelky: Co nám pomůže, když se na nás všichni vykašlou? 2. díl

Očima laskavé rebelky: Co nám pomůže, když se na nás všichni vykašlou? 1.díl

Očima laskavé rebelky: Jste Dámička nebo Amazonka?

Očima laskavé rebelky: Hvězdy jsou jako zázraky, čím déle se na ně díváte, tím více jich dokážete spatřit


Autorka článku: Lenka Štrymplová, laskavá rebelka a průvodkyně transformací http://lenkastrymplova.cz

Tento článek není dovoleno kopírovat na jiné weby ani kopírovat části textu. Pokud chcete článek publikovat, získejte si osobní souhlas autorky. Budeme však velmi rádi, když jej budete sdílet na sociálních sítích. Ke snadnému sdílení na facebooku využijte tlačítko sdílet v horní části článku. Děkujeme, že dodržujete naše autorská práva. :-)) 

Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 168
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 352
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 272
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2035
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 300
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 382
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1651
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 725
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 740
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 970
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1044
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018405
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515378
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456773
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292786
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282277
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272738
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259247
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250788
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249298
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242773
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240561
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215095
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206494
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188051
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186453
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184244
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176587
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166643
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163260
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161041
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142678
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128130
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124493
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122443
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...