Jitka Bičíková: CELULITIDA NENÍ "JEN" KOSMETICKÝ PROBLÉM - JE TO NEMOC - NEPODCEŇUJME JI

Celulitida není už "jen" kosmetický problém, jako to bývávalo dříve. Můžeme ji řadit mezi další civilizační choroby, neboť z pouhých jemných povrchových ďolíčků se stalo onemocnění kůže a podkoží. Už mnoho žen netrpí jen na její lehkou povrchovou formu, ale bohužel čím dál častěji je zasažena hluboká vrstva tkáně, což začíná být vážný problém. Nemluvě o tom, že mnoho žen začíná hodně bolet i na jemný dotyk, a bolestivost kůže a celulitidy je zde normální. Toxiny jsou podtlakem doslova umačkány v podkoží, kde nemají co dělat, tudíž tam nemají prostor, a tím dochází k bolestivosti.

Celulitida je tím pádem následkem dnešní plastové chemické doby. Vše co tělo nedokáže vyloučit "strká" různě po těle, tedy i do tkání ve formě celulitidy. Správný odborný název je celulita, což označuje pomerančovou kůži. Koncovka-itida je již odborné označení zánětu kůže (jako např. artritida, bronchitida), pak zde mluvíme o vážnějším onemocnění. Na toto téma se píše hodně článků s různými názory. Pohledem do dob našich babiček se jí nevěnovala žádná pozornost, až nyní. A je to dobře, neboť toto téma se hodně nadlehčuje a neuvědomujeme si, kam až neléčení tohoto problému může zajít. Muž si toho skoro nevšimne a tak to vypadá, že ženy tento problém zbytečně zveličují, ale opak je pravdou. Opět se zde reklama krásně nakrmí nejrůznějšími výrobky na celulitu, jimiž je trh přesycen. Někdy se o ní posměvačně mluví, není však na místě ji brát na lehkou váhu. Proto jakmile zachytnete „dolíčky“ v počátečním stádiu, ihned začněte s prevencí a přírodní léčbou. Celulitida opravdu NENÍ JEN KOSMETICKÝ PROBLÉM!

Neléčená, podceňovaná a zanedbaná celulita se zvětšuje a hlavně nebezpečně prohlubuje a šíří po celém těle, kdy může zasáhnout i břicho, paže, prsa, záda, krk ale i obličej. Ďolíčky se více a více prohlubují a mohou dosáhnout hloubky až 2 cm.

Případ z praxe:

Jedna moje klientka takto celulitu neřešila, a tak se jí prohlubovala do takového stádia, kdy po celých dolních končetinách měla ošklivé a hluboké ďolíky, které připomínaly obrovské jámy. Musela s tím do nemocnice, kde jí jednotlivé „jámy“ sešívali k sobě. Památkou na to je hodně ošklivých jizev po celém těle. Jizvy se jí ale stále trhají a jámy otevírají. Neřešila se totiž pravá příčina, ale následek. A tak chodí každý rok na "přešití". Takových případů je více, nenechte celulitidu "prožrat" až do hloubky, čím více je hlubší, tím hůře je léčitelná a návratelná zpátky.

Přírodní léčba:

Prevencí a zároveň léčbou je pitný režim (pouze čistá voda podle konstituce a potřeb člověka) a v určitém období pití detoxikačního bylinného, vždy sypaného (nikoliv sáčkovaného) čaje, který se pije vždy nějakou dobu cca šest týdnů až dva měsíce v kuse s půlroční pauzou. Omezení tuků, cukrů, lepku, soli, masa, uzenin, mléčných výrobků, chemicky upravených potravin (viz více v kapitole o zdravé výživě), pravidelné večerní natírání speciálními krémy na celulitu po koupeli, odkyselující peelingy 3x týdně ve sprše, dále vhodné cvičení, které vás baví a prohřeje tkáně.

Nezapomeňte na nošení masírovacích kompresních punčocháčů a intenzivní kůru ručních a přístrojových lymfodrenáží spolu s anticelulitickými zábaly. Nezbytné je vysadit antikoncepci! Pozor na ni. Z praxe jsem zažila spousty případů žen, kterým tyto léky nejen zhoršily celulitu, ale vyvolaly gynekologické obtíže, nádory, myomy, melanomy, obezitu, rakovinu a otoky. Antikoncepce může mít vedlejší účinky v některých případech ihned, někdy až za tři měsíce, a někdy (a to se děje často) až po několika letech užívání! Je to způsobeno tím, že tělu se už ty léky nelíbí, už jich má v sobě za ty roky nadbytek a spustí vedlejší reakci jako formu protestu. Takže neznamená, že když nemáte na začátku užívání komplikace či ani po půl roce, že vám nezačnou až za tři roky či déle. Pokud nemusíte antikoncepci nutně užívat, tak ji neužívejte. Já jsem jejím absolutním odpůrcem. Hlavně se nenechat zlákat reklamou na antikoncepci s odvodňovacím účinkem. Do obličeje se nám vysmívá dobře vymyšlený byznys tah na náklady našeho zdraví. Všude kde je byť sebemenší dávka hormonů, tam je velké riziko vzniku jakéhokoliv problému. Antikoncepce, která údajně nezavodňuje je už nesmyslem proto, že sice může obsahovat menší dávku hormonů, ale i ty v rozhozeném těle mohou nadělat velké potíže. To samé se týká veškerých tělísek, hormony z nich vám stejně putují do krve a celého těla, jen jinou částí.

Nemoci a problémy se zdravím jdou dneska v reklamě „na dračku“ a my jsme bohužel jejími obětmi. Proto dobře zvažujte, co je kvalitní a co pouhý reklamní tah. To samé se týká nejrůznějších krémů na celulitu. Jak se říká –„v jednoduchosti je krása“, já to upravím na „v jednoduchosti je síla“.

Takže z vlastní klientské praxe vnímám, že levnější produkt je kolikrát daleko účinnější než nehorázně předražený značkový krém, zaručující stoprocentní výsledky. Opět to chce vybírat kvalitní krémy, které účinky mají a pomáhají. Ten zbytek je reklama. Ale názor, že vůbec nepomáhají, není pravdou. Ideální je zkombinovat všechny pomůcky a procedury dohromady, jež vytvoří léčivý komplexní celek, a tehdy pak můžeme čekat výsledek. Kvalitním mlékem či krémem každý večer před spaním mažte nohy, hýždě, břicho a paže (ty jsou velmi náchylné na celulitu a už se na těchto místech u žen hodně objevují) vždy po směru lymfy směrem k lymfatickým uzlinám, tedy od periférie do centra. Důležitá je zde pravidelnost. Krém musí být co nejvíce bylinný a přírodní. Nejlépe bez barviv a chemické konzervace. Bambucké máslo a kokosové oleje jsou ideální pro pokožku. K tomu přidejte 3x týdně solný odkyselující peeling celého těla a odkyselující koupele v soli 1 až 2x týdně. Platí ze podobný režim jako u otoků. Stále je to jeden a ten samý čistič – lymfatický systém. Proto jak na celulitu, tak na hubnutí a otoky platí v jádru stejný režim.

CVIČÍŠ, CVIČÍŠ, ALE CELULITIDA NEMIZÍ? TO NENÍ NÁHODA

Velkým mýtem na zbavení se celulity je cvičení. Omyl, cvičením se ji nezbavíte. Tu odstraníte pouze tímto komplexním režimem, úpravou stravy a pravidelnou docházkou na lymfodrenáže. Kůra lymfodrenáží by měla být základní, dle stavu individuálně ušitá na míru. Většinou cca 2 měsíce 2x v týdnu. Vždy lymfoterapeut vytvoří individuální plán pro danou klientku. Každá z nás ji má v jiném stavu. Lymfodrenáže jsou pro celulitu opravdový zázrak.

Zažila jsem i klienty, které byste ničím nedonutili, aby se zdravěji stravovali či více o sebe pečovali a dodržovali režim. Chodili jen na tyto masáže. Za dva měsíce jim i přes to celulita zmizela o sedmdesát procent. Nejlepší je kombinovat masáže s jemným cvičením. Chodíte-li cvičit a myslíte si, že se jí tím zbavíte, tak se stane pouze to, že celulitu cvičením a posilováním zpevníte, a ona zatvrdne spolu se svalem, v kterém zůstane. Celulita je problém lymfy, proto ji také musíme řešit přes lymfu. Celulita není nic jiného než tuky, odpadové produkty a škodliviny v těle nahromaděné na jednotlivých místech. Dnes na celulitu trpí i jedenáctileté dívky, kterým často z úzkých bokových kalhot přetéká dmoucí bříško a špíčky na bocích. Málo dívek je v tak raném věku štíhlých, už každá třetí je trochu obézní a holka „krev a mléko“ s dolíčky.

Chemicky vakuovaná strava, která má dlouhou trvanlivost (tudíž co nejvíce chemie v sobě), která za dob našich babiček neexistovala, spolu se špatným pitný režim, stresem, antikoncepcí, hromadami léků, znečištěným ovzduším, kyselou půdou – tohle je dnešní „moderní“ výsledek. Ničíme si naše těla jen my sami. Chceme si vše vylepšit, zjednodušit a na druhou stranu znečišťujeme nejen ovzduší, přírodu, ale hlavně sami sebe. Určitě si pamatujete na babičky, které doteď nemají jediný dolíček a ani pořádně nevědí, co to je, tělo mažou obyčejnou starou dobrou indulonou či dětským azulénovým olejíčkem po koupeli, a jakou mají pleť! Ony ještě mají zdravý tuhý kořínek z dob, kdy se žilo více v souznění s přírodou, neužívala se žádná antikoncepce, chemie v potravinách ani kosmetice, jedlo se čerstvé ovoce a zelenina přímo ze zahrádky.

Žádná jako dnes chemicky ošetřená zelenina, potraviny, maso se jedlo výjimečně a zastoupilo ho zdravé zelí, brambory, jáhly, kroupy, pohanka. Tolik cenné jednoduché a zdravé potraviny, na které jsme zapomněli a nahradili je rychlým fast foodem. A teď se pomalu k nim vracíme a konečně zjišťujeme, že na tom něco bylo. Potraviny „chudých“, ale zdravých lidí, které jsou výborné jak na cholesterol, hubnutí, zvýšení imunity, čistá střeva, čistou pleť, otoky a vlastně celkové zdraví. Teď si je draze kupujeme v obchodech se zdravou výživou. Kolik měli naši předci energie, vitality a kolik máme my dnes? Jsme přetažení, unavení v práci, v rychlosti letíme po eskalátoru s kelímkem kávy a chemickou bagetou, kterou máme k pozdějšímu obědu, u toho stačíme vyřídit několik pracovních telefonátů a letíme na další schůzku, hlavně co nejrychleji vyřídit a sníst! Chudák naše tělo, které tohle musí strávit a snášet.

Ani si neuvědomujeme, co jíme, pořádně to nerozkoušeme, a pak máme být zdraví? Ve východních kulturách rychlý systém stravování neexistuje. Škoda, že tohle se k nám ještě nedostalo. Posedět v klidu s přáteli, v klidu rozkousat dobré jídlo, vychutnat si, co dobrého jíme, mít z toho radost a nemyslet u toho na nic. Nevyřizovat nic, nepracovat, dlouho každé sousto přežvýkat a myslet jen a jen na to, co jíte. Už jen to, že si to vychutnáte s blažeností a radostí, sám v sobě je obrovský lék. Hltat, jíst ve stresu = je začátek všech možných chorob. Budete-li jíst zdravě, ale stále stejným špatným rychlým tempem, váš žaludek to přijme stejně jako „stresové jídlo“, které, ač je zdravé, nedokáže správně natrávit, když ho ani pořádně nerozkoušete. Rozzlobí se a výsledkem je nadýmání, pálení žáhy a další civilizační choroby. Naši předci jedli zdravěji, a my bychom se od nich měli učit. Proto celulita není nic jiného než jen nahromaděný tuk a škodliviny námi pozřené, které se hromadí z této stravy a dennodenních škodlivin, které do sebe dopujeme.

Lymfa stagnuje, nabaluje na sebe vodu a další „nečistoty“. Tkáň v místech celulity je i na dotek nepatrně chladnější, protože je tímto „otrávením“ snížen tkáňový metabolismus a tím nízké prokrvení tkáně. Proto jsou všechny krémy na celulitu se zahřívacím efektem. Mají za úkol danou postiženou oblast prokrvit, prohřát a tím zvýšit látkovou výměnu a rychlejší odtok škodlivin pryč. Proto i různé vhodné baňkování a vacupressy mají zahřívací efekty. Baňka masíruje tkáň do hloubky a tím ji hluboko prokrvuje a nabuzuje rychlejší odtok lymfy. Ale pozor, pokud máte celulitu např. v oblasti stehen, a od lýtek dolů máte oteklé končetiny, tak zahřívací krémy používejte pouze tam, kde otoky nejsou. Na otoky je nejlepší používat pouze chladivé emulze, nikoliv horké a zahřívací. Ty by vám naopak otoky mohly zhoršit. Otok by se mohl zapálit, více otéct a vytvořit nějakou reakci. Je to podobné, jako u otoků se zákazem nadměrného slunění, horkem, soláriem, horkou vanou a saunou. Otoky nemají totiž rádi teplo, a teplem tzv. „bobtnají“ a nasávají vodu jako houba. Proto také bývají otoky nejhorší v létě.

CELULITIDA JE AUTODESTRUKCE MYSLI NÁS ŽEN, NAŠE TVRDÉ NÁROKY KTERÉ KLADEME SAMY NA SEBE. DRSNOST, TVRDOST, NELÁSKA, VYSOKÉ NÁROKY, KTERÉ SI ALE DĚLÁME ZBYTEČNĚ SAMY. NEODPUŠTĚNÍ SAMY SOBĚ, COS JSME V ŽIVOTĚ ZKAZILY, NEZVLÁDLY...TO CO MUŽI NEŘEŠÍ, PROTO JI TAKÉ MAJÍ MINIMÁLNĚ. UČME SE OD MUŽŮ VĚTŠÍ LEHKOSTI, SOBECKOSTI (ZDRAVÉ), NEPITVÁNÍ VĚCÍ, NÁS I SITUACÍ A OBČAS JEN TÍM ŽIVOTEM PLOUT BEZ USTAVIČNÉHO ŘEŠENÍ VŠEHO KOLEM NÁS, COŽ JE PRO NÁS ŽENY TYPICKÉ. A TO JE TAKÉ TÉMA, KTERÉ SI MÁME PŘES CELULITIDU ZPRACOVAT :-)

Jitka lymfa


S úctou a pevnou vůlí.

Vaše lymfoterapeutka Jitka

Zdroj: http://www.zahadnalymfa.wbs.cz

Autor: Jitka Bičíková - masáže, čištění lymfy

Tento článek poskytla osobně pro server Příznaky transformace autorka článku. Jeho šíření je možné pouze s jejím souhlasem! Kopírování tohoto článku z našeho webu je zakázáno. Chcete-li jej zveřejnit na svém webu, získejte si souhlas autora. Ke sdílení článku na sociálních sítích využijte výše uvedené tlačítko sdílet. Děkujeme.

Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 138
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 346
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 262
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2033
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 296
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 375
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1639
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 718
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 733
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 965
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1037
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2017939
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515375
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456759
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292772
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282256
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272729
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259239
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250762
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249276
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242767
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240547
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215086
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206486
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188039
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186448
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184241
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176581
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166636
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163247
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161037
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142674
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128128
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124490
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122436
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...