Slunce v Býku

19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli vychutnat první známky toho, co jsme v období Berana zaseli. Buďme trpěliví a nechme řádně zakořenit to, co ukazuje své „chmýří“. Užívejme si probouzející se krásu a radujme se z prostého bytí a toho, že jsme. Zútulněme si prostor, který máme, abychom se cítili spokojeně a tvořme s tím, co je nám vlastní. Čerpáme-li z vlastního zdroje, poznáváme svůj božský dar, jehož hodnotu sami neznáme, ale druzí jej ocení, když jej projevíme.

21. 4. vytvoří Slunce neharmonický aspekt s Plutem ve Vodnáři, které nás stahuje, drží a tlačí, protože se snaží spoutat a pojistit si své „ovečky“. Zkouší to, jak po dobrém, uplácí a maže med kolem pusy, tak po zlém, zastrašuje a citově vydírá, až to bolí. Chceme-li z jeho moci vyklouznout, musíme se „ztenčit“, odevzdat to, co je pomíjivé a svléknout starou masku, abychom objevili to, co je pod ní a je věčné. Ve skutečnosti to, co nás drží ve své moci a brání nám osvobodit se, je strach, nedůvěra a s tím spojené negativní emoce, které si ego nechce přiznat. Nebojme se své vlastní síly a důvěřujme životu, který se projevuje skrze nás. Jsme svobodné bytosti a svoboda je naším přirozeným právem. Ve stejný den se duchovní učitel Jupiter spojí s revolucionářem Uranem v Býku. Jejich probouzející a povzbuzující energii cítíme více než měsíc a tušíme, že se něco mění. Jupiter, který dorazí k Uranu, požehná probíhající revoluci ve hmotě, o kterou se Uran od roku 2018 snaží a do roku 2025 nedá pokoj. Uran je altruista, který chce srovnat rozdíly a Jupiter k jeho osvětě přidává světlo. Není se čeho bát, protože platí zákon zachování energie. I peníze jsou energie, a pokud se někde hromadí, vytváří nerovnováhu, která dovedená do extrému způsobuje kolaps. Konec jedné etapy může přinést začátek nové. Důvěřujme v pozitivní sílu Urana s Jupiterem, kteří společně otevřou cestu ke světlu a zaměřme se na své vlastní světlo, energii v nás, která je naší cennou komoditou. Máme-li energii, žijeme. Když nám schází, odcházíme. Naše vnitřní světlo, kterým je srdce, je opravdovým zdrojem. V něm se rodí radost a spokojenost. Kdo ve světle tvoří, tomu se dobře daří. Navíc se v tento nejvýznamnější den v roce, díky konjunkci Jupitera s Uranem, spojí Venuše s Chironem v Beranu, kdy se dotkneme svých zranění, abychom si mohli poléčit svá bolavá místa a jejich uzdravením získali zdravou sebehodnotu. Vážíme-li si sebe, dokážeme se zdravě ocenit a nejsme závislí na ocenění od druhých.

Následně 29. 4. vstoupí Venuše do znamení Býka, kde vládne a den na to vstoupí Mars do Berana, do znamení, ve kterém je vládcem. Ženský a mužský princip se tak dostanou do svých domovů, budou na svých místech, v silné pozici. Uvědomme si mužskou akční energii, která potřebuje cíl, činy a konat a ženskou pasivní energii, která chce spočinout v příjemném a klidném prostředí, kde se může uvolnit, prožívat a vychutnávat život všemi svými smysly. Využijme jejich čistou esenci a nechme je spolupracovat a vzájemně se doplňovat. Vyvažujme aktivitu s pasivitou. Máme-li čas na to, co nás baví, život je zábava a stává se krásným. Netlačme na výkon, ale dělejme to, co nám jde snadno. Tak poznáme lehkost bytí. Konáme-li v lehkosti, harmonii a míru, náš svět je krásný.

2. 5. se mocné Pluto ve Vodnáři otočí a začne se vracet zpět, aby ještě na chvíli, od začátku září do poloviny listopadu, zacouvalo do Kozoroha, kde od roku 2008 vynášelo pravdu o uspořádání společnosti, hierarchických strukturách, vládnoucích vrstvách a finančních systémech, které společnost řídí, ovládají a rozdělují. Můžeme se vracet ke skutečnostem, které se staly a zamyslet se, co k čemu slouží, čím jsme ovládáni, co nás rozděluje a jak je rozvrácená společnost podle hesla rozděl a panuj ovladatelná. S novým poznáním a uvědoměním můžeme změnit staré nefunkční systémy a obrodit společnost. Všichni jsme v podstatě stejní a jsme-li jednotní, jsme mocní. Kdo chce vládnout mocí, o jednotu nestojí.

7. 5. vytvoří Slunce harmonický aspekt se Saturnem Rybách, který nás učí umění pouštět a odpouštět. Odpuštění propouští minulost, rozpouští dluhy a staré křivdy, abychom mohli splynout v jednotě a být celiství. Pusťme vše, pro co trpíme, volně dýchejme a dívejme se očima lásky, protože tak můžeme spatřit krásu, která nás obklopuje. Vše, o co usilujeme, chceme mít a vlastnit, abychom si zvýšili svoji hodnotu, je pomíjivé. To, co je uvnitř nás, je nám vlastní, hodnotnější, než to, co vlastníme, protože to je věčné. Rozvíjejme kvality, které jsou uvnitř nás. Když s nimi porosteme, rozvineme svoji tvořivost, která časem přinese své plody, zvýšíme svoji sebehodnotu a náš život se stane tvořivým a hodnotným. Poděkujme za to, co máme, jídlo, které si každý den můžeme dopřát a prostor, kde můžeme složit hlavu. Jsme-li vděční, naše srdce se raduje a HOJí nedostatek, abychom spatřili opravdovou HOJnost.

13. 5. se Slunce spojí s Uranem v Býku. Uvědomme si sami sebe a dovolme si být sami sebou. Přestaneme-li naplňovat představy a očekávání druhých, uděláme obrat, revoluci ve svém životě. Uvědomujme si, co se uvnitř nás odehrává, co právě cítíme, jak dýcháme, kdy přemýšlíme, sníme či něco řešíme, abychom byli vědomými. Rozvíjíme-li spojení se sebou, stáváme se pravdivými, autentičtími a přestáváme být hračkou v rukou druhých. Čím jsme bdělejší, tím více světla vstupuje do našeho života. Když se v našem životě rozsvítí, náš život se naplní a budeme šťastní a spokojení. To je věc, kterou musíme zvládnout sami. Nikdo jiný to za nás neudělá.

15. 5. Slunce vytvoří příznivý aspekt s Černou Lunou v Panně, kdy přijetím své nedokonalosti, chyb a omylů a odpuštěním sobě i druhým, můžeme rozpustit blokády, které nás oddělují od zdroje, kterým je čistá Láska. Život je škola, ve které jsou chyby přirozenou součástí učení. Když si dovolíme chybovat a přijmeme se takoví, jací jsme, vyčistíme své představy o lásce a uleví se nám. Máme-li se rádi, naše srdce je otevřené a jeho energie ruší dualitu naší mysli, která přemýšlí, hodnotí, ale nedokáže milovat. Když přestaneme soudit a kritizovat a budeme vnímat srdcem, povrchní rozdíly, které vidíme a hodnotíme, přestanou hrát roli a celý svět bude rájem.

18. 5. se Slunce spojí s Jupiterem v Býku, kdy dostaneme požehnání, abychom rozvíjeli život, který je v nás. Tam je opravdový život, naše duše, spirit, který se chce projevit v hmotné rovině, protože jen ve hmotě můžeme spatřit a zažít opravdovou krásu. To nám příroda, která je v plném květu, právě ukazuje. Rozvíjejme zdravou spiritualitu, která nás vede k úctě k veškerému životu. Mějme úctu, cit k sobě a soucit s druhými, protože vzájemně se vyživujeme a milujme přírodu, kde to všechno začíná.

A na závěr dva citáty od francouzského spisovatele Romaina Rollanda: „Abys osvětloval světlem jiné, musíš nosit slunce v sobě.“ a druhý „Láska žije v tom, kdo miluje, nikoli v tom, kdo je milován.“

Autor: Hanna Lapacho www.astrohannalapacho.cz 


Nejnovější články na našem portálu

květen 03, 2024 15
„A jako drží ochrannou ruku nad doly svatí a světice, tak zase podzemní temné hlubiny hlídají a...
duben 24, 2024 333
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 398
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 517
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 485
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 421
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2198
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 442
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 528
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1808
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 823
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 892
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2026909
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515497
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456956
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292990
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282527
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272862
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259483
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251317
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249768
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242901
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240862
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215214
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206676
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188295
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186510
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184290
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176660
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166749
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163368
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161119
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142778
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128188
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124562
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122521
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...