Hanna Lapacho: Slunce v Blížencích - Síla Slov

21. 5. 2022 ve 3:23 přejde Slunce do znamení Blíženců. Tento čas je ideální k setkávání se, propojování a přibližování se k druhým. Díky blízkosti spřízněných duší se obohacujeme o nové pohledy, jiné vhledy a rozšiřujeme své poznání a vnímání. Je-li naše mysl otevřená, jsme otevření k názorům druhých a dokážeme měnit svá přesvědčení a myšlenkové pochody, které vytváří naši realitu.

Vládce Blíženců Merkur je od 10.5. retrográdní a při své pouti zpět narazí 21.5. na Slunce, které se ve stejný den bude přesouvat do znamení Blíženců. Můžeme si uvědomit, čím se obklopujeme, jaké je naše blízké okolí, jak smýšlíme o těch, které máme blízko sebe a o tom, jak žijeme. 23.5. se pak přesune do znamení Býka a až do 3.6. nás bude vracet zpět, abychom přehodnotili situace, pochopili souvislosti a vytvořili si správný obraz. Můžeme dodělávat resty a to, na co jsme se chystali, ale dříve se k tomu nedostali. 13.6. se přesune do znamení Blíženců, kde pobude zbytek června, proto naše mysl bude bystrá, vzroste naše zvídavost a touha komunikovat, učit se, získávat nové informace a poznávat.

23.5. Slunce v Blížencích vytvoří harmonický aspekt s Jupiterem v Beranu. Jupiter je duchovní učitel, který nás učí, jak se odpoutat od tíhy života, spojit se s Duchem, s něčím, co nás přesahuje a být v jednotě. Naše mysl je duální, vždy najde něco pro a proti, umí vše rozumově vysvětlit a obhájit, ale také dokáže zkomplikovat jednoduché záležitosti. Máme-li jasno v tom, co chceme, mysl se vyjasní a sjednotí dualitu. Jasnost nevychází z mysli, ale rodí se v srdci, které zná pravdu. Je vědecky dokázáno, že v srdci jsou stejné buňky jako v mozku, proto myšlenka, která vychází ze srdce, je jasná a přímá a letí k cíli jako šíp. Antoine de Saint-Exupéry říká: „Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“ a to je také důvod, proč má Bohyně spravedlnosti zavázané oči. Řiďme se moudrostí srdce, které sjednocuje rozporuplné myšlenky v mysli. Důvěřujme svému srdci a intuici, kterou k nám promlouvá Vesmír. Naciťme se na jemnohmotné energie, jež nejsou vidět, ale jsou nositeli informací a sledujme znamení, která nám ukazují směr.

rodina

25.5. přejde Mars do svého domovského znamení Berana a nastartuje nový dvouletý cyklus. Mars v Beranu je aktivní, rozhodný, chce konat, vrhat se do dobrodružství a poznávat nové věci. Vložme tuto energii do činností, které chceme dělat, do toho, co je v našich silách a možnostech a pracujme na tom, jak změnit svůj postoj, abychom byli spokojení. Každý jsme zodpovědný za to, co děláme, ale také za to, co neděláme.

29.5. se Mars spojí s Jupiterem v Beranu. Mars v Beranu má spoustu energie, kterou potřebuje někam nasměrovat. Tuto energii může jen tak promrhat, zničit s ní sebe či druhé anebo ji kultivovat a využít produktivně. Zná-li svůj cíl, kterým je poznání sebe a své božské jiskry, dostane požehnání od duchovního učitele Jupitera. Ten jeho cestu posvětí a udělí mu rady, jak ji následovat, všímat si znamení a nespouštět cíl z dohledu, i když sejde z cesty, což také slouží k jeho růstu. Kdo věří svému cíli a konání, kterým může dosáhnout i nemožné, vydává se statečně na cestu. Buďme trpěliví, odvážní a věřme, že i když něco vypadá špatně, je to proces, při kterém se odstraňuje stará energie, aby mohla přijít nová.

Od 4.6. do 23.10. bude přísný učitel Saturn retrográdní. Zpětně budeme zvažovat, co pouštíme do svého života, komu přenecháváme zodpovědnost za svůj život, kdo vládne našemu životu a kým se necháme ovládat. Nehledejme viníky, ale uvědomme si svoji svobodu a zodpovědnost, naslouchejme sobě a upravujme si své hranice. Buďme sami k sobě upřímní a to, co říkáme, mysleme vážně. Když říkáme ne sebevědomě a sebejistě, vymezujeme si jasně hranice.

16.6. se na Saturn ve Vodnáři v příznivém aspektu naváže Slunce v Blížencích. Naše myšlenky vytváří naši realitu. I v Bibli se říká, že na počátku bylo Slovo, jež je vyřčenou myšlenkou. Slovo dává slovo, uvádí činnosti do pohybu, proto se děje to, co myslíme a říkáme. K tomu, jak žijeme, jsme se dostali krůček po krůčku na základě svých myšlenkových pochodů a svých nejlepších rozhodnutí. Pokud se nám něco nelíbí, z nevyhovující situace se také dokážeme svými rozhodnutími dostat. Dávejme si pozor na svá slova, kam zaměřujeme pozornost, na co myslíme a co svým myšlením posilujeme. Nehledejme chyby a nedostatky a přestaňme se soustředit na to, co nemáme a co nám chybí, ale děkujme za to, co máme, co jsme prožili a jaké drobnosti si můžeme každý den užívat. Mluvme o svých snech, o tom, co nás baví a co se nám líbí. Život je neustálá výměna energie. To, co vysíláme, se nám vrací.

6.6. vytvoří Slunce harmonický aspekt s Chironem v Beranu. Pokud nevíme, kdo jsme a co chceme, ztrácíme sami sebe. Nežijeme-li svůj život, ale život podle druhých, kteří nás vychovávají a říkají, jak bychom měli žít a co bychom měli dělat, zraňujeme sami sebe. Mějme pro sebe pochopení a odpusťme si chyby a nevědomost, kvůli které jsme se vzdálili od sebe. Vše k něčemu slouží. I to, že nám neslouží, je důležité poznání, které nám přináší uvědomění toho, co nechceme, a odhaluje, kdo a kým jsme. Díky pochopení vlastního zranění se stáváme zraněnými léčiteli, kteří nabytým poznáním pomáhají druhým.

15.6. k Chironu v Beranu dojde akční Mars. Každý z nás má zranění, se kterým se dá pracovat. Bolest nás nutí hledat možnosti, jak si od ní pomoc a vede nás k poznání, bez kterých bychom neodhalili skrytá tajemství. Buďme aktivní a hledejme, co pro sebe můžeme udělat a jak si pomoc, abychom se uzdravili. Konáním dojdeme k poznání, které nám odkryje netušené možnosti. Když zaujmeme jiný postoj a změníme pohled na své zranění, zmoudříme a vyléčíme se, i když nám jizva a vzpomínky zůstanou.

klíč

28.5. Venuše vstoupí do svého domovského znamení Býka a pobude zde do 23.6. Venuše se v Býku cítí dobře. Má-li kolem sebe prostor, kde se jí líbí a má pocit, že je o ni postaráno, je uvolněná a užívá si to, co má, své hmotné zázemí a tělo, skrze něž tvoří boží záměr. Rozhlédněme se kolem sebe a podívejme se na krásu, kterou jsme vytvořili, co vše máme a na naše schopnosti a talenty, kterými jsme nadáni a máme k dispozici, jimiž zhmotňujeme to, co se skrývá uvnitř nás.

12.6. se Venuše v Býku spojí s Uranem, který se zde na rozdíl od Venuše necítí dobře. Uran chce svobodu a volnost, aby mohl létat, měl přehled a získal nadhled. Změny ho baví, protože mu přináší nové poznání. Hmota ho zatěžuje, svazuje a omezuje. Naopak Venuše nemá ráda změny, protože se bojí, že by přišla o to, co má, své jistoty a co miluje, o hmotu, kterou vytvořila, a vyžívá se v ní. Cítí-li, že je o ni dobře postaráno, může jen tak být a užívat si všemi svými smysly, kterými hodnotí a oceňuje život. Dojde-li k přesycení, její smysly otupí a přestává cítit. Nic jí není hodno, nestačí jí, vše je málo, je nespokojená a chce víc, ale další požitky již přestávají dávat smysl. Uran od roku 2018 vytváří v Býku „průvan“, aby odebral zbytečnosti, to, čím jsme přesycení, osvobodil nás od toho, co nás zatěžuje, co již nedává smysl, abychom mohli znovu cítit a volně dýchat. Díky němu měníme hodnoty a hodnotový systém, aby náš život byl lehčí, svobodnější a smysluplnější. Nebojme se změn, ale tvořme novou, lepší a kvalitní budoucnost.

15.6. se Venuše spojí se Severním Lunárním Uzlem v Býku. Hromadění, touha po hmotě a penězích, lpění a chtění nás zotročují. Chceme-li více a více, sloužíme hmotě, ale nežijeme pro to, že nás baví žít. Netvoříme s láskou, ale z povinnosti. Myslíme si, že až budeme mít to, či ono, budeme šťastnější a spokojenější a teprve pak si dovolíme to, co si teď bojíme dovolit. Vše vnější je pomíjivé a vždy nás uspokojí jen na chvíli. Spokojenost je pocit, který vychází z nás, když konáme s láskou. Radujme se z činností, které děláme, vpusťme do svého života radost, dovolme si slevit ze svých povinností a užívejme si to, co máme. Přestaňme se porovnávat, soudit a hodnotit a tvořme skrze sebe laskavý svět. Láska probouzí energii, která vše rozsvěcí, přináší klid a mír na duši a dává svět do pohybu. Očima lásky se obyčejný život stává neobyčejnou krásou.

Pobývejme na čerstvém vzduchu, zklidňujme mysl hlubokými nádechy a výdechy a zastavme svého vnitřního kritika pozitivními afirmacemi. Posilujeme jasné myšlenky a ty odvážně následujme. Každá cesta začíná prvním krokem.

A na závěr dva citáty od Gautama Buddhy: „Co si myslíme, tím se stáváme.“ a druhý: „„Znič strach a obavy, ničeho se neboj a otevři nové možnosti, jen tak budeš moci vidět jasně, co je před tebou. Seber si z minulosti to nejlepší a potom ji nech navždy rozplynout v mysli. Je to jako zavřít dveře a otevřít okno. Dýchej volně celým tělem, ať máš mysl klidnou, prázdnou a čistou jako zimní vzduch.“

 


Astrologie Hanna Lapacho

Článek napsala astroložka Hanna Lapacho, která spolupracuje s projektem Příznaky transformace již od roku 2018.
Její jedinečný, trefný a hluboký pohled na aktuální situace na nebi v rámci pohybu Slunce během roku v jednotlivých znameních, obohacuje každý měsíc čtenáře astrologické sekce webu Příznaky transformace ale i diváky YouTube kanálu Příznaky transformace, kde jsou tyto měsíční souhrny zveřejňovány v podobě graficky zdařilého audiočlánku.
Astroložku Hannu Lapacho můžete sledovat na jejím profilu na Facebooku:  https://www.facebook.com/Astro-Hanna-Lapacho-323836838172403/




 

Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 141
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 238
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 390
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 417
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 340
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2105
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 373
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 447
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1740
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 781
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 804
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3051
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2022147
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515432
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456873
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292896
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282420
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272790
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259360
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251030
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249521
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242830
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240668
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215155
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206586
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188169
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186470
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184265
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176615
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166699
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163331
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161080
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142729
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128159
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124516
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122473
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...