Hanna Lapacho: Rozhodnutí - Slunce ve Vahách

Nacházíme se na konci září, kdy končí čas Panny, období, které jsme využívali ke třídění, tříbení, uklízení a očistě. Prací jsme se udržovali v pohybu, který prospívá celému tělu. Přirozeně jsme posilovali svaly, rozpohybovali klouby a lymfatický systém, který odvádí nečistoty z těla. Protože nemá žádný poháněcí systém, bez pohybu jeho činnost stagnuje. Očistěním těla námi energie přirozeně proudí, nečistoty jej neblokují a tělo září jasným světlem, které k nám přiláká partnery.

Partnerství je pod symbolikou znamení Vah, do kterého Slunce vchází 22.9.2020 v 15:31 a pobude zde až do 23. října. Říjen je měsíc, který je nazván podle jelení říje, období jelení lásky, kdy jeleni svým hrdelním hlasem vábí laně a mezi sebou bojují o jejich přízeň. I nás toto období učí reprezentaci, umění okouzlit, ukázat se a najít vhodného partnera, druhou polovičku, která zaujme druhou stranu misek vah a vyváží nás. Podle toho, jak se sami oceňujeme, takového člověka pustíme na druhou stranu vah.

V tomto znamení vládne Venuše, Bohyně krásy, lásky a tvořivosti. Učí nás, že vztahy jsou uměním, které se tvoří s láskou, diplomaticky, spoluprací, laskavým slovem a jednáními, která spojují. Ta se od 6.9. nachází ve znamení Lva. Tato Venuše zná svoji hodnotu, je sebevědomá, silná, jen tak se nezalekne, dokáže projít středem a upoutat pozornost. Chce obdiv, uznání, umí se radovat a nespokojí se s málem. 27.9. vytvoří harmonický aspekt se Severním Lunárním uzlem v Blížencích. Díky tomu si uvědomí, kam nasměrovat svoji energii, jak je důležité sdělovat svá přání, touhy, zajímat se o dění kolem sebe, spolupracovat a propojovat se s druhými. 29.9. vytvoří Venuše harmonické spojení s retrográdním Marsem v Beranu, bojovníkem, milencem a aktivistou. I když je Mars v Beranu silný a rychle se dokáže nadchnout a zapálit, při jeho retrográdním pohybu spíš ustupuje, akce vázne, protože přehodnocuje a zvažuje. Už delší dobu kolem něho operuje Černá Luna, provokatérka, která ho magicky přitahuje a zkouší, jak je pevný ve své mužské síle, rozhodný a silný.

Už se s ní setkal 10.8. a od té doby má popletenou hlavu. Znovu se potkají 23.9. Černá Luna se nebojí své sexuality, ví, co chce a zná tajemství hojnosti. Ta zároveň 30.9. vytváří harmonický aspekt na Venuši, které dodá kouzlo a magickou sílu. Díky ní se Venuše bude cítit silná, neodolatelná a Mars, i když retrográdní, má možnost spatřit svoji krásnou ženu milenku se vším, co ho láká na Černé Luně. Ze spojení Marse s Venuší může vzniknout krásný milenecký vztah, pokud nedá přednost Černé Luně. 

2.10. přejde Venuše do znamení Panny. Můžeme si udělat čisto a pořádek ve vztazích. Budeme chtít tvořit konkrétní věci, budeme pracovití a zaměřovat se na detaily. Pozor na kritičnost, která lásce neprospívá. Nebuďme zbytečně skromní a oceňme to, co děláme denně. Každodenní práce je důležitá a potřebná. Ohodnoťme svoji službu, kterou prospíváme druhým a ostatní ji berou jako standart či normu. 11.10. vytvoří Venuše harmonický aspekt s Uranem v Býku. Změny půjdou rychleji zapracovat do naší rutiny, můžeme začít tvořit novým způsobem, objevit nějaký zlepšovák a kdo pochopí, co může změnit, přestane dělat věci, ve kterých se stává služkou či služebníkem.

Král Slunce je ve Vahách v pádu. Chceme-li do svého života pustit někoho druhého, je nutné udělat prostor vedle sebe a pustit ho do své blízkosti. Zároveň je důležité vyjednat si hranice, aby každému z páru zůstal osobní prostor. Vzájemné hranice je důležité respektovat a čas od času je revidovat. Pokud se někomu něco nelíbí, je důležité o „problému“ mluvit dřív než naroste, zesílí a vychýlí vztah z rovnováhy. Čím větší nerovnováha nastane, tím musíme vyvinout větší úsilí, abychom ji vrátili zpět do harmonie. Nebojme se konstruktivní diskuse ve vztahu. Udržování relativního klidu, kdy nediskutujeme o záležitostech, při kterých dochází ke tření či spolu narážíme, může ve výsledku způsobit fatální problém. Vztahy tvoříme vyváženým chováním k sobě a k druhým.

Od začátku října začne král Slunce nabíhat do neharmonických aspektů s planetami v Kozorohu. Blížíme se k přelomovému období roku. Hra, kterou 13.1.2020 Slunce v Kozorohu rozehrálo svou konjunkcí s autoritou Saturnem a mocným Plutem, se dostává do závěrečné fáze. Zopakují se neharmonické aspekty Slunce na planety v Kozorohu z dubna letošního roku. 11.10. udělá král Slunce neharmonický aspekt na filosofa Jupitera, který si vždy ví rady, 15.10. na mocného Pluta, jež svoji silou vytáhne co je nečisté a nepravdivé, aby získal moc a 18.10. na autoritu Saturna, který nastavuje pravidla. Zatímco v dubnu se zviditelnilo, co je potřeba řešit, do čeho se máme pustit, teď v říjnu se po nás vyžaduje, abychom jednali a uvedli věci do harmonie, tvořili nová pravidla, řád a strukturu.

Saturn 29.9. končí svůj retrográdní pohyb v Kozorohu, kde na poslední chvíli hledal podporu a zjišťoval, o co se může opřít. V Kozorohu, kde vytváří budoucí plány, načrtává kostru a upevňuje řád a strukturu, pobýval od 20.12.2017 do 22.3.2020. 22.3. vstoupil do znamení Vodnáře, kde si uvědomil, že je zbytečné na něčem trvat, omezovat a blokovat, že je lepší povolit opratě a některé změny v zájmu evoluce nechat projít, změnit, co nefunguje a stará pravidla nahradit novými. 11.5. se však autorita Saturn zasekl, od změn ustoupil, ale jen proto, aby si ujasnil, co chce zavést. Vracel se znamením Vodnáře a 2.7. vešel do svého domovského znamení Kozoroha, ve kterém upřednostňuje starý řád a dodržování pravidel před změnami. Všechno se dá zvládnout, jít kupředu a pokročit, i když to není snadné, jen je potřeba zabrat a nebát se. Od května až do konce září si ponechal čas na rozmyšlenou a prováděl prověrky, aby zjistil, co je možné udržet. Až 17.12.2020 vstoupí znovu do Vodnáře, rozjede změny, které jsou nevyhnutelné.

Kdo chce změny, ten si musí stát rozhodně za svým a krok za krokem následovat svoji vizi. Saturn je náš přísný učitel, který nás učí zodpovědnosti, umět si určit hranice, dospět a stát se autoritou. Takový člověk, i když narazí na odpor, se nevzdává, neustupuje pro klid, ale jde si nebojácně za svým, protože ví, že svým postojem tvoří svět. Nenechá se jako ovce vést druhými, kteří vědí lépe než on, co je pro něho dobré.

Co je pro každého z nás dobré jsme měli možnost zjistit v letošním roce, v roce Luny, kdy jsme se učili porozumět svojí duši, sami sobě. Dostali jsem možnost přijmout svoje vnitřní dítě, dát mu lásku, pocit bezpečí a chránit ho tak, jak si představujeme, že nám měla poskytnout naše matka. Díky jeho přijetí mu můžeme poskytnout ochranu a jako dospělý rodič se o něho můžeme starat, což bude zásadní v příštím roce. Podle toho, jak ukončíme tento rok, navážeme následující rok, v roce Saturna. Bude se po nás chtít, abychom se neschovávali, ale jasně a zodpovědně budovali svět svými rozhodnými kroky. Saturn bude ve Vodnáři a přinese změny, se kterými přijde chaos a zmatek, než nastaví nová pravidla, řád a vytvoří novou strukturu. Kdo se bude bát, bude chtít utéct a zmizet. Je to však pro nás velká výzva. Máme možnost podílet se na nové struktuře, pokud se nenecháme ukolébat jako děti, že někdo jiný to za nás zařídí k naší spokojenosti a postará se o naše dobro. Naši rodiče také dělali vše pro naše dobro. Na nás záleží, co si zvolíme, jaká pravidla si nastavíme, zda půjdeme odvážně cestou svobody či jako ovce cestou omezení a nařízení.

12.10. dojde k nádhernému spojení věrozvěsta Jupitera s univerzálním vědomím symbolizovaným Neptunem. Zopakuje se již potřetí v tomto roce (20.2. a 27.7.). Odevzdejme se s důvěrou životu, vše má svůj smysl a slouží k našemu dobru. Přestaňme se strachovat, vzdejme se veškeré negativity a využijme možnosti, které nám život nabízí. Kdo věří, kráčí s důvěrou a otevírá se životu, poznáním, která jsou za našimi zraky, aby spatřil zázraky. 

A na závěr jeden citát od Karla Čapka: „„Mají-li se volnost a láska vylučovat, volím volnost. Raději černá křídla než růžová pouta.“


Astrologie Hanna Lapacho

Hanna Lapacho


 

Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 134
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 345
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 259
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2031
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 295
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 373
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1638
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 718
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 733
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 964
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1036
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2017878
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515375
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456758
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292770
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282255
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272729
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259238
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250757
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249272
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242767
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240547
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215086
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206486
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188039
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186446
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184240
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176581
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166635
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163247
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161037
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142674
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128128
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124488
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122436
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...