Veronika Navrátilová: Retrográdní Venuše 13.5. – 25.6. 2020

Milí přátelé, Venuše začne 13. května zdánlivě couvat, a tudíž se pro mnohé z nás může stát důležitější, než když jde poměrně rychle zpříma. Venuše bude retrográdní v merkurickém znamení Blíženců, a tudíž nutně musíme sledovat i jejího hostitele Merkura a jeho hodnotu a posuny. Venuše bude retrográdní do 25. června, ale ve znamení Blíženců zůstane až do 7. srpna.

Nejprve velmi obecně. Venuši v Blížencích uspokojí v této době vše blíženecké, je hodně komunikativní, přátelská, zajímá se o vše kolem sebe, ráda poznává, dozvídá se něco nového. Zaujme ji krásná kniha, nějaký designový telefon nebo jiná technologie v esteticky zajímavém provedení. Bude jí bavit učení hrou, zábavné učení, to ocení především děti. Zajímá ji vše, co je rychle se měnící, podněcující její smysly stále něčím novým, odlehčeným, ne příliš složitým. Spojuji si toto postavení i s některým druhem počítačových her. Naše mysl si ráda hraje. Je to velmi příjemné a nenásilné postavení. Dost už bylo hlubokých ponorů a analýz. Také je to postavení vhodné pro psaní. Napsané se bude dobře číst. Obdiv za tohoto postavení bude patřit intelektu a bystrosti. Přitahují nás lidé, kteří umí hezky a chytře mluvit. Oceníme příjemný hlas. Obecně budeme spíše vlídní a laskaví. Také nás bude bavit dělat více věcí najednou, variabilita. Je to postavení hodící se k polyamorii, flirtu, nezávaznosti, verbální koketérii a podobně.

Venuše tak, jak je postavená v našich horoskopech narození, nese karmické výsledky našich rozhodnutí a sklonů, našich averzí a tužeb v oblasti vztahů, které jsme až doposud prožívali. Výsledky všeho, co souviselo s láskou, sensualitou, uspokojováním našich smyslů, se vším, co pro nás znamenala krása a harmonie.

Když je planeta retrográdní, je to jakoby ztratila svou přímou sílu, své přirozené a známé vyjádření. Stačí si představit, že máme nějaké plány a najednou onemocníme nebo se chceme zabývat něčím pro nás typickým a přepadne nás něco velmi silného, vnitřní vyšší vůle a my vše náhle zrušíme a jdeme za vyšším vnuknutím, např. skládáme hudbu, píšeme, tvoříme, malujeme. To jen pro přiblížení toho, jak se chová retrográdní planeta. Je to jako zásah vyšší vůle, planeta ztrácí kontrolu nad svými typickými záležitostmi. Věci, které má planeta v plánu, se zpožďují a opouští se od nich. Představte si, že běžíte a někdo vás zastaví a vy musíte jít zpět. V tradiční astrologii je Venuše brána jako malé dobro a Jupiter jako velké dobro. Když se tyto dobrodějové stávají retrográdní, je to jako kdyby nastal zvrat v jejich dobrém nasměrování. Mimochodem, Jupiter se během května také stává retrográdní a přiblíží se zpět k Plutu. Je to pro mě další indicie k tomu, abychom nebyli příliš velcí optimisté v opětovném uvolňování sociálních kontaktů, protože právě Venuše v Blížencích je jejich synonymem. Co bylo dáno, je znovu pozastaveno. Zajímavé bude také v létě sledovat tanec Merkura s Venuší. Merkur se v červnu přesune do Raka a také bude retrográdní.

Sledujte, kde se Venuše ve vašem horoskopu zastaví a začne se otáčet. Tam se mohou měnit okolnosti, věci se přeruší nebo zpomalí. Často se během této doby změní naše plány, z nějakého důvodu je přehodnotíme, revidujeme situaci apod. Obecně se Venuše v Blížencích vztahuje k našim sociálním vazbám, vztahům, přáním, stylu. Také k penězům, ale u Venuše spíše k výdajům, které souvisí s naším potěšením, uspokojováním našich estetických potřeb a přání. V Blížencích můžeme revidovat naši komunikaci s okolím, řešit design webových stránek, upravovat texty a vše co souvisí s naší komunikací nebo s grafikou a kreativními procesy. Velmi často také dochází na situace, kdy si lidé chtějí ve vztazích prostě promluvit a změnit tak nevyhovující nastavení.

Když se Venuše dostane 13. května do zpětného chodu, Merkur už bude také v Blížencích, ve svém domicilu. To naznačuje romantické komunikační nastavení.

V současné době máme Venuši až do 20. května v kvadratuře na Neptun a ke stejné kvadratuře dojde ještě ke konci července. Tato kvadratura je důležitá, jednak proto, že stojí na počátku retrogradity Venuše a jednak proto, že bude ještě jednou zopakována. Co to znamená? Tento aspekt nás dělá nespokojenými a vytváří v nás potřebu neustálého neklidného hledání ideálu, který se na Zemi nedá uskutečnit. K upřesnění poslouží zase umístění v domech vašich horoskopů. V té které oblasti půjde o očekávání dokonalé situace, ať je to perfektní práce, manželství, domov uprostřed krásné krajiny apod. Tento aspekt se může týkat i osobních vztahů, kdy vzniká větší tendence k sebeklamům a k ideální lásce. Lze hovořit o slabém úsudku či rozlišovací schopnosti v oblasti osobnějších vztahů. Neptun s Venuší v takovémto spojení nechce mít žádné povinnosti nebo závazky, protože to by znamenalo přijetí určitých hranic. Neptun chce vždy zůstávat bez hranic a omezení. Aspekt má mnohé významy. Jedním z nich je i to, že jeden z partnerů je orientovaný na spiritualitu a druhý na smyslové a zemitější záležitosti. Pak je tendence to nějak řešit. Kvadratura vytváří prostředí, kde se dá klamat krásnými slovy, vyznáními, také nás může uchvátit až nakazit nějaká reklama nebo obchodní taktika, kde podléháme podprahovým vjemům nebo krásnému vzezření či doporučením. V různých oblastech se necháváme vtáhnout a unést. Můžeme se oddávat i extatickým prožitkům na základě nějakých omamných látek, které však mohou přinést víc škody než potěšení. Jsme víc přístupní se nechat unést emocemi do nereálných vztahů nebo obchodů.

V průběhu května nebo koncem července za této kvadratury může odejít nějaká žena ze světa show byznysu nebo zde mohou být nějak veřejně řešeny problémy významnější ženské ikony s drogami či psychickým zdravím. Těch projevů je samozřejmě víc, ale toto téma by mělo být víc v popředí.

Každý pár je vystaven tlaku ideálu představy štěstí ve dvou. Tato přesvědčení se neustále objevují na obrazovkách, v románech, v reklamách a v neupřímnosti kolektivní iluze štěstí. Je to obludný ideál, podporovaný společností, naprostý nesmysl, kterému je těžké neuvěřit, tím spíše, že míří na naše slabá místa, kterými jsou naše touhy a pozitivní emoce. Velmi často si myslíme, že když to máme jinak, je něco špatně. Princip Neptuna s Venuší boří hranice a nechává splynout vše živé v jeden neohraničený celek. Tento vliv nás přesvědčuje, že na sebe ve vztahu musíme být stále hodní, mít minimum konfliktů, nepřipouští se zrada a negativní pocity jednoho vůči druhému. Je to však jen dočasný pocit, který někomu, kdo má podobné konstelace v radixu, může vydržet celý život. Obvykle však přijdeme brzy na to, že to tak není. Bylo by dobré si to uvědomovat právě za těchto úletových konstelací, které nás odvádějí daleko od reality. Nejhorší na tom všem je, že mnohým tato iluze brání žít ve vztahu vůbec. Při retrograditě Venuše v Blížencích jsou hodně osobní emoce blokovány a můžeme pociťovat spíše vnitřní osamělost. Dařit se nám mohou spíše vztahy přátelské, sousedské, ne příliš těsné. Při výkladu působení retrogradity musíme brát vždy v úvahu hodnost planety v tom kterém znamení a také hodnost hostitelské planety.

Venuše v kvadratuře s Neptunem je sladká, líbivá konstelace a také velmi nereálná, kde po skvělém večírku můžeme marně hledat peněženku a mít jen plnou hlavu starostí. To berte s nadsázkou, ale tak nějak se to dá popsat.

Konstelace však může přinést výbornou inspiraci lidem, kteří rádi tvoří, návrhářům, designérům a lidem umělecky nadaným. Milí přátelé, všem nám přeji, abychom z této revidující Venuše vytěžili to nejprospěšnější.

https://www.youtube.com/watch?v=r_fGKhHgFqM&t=22s


Veronika NavrátilováAutorka článku: Veronika Navrátilová http://ctuhoroskopy.cz/ tel: 603 572 667, email – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jmenuji se Veronika Navrátilová a o věci mezi nebem a zemí se zajímám od malička. S astrologií jsem se potkala zhruba v 18 letech a okamžitě jsem věděla, že půjde o životní lásku:). Ani po dlouhé době, co se touto královnou ezoterických disciplín zabývám, nepřestávám být fascinována její výpovědní hodnotou. Největší síla astrologie dle mého názoru spočívá v nativním horoskopu. 


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 62
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 188
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 350
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 387
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 315
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2076
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 346
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 414
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1708
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 777
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 776
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3043
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2021529
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515408
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456833
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292860
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282379
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272767
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259313
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250964
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249471
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242801
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240622
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215122
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206576
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188155
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186468
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184264
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176612
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166685
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163321
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161066
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142718
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128157
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124514
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122467
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...