Petra Jelínková: Naše jedinečná cesta

V tomto článku v krátkosti popíši jakousi duchovní linku -  duchovní proces, kterým procházíme v nějaké podobě a intenzitě nejspíš všichni a jednotlivé fáze mohou být různě dlouhé. Popíši jakousi podobnost v našem vývoji, ačkoliv životní cesty každého z nás jsou naprosto jedinečné.

Silně vnímám, že tato obecná vývojová linka se nás všech týká a všichni jí v nějaké podobě v tomto životě procházíme. Je to dáno fenomenální dobou probouzení lidstva, která již mnoho let na Zemi probíhá, a do které jsme se v tomto životě narodili. A je to pro nás všechny ohromná čest, že tu můžeme právě v této době být. „Nahoře se čekají fronty :-)“

První část života, různě dlouhou, si žijeme svůj život. Buď se vše daří, nebo již od počátku se setkáváme s různými těžkostmi a nepříjemnostmi. To je různé. A toto vše nás utváří a postupně mění.  Tuto fázi třeba nazvěme nevědomý život.

Pak se v našem životě stane něco, co je úplně jiné než jakákoliv předchozí dramata a těžkosti. Navenek nebo z pohledu jiných to třeba nemusí vypadat nikterak složitěji a dramatičtěji než něco, čím jsme procházeli před tím. Ale my jasně víme, cítíme v sobě, že toto je úplně jiné. Jakoby to zasahuje hlouběji a rozcupovává nám něco tolik drahé. Je to mžik či delší proces, ale výrazně nás změní, doslova otočí o 180 stupňů. Nepoznává nás okolí, my se nepoznáváme.

Zpočátku třeba ani nevíme, co se s námi děje. Jen víme, že to, kým jsme celé roky byli, už nejsme, a třeba zatím nevíme, kdo jsme. Nevíme to dočasně. A nevíme, kým jsme, jelikož ve skutečnosti se upozadila jen velká část našeho ega a ta je tou, která neví, kdo je. Nezapadá to egu do jeho konceptu. Možná se cítíme méně jak kdy dříve, avšak opak je pravdou. Ve skutečnosti se rozbořila podstatná část naší ego sebeúcty – sebeúcty založené na vnějším (na tom, co si myslí druzí, atd.). Ve skutečnosti v tomto bodě k sobě chováme již větší úctu než kdykoliv před tím. Avšak tu skutečnou sebeúctu vycházející z toho, kým jsme. Ta se začíná v nás rodit, vystupovat do popředí. Vždy v nás byla, ale tím jakýmsi šokem se odebrala velká část té iluzorní, která tu skutečnou překrývala. A tak ta skutečná může být námi více viděna a cítěna. Je to vědomí si sebe sama.

V této fázi se jakoby naráz rozbořilo mnohé z toho starého a to zbylé staré již námi přerostlé se rozboří postupně nebo se od základů přestaví, jak dál půjdeme životem. Zbyly v podstatě už jen ty zapečené nečistoty v tom hrnci. Sice už třeba těch nečistot (těch destruktivních nastavení), které zbývá vyčistit, není tolik jako před tím, ale za to jsou „výživné“ a jdou často z toho hrnce mnohem tíž.

V této fázi jakéhosi nárazu se vlastně rozbořilo mnohé z toho, co jsme znali, ale nové se zatím ještě nestaví. Vzniklo tím prázdno, které zpočátku můžeme cítit jako velmi nepříjemné. Avšak to prázdno je tím místem, ze kterého bude rašit to nové a více z nás a více skutečné.

Tato fáze rozboření mnohých iluzí může být aktivována různorodými věcmi. A jak jsem psala, zasáhne nás často v oblasti té největší bolesti. Často tou aktivací jsou věci zvnějšku. Například začneme cítit odpor k práci, pro kterou jsme roky studovali a mnohé obětovali a do toho se nám rozpadne vztah s člověkem, ke kterému nás váže hluboké pouto, tak jak mně se to stalo. Tím ztratíme pocit bezpečí různého druhu. Nebo třeba onemocníme, nebo někdo z blízkých onemocní. Nebo naše dítě má nejrůznější potíže, nebo se nám nedaří otěhotnět, nebo znovu otěhotnět. Nebo někoho nám velmi blízkého navždy ztratíme, nebo naší nepozorností způsobíme nějakou tragédii nebo se ocitneme ve finanční nouzi a mnoho jiných rozličných variant.

Delší či kratší chvíli si nejspíš popláčeme na těch troskách. To je naprosto přirozené. Avšak poté začneme hledat, ptát se, najednou budeme mít tolik nezodpovězených otázek. A to je okamžik, kdy se přesouváme do další fáze.

 
Tu fázi bych nazvala vědomější, přímější a intenzivnější cesta k sobě. V této fázi nám dochází mnohá poznání, mnohé souvislosti. Současně se střetáváme s dalšími výzvami. Ty jsou možná mnohem těžší než ty, se kterými jsme se setkávali před tou zmíněnou aktivací. Avšak rozdíl je v tom, že pro nás těžší nejsou, my na ně konečně máme sílu. Vypadají vnějškově možná těžší a možná to tak vnímá mnoho lidí, kteří na svoji aktivaci teprve čekají. I my si můžeme uvědomovat, že dříve bychom nějakou takovou výzvu stěží dali, avšak současně si uvědomujeme, že v této době je to již jinak. Tato byť mnohem těžší výzva než kterákoliv před tím, je pro nás tou, kterou pro nás byly ty výzvy před tou aktivací.

V dané fázi díky mnohým uvědoměním jsme vědomější, vědoměji přistupujeme k daným výzvám, stáváme se stále více pozorovateli. Postupně se nám daří jít více a více do klidu uvnitř nás, do srdce, do bodu nula, do neutrality. V této fázi se nám daří stále více jednat na základě niterného vědění uvnitř nás, na základě vnitřního klidu (což nás nikdy nevede do jakékoliv agrese) a stále méně jednáme pod nadvládou emocí a myšlenek.

Toto je fáze, kdy zjišťujeme, že jsme přerostli mnohé z toho, co nám v životě zůstalo, že pokud to má v našem životě zůstat, musí se to zásadně proměnit a od základů. Vlastně čistíme ten hrnec od těch posledních zapálených zbytků nečistot. A k tomu nám pomáhají všechny ty výzvy, všechna ta uvědomění, ke kterým díky nim docházíme.

Proč o tom nyní píši na začátku roku 2021?

Mnozí mají již fázi své aktivace, probuzení, za sebou. Už prošli tím jakýmsi otřesem, čímž se zbavili z větší části nadvlády ega. A už kráčí po té přímější, vědomější cestě a dočišťují sice zbytky, ale ty, jež jsou zasety velmi hluboko a mají velmi dlouhé a silné kořeny. Avšak osvobození se byť zčásti aspoň z jednoho z nich znamená ohromnou euforickou radost v našem těle, plnou vděčnosti a i prudký narůst hojnosti a větší harmonie ve všech podobách.

Avšak většinu lidí žijících na Zemi tento navenek vypadající pád (ta aktivace) teprve čeká. U někoho je to za dveřmi, u někoho se to bude dít za několik let. Každopádně tak jak já to vnímám, nebude možné tu na Zemi v této epochální době být, bez toho aniž bychom všichni nastoupili intenzivní (vědomější, přímější) cestu k sobě samým. A to, co každého z nás na tu vědomější cestu přivede, je věcí každého jednotlivce.

Blíže o tom píši mimo jiné v článku: „Zlatá střední cesta“ v Klubové sekci.

A tak vy, kteří plánujete (vaše duše plánuje) udělat tuto výhybku na vědomější cestu za pár měsíců či něco málo let, pamatujte, že v době, kdy budete v té pomyslné bouři vnějších událostí, neděje se nic špatně. Jste připraveni. Všechno zvládnete! Máte na to dost sil, jinak by to před vás ani nebylo postaveno. Z toho pomyslného popela vzejdete mnohem silnější, mnohem více si vědomi sebe a jako lidé mnohem více schopni lásky, tj. budete stále více věcí činit na základě svého srdce (pocitů hluboko uvnitř vás) a nikoliv ovládáni emocemi a myšlenkami.

S láskou Peťa

 


Autorka: Petra Jelínková

Zdroj: www.jinypristup.cz

Velice děkuji za všechny finanční příspěvky, které mi byly od některých z vás zaslány na účet, za vaše maily, reakce u článků, sdílení mých článků a jiné dary. Slova jsou málo na to vyjádřit, jak moc si toho vážím.

Pokud vám články mnou psané na www.jinypristup.cz pomáhají a chtěli byste mě podpořit v tomto mém psaní pro vás všechny, šiřte mé články a povědomí o webu Jinypristup.cz mezi další lidi, objednejte si moji knihu, nebo mi zašlete dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 1462136038/3030, variabilní symbol: 123, do zprávy pro příjemce uveďte „Dar“. I ten nejmenší příspěvek je stejně hodnotný jako ten největší. Všichni jste totiž učinili stejné rozhodnutí přispět něčemu, co má podle vás smysl.


Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 144
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 346
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 263
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2034
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 296
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 377
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1643
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 722
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 734
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 968
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1037
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018053
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515376
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456760
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292776
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282258
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272733
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259239
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250763
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249281
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242770
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240547
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215087
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206487
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188041
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186448
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184241
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176584
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166636
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163249
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161038
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142676
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128129
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124490
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122436
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...