Jitka Valentová: Selena – podpora a světlo našich životů

Jaký je význam a původ tohoto hypotetického bodu našeho horoskopu? Jméno Selena pochází z řecké mytologie a představuje krásnou bohyni zosobňující Měsíc. V Řecku se Měsíc nazývá dodnes Selené. V astrologii se Seleně říká také Bílá Luna a teprve se zde zabydluje a zkoumá. Pracovat s ní začali hlavně ruští astrologové.

Její oběžná dráha je přímá a trvá 7 let. Proto můžeme dle jejích aspektů a postavení opakujících se každých 7 let vnímat příznivý vliv a šance pro náš život. Její význam při výkladu horoskopů je jednoznačně kladný. Je to jakýsi protipól Černé Luny. Psychologicky je to naše nevědomá kladná stránka.

Archetyp bílé bohyně. Přízeň z duchovních světů vnímaná jako zásah andělů. Je to naše nahromaděná pozitivní karma, která se v pravou chvíli uvolní a slouží jako pomocná ruka. Jsou to naše zásluhy, dary, štěstí a talenty.

Selena - bílá lunaPro rok 2020 se Selena nachází do 15.5. ve znamení Vah, kde bude přát navazování nových požehnaných vztahů, očišťovat vztahy stávající a podporovat uměleckou tvorbu. Bude prosvětlovat zrozence ve znamení Vah a dávat jim do života harmonii. Od 16.5. vstoupí do znamení Štíra a začne vytvářet trigon na Severní uzel a Mars. Na Zem tak budou dopadat silné léčivé a transformační pozitivní energie, které by se daly využít na kolektivní meditace a posílení dobra. Mohla by se také projevit včasná a účinná pomoc ozbrojených a záchranných složek při ochraně lidstva.

Také 7.9.2020 má Selena příznivé aspekty sextilem od Slunce v Panně a Jupitera v Kozorohu a trigonem od Neptuna z Ryb. Období by se dalo využít na založení nových projektů a organizací ve prospěch lidstva, energie přejí štěstí při budování a dávání věcí do pořádku. Doba vhodná také na meditace za přírodu a planetu.

Koncem září bude ještě Selena hezky působit trigonem na Neptun v Rybách. Doba bude vhodná opět pro veřejné meditace a léčení většího rozsahu. Čištění prostoru. Ladění se na vyšší umělecké inspirace. Podpora a inspirace umělců.

  • Také v říjnu bude příznivě působit Selena ze Štíra na kozoroží stelium a podporovat tak pozitivní tvořivé síly a transformaci mocenského řádu.
  • Ve znamení Štíra setrvá Selena do 14.12.a bude zde osvětlovat temná zákoutí našich duší, transformovat sexualitu a objasňovat témata života a smrti. Bude podporovat zrozence ve znamení Štíra.
  • Pak se 15.12. přesune do znamení Střelce, kde bude přinášet nové pozitivní filozofické trendy, obohacovat vysokoškolské vzdělání a přát cestování. Podporovat zrozence ve znamení Střelce.

Jak se Selena projevuje v jednotlivých znameních a domech?

1. dům a analogie znamení Berana a vazby na Mars:

síla a energie, životní nadšení, sebevědomí, optimismus, sportovní nadání, bojové umění, úspěšný zásah záchranných složek-police, hasiči, vojsko, hrdina a rytíř světla, dává dobře vypracované tělo, sám sobě je člověk pomocníkem, přízeň z říše ohnivých astrálních bytostí – salamandrů atd., léčení a očista ohněm.


2. dům a analogie znamení Býka a Venuše (noční):

finanční hojnost, výhry, dary, podpora, štědrost, krása a přitažlivost, umělecké nadání, vědomí si své ceny, herci, umělci, modelky, harmonie, péče o tělo a schopnost připravit kvalitní zdravé jídlo, vytvořit pozitivní umělecké dílo, péče o zahradu a zvířata, výhody díky vztahům, přízeň od zemských astrálních bytostí-víl atd., léčení v přírodě a minerály.


3. dům a analogie znamení Blíženců vazby na Merkur (denní):

dar napojení na duchovní pozitivní síly, chanelling, akaša, pozitivní šíření slova a práce pro transformaci, melodický hlas, meditace, inspirace pro zpěváky a spisovatele, zručnost a léčivá síla rukou, příznivý vliv od sousedů a sourozenců, přízeň od bytostí vzdušného živlu-zefírové atd., léčení pobytem venku na čerstvém vzduchu a vůněmi.


4. dům a analogie znamení Raka a vazby na Lunu:

pozitivní rodové energie, síla duše, přátelská domácí atmosféra a city v rodině hlavně od žen, bydlení na posvátném místě, rodinný statek s tradicí, schopnost dát péči a citovou podporu, imaginace, ochranný domácí duch, léčení pobytem v lázních a jídlem, citovou podporou, přízeň od bytostí vodního živlu, mořské panny atd…


5. dům a analogie znamení Lva a vazby na Slunce:

tvorba, silné charisma, osobnosti světla, pozitivní vliv na děti, hodné děti, talent na kladné herecké hrdiny, zesílená schopnost lásky, romantické a krásné milostné vztahy, pozitivní milenec, pomoc díky nim a dětem, léčení pohledem do slunce-sungazing, pomoc od bytostí ohnivého živlu-salamandři atd.


6. dům a analogie znamení Panny a vazby na Merkur (noční):

pozitivní péče o tělo, nové formy léčení, štěstí na dobré lékaře a terapeuty, úspěšní lékaři a zdravotníci, nové účinné pracovní metody, pozitivní spolupracovníci, pomoc od nich, pozitivní myšlení odhalující omyly, dobří analytici, schopnost dávat věci do pořádku, pozitivní domácí mazlíčci, dobrá práce se zvířaty, léčení díky cvičení a práci s tělem, přírodní léčení, očista, pomoc od bytostí zemského živlu- skřítci atd.


7. dům a analogie znamení Vah a vazby na Venuši (denní):

pozitivní vztahy a manželství, hezký partner, diplomacie, harmonie, krása, dobrý obchodní partner, přijetí a ohlas od partnerů, příznivé uzavírání smluv, podpůrné zákony, výhody z manželství, umělecké nadání a šíření světla tvorbou, pomoc od bytostí vzdušného živlu, nymfy atd.


8. dům a analogie znamení Štíra a vazby na Pluta:

schopnost pronikat do tajemství života a smrti, komunikace se záhrobím, anděl smrti, léčivá práce se sex. energií, umění tantry, mimosmyslové intimní zážitky, prosvětlení temnoty, dobré dědictví, výhodné půjčky, které se nemusí vracet atd., záchranáři s darem oživovat, krizový kouč, léčba vodou a intimním spojením, pomoc od bytostí vodního živlu.


9. dům a analogie znamení Střelce a vazby na Jupiter:

pozitivní filozofie, optimismus, guru, učitel a duchovní vůdce, zasvěcení v zahraničí, duchovní růst a spolupráce s cizinci a cestování, úspěch při studiu na vysoké škole, schopnost učit a vézt druhé, duchovně zaměření příbuzní, pomoc od bytostí ohnivého živlu.


10. dům a analogie znamení Kozoroha a vazby na Saturn:

významné společenské postavení přinášející pozitivní záměr, štěstí v budování kariéry, přízeň vysoko postavených lidí, schopnost pracovat pro celek, houževnatost, řád, vyvolený vůdce, charismatický otec, úspěch ve stavitelství, přízeň od bytostí zemského živlu.


11. dům a analogie znamení Vodnáře a vazby na Uran:

pozitivní přátelé, přátelská a svobodná atmosféra, astrologické a netradiční kluby s cílem angažovat se pro druhé, výhody od politických stran, příznivá politická kariéra, bratrství a solidarita, ochrana aury, přízeň od bytostí vzdušného živlu.


12. dům a analogie znamení Ryb a vazby na Neptun:

ochotní pracovníci ústavů, nemocnic, vězení, poslání, soucit s trpícími a schopnost čistit kolektivní karmu, poslání, medium, pozitivní zásluhy v minulých životech, nevědomá ochrana a podpora, přízeň od lékařů a dozorců atd., štěstí na dobře zvolené léky a úspěšný pobyt v nemocnici, dobrý psychický stav, přízeň od bytostí vodního živlu.

Ať nás tedy příznivé energie krásné Seleny provází a podporují v našich životech a pomohou tak pozitivně naplnit naše osudy.


Autorka článku: Jitka Valentová
https://astroporadna.webgarden.cz/

Jitka ValentováJmenuji se Jitka Valentová, astrologii se věnuji více než 20 let.
Moje cesta k ní vedla přes hledání odpovědí na události mého osobního života.
Astrologie byla pro mě zlomový objev. Nejdříve jsem doma v rozsáhlé knihovně mojí maminky našla řadu knih s touto tématikou a pomalu začala objevovat tento nový svět, který mi začal nabízet naději, že tato věda udává našemu osudu jakýsi řád. Silně mě vedla touha dozvědět se něco více ze svého osudu.

Při své práci proto hodně používám intuici, která mi pomáhá dát každému, kdo mě o to požádá, právě tu odpověď, která je pro něj v danou chvíli důležitá a je v souladu s jeho osudem.


duben 17, 2024 164
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 135
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 350
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 269
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2034
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 299
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 378
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 724
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018258
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515377
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456769
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292781
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282274
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272736
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259244
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250777
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249294
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242771
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240556
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215094
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1650
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
738
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1017
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1455
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1359
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1506
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4913
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1690
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1727
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...