Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká prádlo a jde na zumbu. Po roce, co jsem ji neviděla, přibrala v pase a dost jí to štvalo. Před hodinou dorazila z práce, vlepila dětem pusu, rozdala úkoly a ani nevím proč, udělala si ve svém nabitém programu 20 minut na kávu se mnou. Byla pořád v pozoru, a když viděla můj gauč, řekla, že si radši sedne na zem, protože by okamžitě usnula.

„Posloucháš se vůbec?“ řekla jsem udiveně. „Hele zastav se teď na chvíli a poslouchej mě. Kdy jsi měla naposledy menstruaci?“

„No zrovna teď, na dovolené u moře.“ Odpověděla rozpačitě.

„A co jsi dělala?“

„No odpoledne jsme byli u moře, dopoledne byly děti unavené, tak spaly na pokoji a já jsem si chodila v klidu zaplavat. To víš, musím shodit to břicho, jsem z toho na nervy.“

„A odpočívala jsi?“

„No jasně, že odpočívala, chodila jsem přece plavat!“

„A jak se po dovolené cítíš?“

„Ani nemluv, vůbec mi to nestačilo, potřebovala bych ještě jednu.“ Řekla znaveně.

„A jak jsi na tom s emocemi? Potlačuješ je často?“ Zajímala jsem se.

„No ježiš…pořád! Nemůžu si dovolit to vypouštět, jak bych chtěla, půlku světa bych zabila.“ Smála se.

Ale mě moc do smíchu nebylo. Viděla jsem ženu, která jde totálně proti sobě. Ženu, jejíž tělo volá po odpočinku, strádá, hromadí tuk převážně v břišní oblasti, protože její ženství a děloha, její zdroj životní energie, se musí chránit.

Tak takhle ne!

Tělo ženy musí často odpočívat. Nejsme stavěné na dnešní trendy styl „Stíhám všechno, mám skvělou rodinu, šťastné děti, čistou domácnost, spoustu přátel a miliardu koníčků.“ Tak takhle ne, dámy. Pak se divíte, že máte gynekologické problémy, pneumatiku kolem břicha, zaléváte se celé vodou, nemáte nápady, náladu na děti ani na manžela a váš výkon je zhruba na třiceti procentech.

Aby taky ne! Jedete totiž z rezerv! A čím víc přibíráte, tím víc se snažíte držet diety, vyčerpávat tělo cvičením a přitom stačí obyčejný OPRAVDOVÝ odpočinek!

I naše babičky a prababičky nedbaly na sebe, tak není divu, že tento program máme ve svém informačním centru. Bylo po válce, ženy musely zastat práci za naverbované muže. A zvládly statky, pole, domácnost, děti. A umíraly v pětačtyřiceti letech.
Naše maminky? Třísměnný provoz, rodina, chata, dům, zahrada. Invalidní důchody v padesáti, vyoperované dělohy, rakoviny prsu.
To nechceš.

Menstruace jako dar

Menstruace je zásadní dar pro ženu. Pakliže namítnete, že nemáte na odpočinek čas, tak vaší svatou povinností je, dát tělu alespoň dva dny v poklidu, odpočinku a nejlépe v posteli u knížky či hezkého filmu.  Že si to neumíte představit? PAK MÁTE ZÁSADNÍ PROBLÉM SE SVÝM ŽENSTVÍM. Nejste ani hrdinky a na sklonku vašeho života, kdy budete po resekci dělohy či s uříznutými prsy po rakovině, vám nikdo nepoděkuje!

Pakliže chce žena dostatek energie, ladnou postavu, kreativní nápady, chuť na sex a náladu na rozjívené děti, jsou pro ni DVA DNY v měsíci, které si věnuje NAPROSTO ZÁSADNÍ. Jestliže se sobě nevěnujete ani tolik, za celý měsíc, ochudíte se o další nádherné menstruační fáze, kdy jste plná energie, sexappealu, kreativity a chuti do života.

Je třeba se vyléčit

Stopněte tady ten bláznivý život, lítáním z práce do práce, doma úklid, o víkendu výlety a koníčky. Zastavte to
a přestaňte si namlouvat, že vás to vlastně baví. Baví vás hlazení ega, jak jste dobré, že jste to zase zvládly. A vy to opravdu zvládnete! Nenechte si namluvit systémem ani blízkými, že to tak mají všichni. Odnesou to dříve nebo později vaše ženské orgány.

Vyléčíte se tak že začnete svými menstruačními dny.

V období menstruace co nejvíce odpočívejte. Pokud nemusíte, do práce nechoďte.  Lehněte si doma do postele, obklopte se vším možným, abyste nemusela vstávat a dopřejte si to leháro! Vaše tělo se vám v pomenstruační fázi odmění takovým návalem energie, že stihnete za den to, co byste běžně dělaly týden. Vyplačte se, prožijte si bolest, hlaďte si břicho a děkujte, že může odejít vše nepotřebné.

Pokud přece jen do práce musíte a je to nevyhnutelné, vynechejte doma všechny zbytečné povinnosti a nechte si pro sebe výmluvy, že to nejde. Vždy to jde. Jen začít, oznámit rodině, že máte menstruaci a chcete odpočívat a být sama se sebou. Budete zírat, jak jsou všichni kolem vás tolerantní. Nemusí vám už zrcadlit vaše výčitky svědomí. Co si dovolíte od srdce vy, to vám budou přát druzí.

Emoce jsou v děloze

Ve vaší děloze se ukrývají všechny emoce. Při menstruaci tyto zadržené emoce vycházejí ven. Máte bolestivou menstruaci? Kolik odpočinku jste si při poslední menstruaci dovolila? Žádný? Tak se nemůžete divit, že to teď bolí a je toho tolik, když se z vás vylučují emoce za několik měsíců. VY JSTE JIM TOTIŽ SVÝM NASAZENÍM NEDOVOLILA ODEJÍT.

Svým emocím dovolíte z dělohy odejít, až když jste uvolněná a v bezpečí. Pak se teprve může povolit neustálé napětí. Menstruace může být z počátku opravdu bolestivá a silná, když najedete na tento systém. I když doposud mohla být docela nenápadná. Děkujte. A omluvte se svému tělu, že jste ho tak dlouho opomíjely. A přijměte bolest jako očistu, která vás zbavuje všech energetických nánosů. Uvidíte, kolik sebelásky se ve vás zrodí.

Pohár se naplňuje

Až si vaše tělo dostatečně odpočine a může to trvat různě dlouho, pocítíte hned po skončení menstruace obrovský příval energie. Toto je pro vás znamení, že jste se opravdu v menstruační fázi neošidila. Pohár se začíná naplňovat. Budete mít síly a nadšení na rozdávání. I tato fáze má svůj konec a nebude trvat věčně. Vy už jste ale v sobě probudila sebelásku a tak víte, že je to v pořádku.

Navrátí se vám intuice. Vaše čidlo vám oznámí, kdy se menstruace spustí, na minutu přesně. Vy to prostě budete vědět! Budete si užívat i premenstruační fázi, kdy jste protivné a nateklé, protože pochopíte, že máte něco udělat jinak, že je potřeba něco změnit. V každé fázi budete s láskou a jedině tak si budete užívat svého ženství a vaše tělo se začne zpět ladit do krásných křivek.

Udělejte to pro sebe

Až začnete odpočívat, přestanete se cpát sladkostmi. Omezíte značně své závislosti, nebo s nimi okamžitě seknete. Nebudete už potřebovat berličky. Vaše láska a pochopení vlastního těla vám umožní rozkvést. Budete se rády hýčkat
a nořit se do vlastního nitra. Budete se sebou rády. Už žádný útěk, žádný stres a žádné vyčerpání. Našla jste svůj zdroj a pravidelně dobíjíte baterky. A upřímně. Dva dny v měsíci, to zase není tak moc, viďte.


Autorka: Vendula Kociánová http://www.vendulakocianova.cz

Vendula KociánováNavádím ženy i muže k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázali hnout se svým životem, tak jak jsem to dokázala já. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuji lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému. Kdo se bojí, ten ať stojí.

Článek smí být šířen a kopírován jen se souhlasem AUTORKY. Portál Příznaky transformace TV má osobní souhlas autorky k jeho uveřejnění. Budeme rádi, když tento článek budete šíit na sociálních médiích sdílením. K tomu použijte v záhlaví článku tlačítko sdílet.


duben 17, 2024 140
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 125
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 346
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 263
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2034
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 296
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 376
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 721
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018030
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515375
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456760
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292773
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282257
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272732
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259239
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250763
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249279
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242768
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240547
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215086
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1643
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
733
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1016
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1453
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1357
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1505
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4912
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1689
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1725
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...