Jiří Lexa: Proč nás fascinují začátky?

Uvědomujete si, že každý začátek má pro nás určitý magický podtext? Představte si, že jdete do nové práce plni očekávání nebo do nového vztahu. Očekáváte, co přinesou první dny v tom či onom. Mnohdy si to člověk ani neuvědomí, ale začátky jsou vždy něčím vzrušující. Způsobuje to jakási nejistota, jak se bude situace vyvíjet dále. Proto mnozí lidé využívají věštce, kartáře a jiné lidi, kteří dokáží předvídat budoucnost.

Pokuste se někdy nechat vše volně. Nevkládejte do situace žádná očekávání. Zjistíte, že se vše odehrálo přesně tak, jak jste pociťovali. Proč? Neboť svými myšlenkami, emocemi či slovy jste uvedli do pohybu vesmírné soukolí částic světla, které vždy pracují pro vás. Netvrdím, že vždy ve váš prospěch, neboť mnoho lidí tuto „službu“ využívá nevědomě a spoléhá se na vše okolo sebe, nikoliv na vlastní vědomí.

Nový začátek – nové možnosti

Za dva dny nás čeká nový začátek. Ano přichází tak očekávaný rok 2019. Mnozí v něm spatřují spásu, jiní východisko z neřešitelné situace, další rok akce atd. osobně si myslím, že vše je správně, jen s tou výjimkou, že v první řadě záleží na nás samotných, jaký ten rok bude. Nespoléhejte se na nic a nikoho ve svém okolí. Vždy si řekněte, jestli chcete dávat všanc své unikátní možnosti a schopnosti. Proč je má využívat někdo jiný, když stejným a možná ještě lepším způsobem si můžete vytvářet svůj vlastní svět, kde budete šťastni.

Oprostěte se od vnějších znepokojujících faktorů, které ve vás probouzí emoce prosté lásky. Vytváří ve vás tvůrčí sílu, která pracuje proti vám a neexistuje žádný viník, nýbrž jeden co dává a druhý který bere. Uvědomte si jednou pro vždy, že oběti i viníci, dobro i zlo je výmysl našeho ega. Jsou pouze situace obsahující energii lásky nebo bez ní. Jelikož je naše mysl součástí tvůrčího aparátu, musíme si uvědomit, že palivem pro ni jsou v první řadě myšlenky a následně emoce. Mysl tvoří stále a bez ohledu na to, čím ji zásobujeme, protože to už je na našem rozhodnutí. Je to jako když budete topit černým uhlím, plastovými lahvemi nebo krásně usušeným dřevem či dřevěnými briketami. Kotel spálí všechno, jen v ovzduší zůstane jiná stopa. A tak je to s našimi myšlenkami.

Převezměme už konečně zodpovědnost

Neustále se ohrazujeme proti nesmyslným nařízením vlády, EU, bojujeme proti nelidskému zacházení se zvířaty či  globálnímu oteplování. Málokdo však začne sám u sebe. Když zjistíte, že hlavním problémem v znečišťování světového ovzduší je živočišná výroba, co pro to uděláte? Začnete nadávat? Psát petice? Potom půjdete a k obědu si dáte výtečný řízek s bramborovou kaší (toto bylo ještě před několika lety mé oblíbené jídlo).  Co s tím má společného řízek? Nic a všechno. Pokud si řeknu, že jako jedinec nemám vliv na snížení živočišné výroby ve světě, potom s tím řízek a bramborová kaše nemají opravdu nic společného. Jestliže si však uvědomím, že nemusím nadávat a vlastně přidávat konkrétnímu problému, který mne trápí, energii, mohu se pouze přestat podílet na využívání živočišné výroby.

Osobně jsem se rozhodl pro druhou variantu a již druhý rok nekonzumuji maso, ani mléčné výrobky (ty zatím jen půl roku), protože to je jediné schůdné řešení, které mohu pro svět za svoji osobu udělat. Vždy, když vidím transport zvířat, která si jedou pro smrt, v duchu se jim za nás lidi omluvím a popřeji jim, aby to pro ně nebylo dlouhé utrpení. Vždy si při tom představím scény z válečných filmů, kdy byli lidé odváženi v dobytčích vagónech na smrt do koncentračních táborů a uvědomuji si, že ani tato spojitost není náhoda.

Popsal jsem pouze svůj postoj a formu nesouhlasu s určitým problémem, který může eskalovat v něco mnohem horšího. Nikomu nevnucuji, aby se zřekl masa a živočišných výrobků, protože to je každého svobodné rozhodnutí. Máte mnoho zastánců názoru, že bez masa nemůžeme žít, bez mléka také ne. Možná to je ještě krátká doba, ale můj duch, ani mé tělo zatím nestrádá touto „ochuzenou“ stravou. Vyzkoušel jsem pouze převzít zodpovědnost do vlastních rukou a rozhodnout se sám, na jakou stranu se přikloním a mohu vám prozradit, že je to skvělý pocit.

Jeden člověk ještě nic neznamená

Můžete mi namítnout, že jeden člověk ještě nic neznamená a svět změnit nemůže. Jistě máte pravdu, tedy pokud ten člověk bude žít na světě sám. Jestliže inspiruje své okolí alespoň částečně, najdou se lidé, kterým se tento způsob zamlouvá. Ti se stanou inspirátory dalších lidí v okolí a tak se svět změnit může velice rychle.

Využijte začátek nadcházejícího roku k rozhodnutí, že přijmete zodpovědnost sami za sebe. Vůbec to není o skutečnosti, že přestanete jíst maso. Přijetí zodpovědnosti tkví především v rozhodnutí přijmout všechny konsekvence vyplívající z našich postojů, činů a rozhodnutí. Znamená to skutečnost, že již přestaneme hrát známou hru na viníky versus oběti a začneme konečně žít s využitím naší mysli. Otevřeme si možnost vědomé tvorby vlastní reality, čímž velmi pomůžeme současnému světu.

Začátek znamená změnu, změna znamená posun

Vstupte do očekávaného roku s rozhodnutím, že to alespoň vyzkoušíte. Pak náhle zjistíte, že se vám již nechce vracet, protože začátek něčeho nového je vždy v našem životě změna. Jakmile okusíme změnu, uvědomíme si, že nás posunula diametrálně vpřed.

Přeji vám proto úspěšný začátek nastávajícího roku. Mějte na paměti, že s vámi je spojen celý Vesmír, který vás podporuje na každém kroku. A jestliže se vám něco nepovede, nevadí. Můžete začít každý den znovu. Jen si nic nevyčítejte, nestavte se do role viníka ani oběti a nezapomínejte se za všechno pochválit, protože i špatná zkušenost je zkušeností, kterou jste potřebovali zažít. Ať se vám vše daří dle vašich přání.

www.jirilexa.cz


Autor čtení z kvantového pole:
Jiří Lexa - harmonizace kvantovou vlnou http://www.kvantovacesta.cz 

Jiri Lexa harmonizace kvantovou vlnouHarmonizace kvantovou vlnou je účinná metoda napravující naše problémy na fyzické i psychické úrovni. Dokáže však pomoci i v nápravě finanční prosperity, pracovních i partnerských vztahů. Všechno je totiž o našem myšlení a pokud jsme schopni zharmonizovat nebo chcete-li dostat do rovnováhy naše myšlenky, tak se doslova v našich životech dějí zázraky. A pokud chcete, pomohu Vám nalézt tuto rovnováhu, aby jste byli pouze vy tvůrci vaší reality, neboť nás nemůže nikdo vyléčit, ani jinak uzdravit, kromě nás samotných. Každý z nás má totiž neomezené schopnosti, které si ve většině případ nedokážeme pouhým rozumeme představit a právě v tomto bych vám rád ukázal návod, jak nalézt schopnosti sám v sobě a nemuset se spoléhat na pomoc zvenčí.

 Chanelling na podobné téma v českém znění pana Lexy