Petra Jelínková: Když předpovězená budoucnost nevyjde

Nedávno jsem měla jedno zajímavé setkání. Mladá krásná žena mně pověděla, že jedna její známá jí vykládala budoucnost a že mnoho z toho se splnilo, ale že některé věci ne. A že na její otázku, proč se to nesplnilo, jí nedokázala odpovědět. Zeptala se mě, jestli na to mám nějaký názor.

Předně, nikdo z nás nic neděláme jen tak bez důvodu. Nic se nám v životě neděje bez důvodu. A tedy, ta žena tou položenou otázkou ve směru ke mně sledovala určitý záměr. Já cítila, že to, co se jí nesplnilo, bylo něco, po čem touží. A ona nyní trpí výčitkami, jestli neudělala něco špatně, že se jí to nesplnilo. Chce to pochopit. Možná chce i ujištění, že nic neudělala špatně, že není její vina, že se to nenaplnilo. Byť je to článek psaný pro mě a pro vás všechny, mám zdůraznit, že tato pasáž článku je současně konkrétně i pro tuto krásnou ženu. Mám jí dát vědět, byť dodatečně, že neudělala nic špatně, nic se nepokazilo. Všechno proběhlo přesně tak, jak mělo. Ačkoliv se dle jejich slov nenaplnilo to, co jí bylo předpovězeno. Avšak, jen zdánlivě se to nenaplnilo. Vysvětlím.

Vše kolem nás je „jen“ informace. Vše mluví - mobilní telefon, který náhle přestane fungovat, dlouhá fronta na burčák, v důsledku které my to vzdáme a burčák si nekoupíme, věta, která nás upoutá v knize, atd. Nic není náhoda. Kolem sebe si vždy všimneme přesně těch informací, které v daný čas potřebujeme. A navíc, ty informace si vyložíme v daný čas přesně tak, jak potřebujeme, jelikož výkladů jedné informace je neomezené množství. Co člověk, to jiný výklad, avšak přesně ten, který potřebuje pro svoji další (kratší či delší) cestu.

A stejně tak je to podle mě i s lidmi, kteří nám povídají, co nás čeká. Vůbec to není o tom, zda ten člověk opravdu má danou „schopnost“ vidět dál jak my, nebo nemá. To je zcela bezpředmětné. Je jedno, jestli ta daná informace je daným člověkem vymyšlená nebo vychází z nějakých jeho vhledů či jiného jemnohmotnějšího vnímání. To takto posuzuje naše mysl, že něco je vymyšlené, špatné, správné a opravdové. Ve skutečnosti, z toho vyššího pohledu je jedno, zda ta informace je „pravdivá“ nebo „lživá“. Jde o to, co ten dotyčný z dané informace pro sebe si jako informaci vezme. A to, co si vezme, je to, co si měl z dané informace vzít, a to jej pak ovlivní (vědomě či nevědomě) v dalším jeho konání. A to, jak ta informace daného člověka ovlivnila v jeho konání, je přesně to, jak jej ovlivnit měla.

A tak je podle mě jedno, kdo vám co řekne, a jestli se to stane nebo ne a z jakých zdrojů čerpal či jaký úmysl sledoval. To, že jste k danému člověku přišli, znamená, že jste přijít měli. To, jakou informaci jste si odnesli, co jste pro sebe pochopili, to jste pochopit měli. A je zcela jedno, jestli za čas se vám to, co jste si z toho vzali, co jste pro sebe pochopili, bude jevit jako nepravdivé nebo neúplné. Jelikož v ten čas, kdy jste tu informaci obdrželi a pro sebe nějak interpretovali, jste potřebovali přesně tuto vaši interpretaci, aby vás to zavedlo na cestu, kam jste měli zavítat, abyste učinili kroky, které jste následně učinili. A je jedno, co jste si mysleli, že těmi kroky získáte. Často získáte úplně něco jiného, než to, co jste si mysleli, zavede vás to úplně někam jinam, než jste chtěli. A v této fázi si možná řeknete, že jste udělali chybu, když jste udělali dané kroky, nebo že informace, které jste získali, nebyly pravdivé. Opak je pravdou, Milovaní.

Co když si ta žena ve skutečnosti nešla k dané „vědmě“ pro výklad „budoucnosti“, ale pro informaci, která ji podpoří udělat určité kroky? A co na tom, že tou informací, tím, co jí mělo pomoci udělat dané kroky, bylo sdělení „budoucnosti“? Ta předpovězená budoucnost tak zde možná plní „jen“ roli informace, na základě které daná soba měla následně volit a volila, a nikoliv úlohu toho, že ta žena má vědět, co ji čeká a nemine.

Uvedu konkrétní příklad. Nějakému svobodnému bezdětnému muži někdo poví, že „vidí“, že má někde dítě. Muž pak začne pátrat, s jakou ženou by asi to dítě mohl mít, začne možná i zpytovat svědomí a možná bude tváří v tvář vystaven nějakému svému strachu. Avšak, co když to tak není, co když ten muž nemá zatím děti. Co když tento muž měl tuto informaci dostat „jen“ proto, aby mu to pomohlo prožít si, jak nezodpovědně přistupoval k intimnímu životu, jak povrchní vztahy navazoval a vedlo ho to k uvědomění si větší hodnoty intimity a následně k většímu odevzdání se v jeho následných vztazích. A je naprosto bezpředmětné, zda ten, kdo mu tu informaci pověděl, byl či nebyl přesvědčen o tom, že to tak je.

Uvolněte se! Vše nás to jen vede si volit v každém okamžiku to, co cítíme, že chceme. A když se nám to nedaří, vůbec nevadí. Následná zpětná odpověď našeho života v podobě situací a lidí nám dříve či později pomůže volit si to, co cítíme, i tam, kde jsme to zatím nezvládli. Vše má svůj čas. A to, že se zlobíme na sebe nebo jiné, že si nedokážeme nebo ti druzí nedokážou zvolit to, co cítí, lpíme a ve skutečnosti jen zbrzďujeme ten okamžik, kdy si i tam, kde to bylo dříve pro nás těžké, zvolíme to, co cítíme. Navíc, z toho hlubšího pohledu, si vždy volíme to, co chceme, co cítíme. Jen někdy chceme něco, co je více ovládano strachem, jindy chceme něco, co je více vedeno láskou. Avšak, je to jedno a to samé. Do jaké míry je v našich volbách strach záleží na tom, jak daleko jsme od sebe. Postupně budeme cítit stále časteji konat to (budeme dělat to), co bude obsahovat více lásky než strachu. Avšak, z toho ještě hlubšího pohledu, ani na tomto nezáleží, neboť láska a strach je jedno a to samé a obojí jsme my. Rozdíl je v tom, že čím jsme vědomější (blíže u sebe), více dosud neprojevené lásky uvnitř sebe (více strachů) jsme již proměnili na lásku, tím naše cítění (chtění) více odpovídá lásce namísto strachu. Tím naše cítění odpovídá více tomu, co my skuteční (naše vyšší podstata - duše) ve skutečnosti chceme.


Autorka: Petra Jelínková

Velice děkuji za všechny finanční příspěvky, které mi byly od některých z vás zaslány na účet, za vaše maily, reakce u článků, sdílení mých článků a jiné dary. Slova jsou málo na to vyjádřit, jak moc si toho vážím.

Pokud vám články mnou psané na www.jinypristup.cz pomáhají a chtěli byste mě podpořit v tomto mém psaní pro vás všechny, šiřte mé články a povědomí o webu Jinypristup.cz mezi další lidi, objednejte si moji knihu, nebo mi zašlete dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 1462136038/3030, variabilní symbol: 123, do zprávy pro příjemce uveďte „Dar“. I ten nejmenší příspěvek je stejně hodnotný jako ten největší. Všichni jste totiž učinili stejné rozhodnutí přispět něčemu, co má podle vás smysl.


Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 187
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 352
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 275
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2043
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 303
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 383
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1655
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 730
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 740
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3035
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 971
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1050
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018574
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515380
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456777
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292792
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282285
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272743
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259252
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250802
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249312
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242775
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240565
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215098
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206498
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188057
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186454
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184246
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176593
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166646
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163273
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161043
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142681
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128130
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124495
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122445
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...