Zdenka Blechová: Stále ztrácím klíče, co to znamená?

Egyptský bůh Už v Egyptě věděli, že když někdo ztratí klíč, ztrácí kontrolu nad svým životem, a vždy mnoho hořekovali, když se tak stalo. Proto na mnoha malbách v Egyptě nacházíte "Anch" v podobě kříže, který kněží drží ve svých rukách. Často byl tesán uvnitř pyramid a na sarkofágy zemřelých. Uvnitř pyramid proto, protože lidé se v pyramidách spojovali s Vesmírem. Do pyramidy proudil z Vesmíru světelný paprsek, který oživoval mrtvé tělo - symbolicky. Každý člověk, který necítí své srdce, je mrtvý a potřebuje oživit energií. Pamatuji si, když mi osudový partner často říkal: "Ti lidé jsou mrtví." Nechápala jsem ho, ale dnes vím, že viděl toho, kdo měl zavřené srdce. Když mi říkal, že mi dává živou vodu, také jsem nechápala. Ale symbolicky mě oživoval svými lekcemi a připravoval na to, abych dokázala žít svůj život. Ten, kdo to umí, bude cítit vše okolo sebe a bude se chovat v rámci srdce ohleduplněji než ten, který srdce necítí a myslí si, že se chová ohleduplně. Každý bude tvrdit, že cítí, ale až životní lekce prověří srdce člověka, aby skutečně cítil.

Kříž znamenal jak život pozemský, tak život věčný. Jeho tvar zdánlivě připomíná lidské tělo s rozpaženýma rukama a smyčka v horní části kříže představuje hlavu. Dnes se anch používá jako amulet. Jakmile se budete s tímto anchem spojovat, znamená to symbolicky, že už se spojujete sami se sebou. Pamatuji si, jak jsem si tento kříž života koupila a nosila ho, aniž bych si tenkrát uvědomila, co skutečně pro mě znamená.

Legenda praví, že v rukou bohyně Isis fungoval Anch jako kouzelná hůl, kterou Isis ovládala chování Nilu, proto se mu také říká Nilský Kříž.

A proto aniž bych věděla o této legendě, umístila jsem Anch do portálu u bazénu v mých Egyptských lázních. Tuto legendu jsem si přečetla až dnes, když jsem byla zvědavá, co lidé píší o Anchu na internetu. Mám radost i z toho, že to, co jsem vám dnes o kříži napsala svými slovy, se shoduje s tím, co se píše v jiných článcích byť trochu kostrbatě.

Dále čtu na internetu:

Použití Anchu je široké. Kříž Života je nejčastěji vyroben z kovu nebo drahých kamenů, které svými vibracemi umocňují jeho vyzařování. Velké Anchy se věší na zdi interiérů, jako harmonizátory energií v prostoru. Takové použití je nesporným přínosem pro všechny obyvatele domu, jelikož svým působením harmonizuje i vztahy mezi jednotlivými členy domácnosti. Původním posláním Anchu je dávat a udržovat zdraví a život, proto je Anch nejčastěji používán v podobě amuletu. Amulet s Anchem přináší majiteli fyzické i psychické zdraví, působí jako prevence proti nemocem a jako ochrana před vším "nízkým", negativním.

A tak dnes už vím, proč jsem si nechala udělat tento kříž života z různých polodrahokamů ze Sýrie a dalších nalezišť, kde už před dávnými věky těžili i faraóni a umístila jsem ho do portálu na bazénu společně s bohy, kteří se starali o záplavy Nilu. Bůh Chnum je spojován s bohem Ra. U bazénu mám umístěné celkem tři tyto bohy. Nejdříve tam byli dva. Pak se podařilo jednomu návštěvníkovi jednu sochu rozbít a já objednala nového boha. Když přišla nová socha, měla žezlo vyšší než ta původní a byla jinak zbarvená. Donutilo mě to opravit původní sochu, která díky zlatým ručičkám vypadá neporušeně, a zároveň jsem tam umístila i tu třetí sochu s tím, že není na podstavci, ale vedle podstavce. Tím došlo k tomu, že všechny tři sochy mají stejně velká žezla. Připomíná mi to symbol svaté trojice. Protože i bůh Chnum je pradávným symbolem života a smrti pro lidstvo. Když nebude úroda, zahyneš.  


Anch je tedy symbol věčnosti. Když dokážu mít vládu nad svým životem, žiji život věčný na věčnosti. Když ztrácím vládu nad svým životem, tím že dám klíče od svého srdce někomu jinému, ztrácím se ve věčném koloběhu na Zemi.

HieroglyfyV poselství, které jsem vám posílala v srpnu roku 2012, popisuji, jak ke mně tento "Kříž života", který je umístěn v portálu na bazénu, přišel. Je zajímavé, že jsem vám tu zprávu psala v srpnu, karmickém měsíci a v roce 2012, kdy se všichni obávali konce světa.

A tak žijte svůj život, ať se nemusíte potýkat s kolem osudu, které se neustále točí a uniknout se z něho dá jen tak, že najdete klíče ke svému srdci a začnete ho žít. Tam se srdce dostává do kontaktu s Vesmírem a už nepodléhá zákonům na Zemi, ale zákonům ve Vesmíru.

Zdenka Blechová

Autorka / Zdroj: http://www.zdenkablechova.cz/ - terapeutka, lektorka, spisovatelka

Přednáška: Zdenka Blechová - OSUD VE SVÝCH RUKÁCH