Barbora Englischová: ZAČNI SE MILOVAT aneb Pro každou z vás

září, 2015

Vstávám. Cítím se divně. Hlava mě bolí jako střep z věčných úvah co jsem měla  nebo neměla udělat. Těhotenské bříško mi poměrně rychle připomíná moji situaci. Ta nestojí za nic. Jsem sama. V šestém měsíci těhotenství. Jediné moje štěstí teď nosím pod mým srdcem.Bývalý partner je paranoidní chlap, který mě i po rozchodu psychicky terorizuje.


Tudíž neexistuje den, kdy bych mohla v klidu jen tak být. Prožívat jej bez pocitu strachu, jaká verbální moudra najdu v mém mobilním telefonu. Bez svírajícího stresu, jenž mě dusí při představách, co se stane naplní li se jeho zlá slova, jenž na mě chrlí při každé příležitosti. Snaží se ve mě vzbudit pocit viny za všechno, co se mu v jeho životě nepovedlo.

Tenkrát v ten den jsem byla zkrátka zoufalá holka, která si díky prožitým zkušenostem v sobě pěstovala sebetrýznivé pocity. A že jich nebylo málo. Co všechno musí žena vydržet, než se rozhodne odejít těhotná pryč?

Co všechno musí vytrpět ty týdny poté, když nic netušící okolí vidí jen důsledek (rozbila budoucí rodinu) a ne příčinu (neustálý psychický stres a teror).

   

Čím vším musí projít, aby pochopila, že to (chápejte ten odchod) bylo nejlepší rozhodnutí v jejím životě, i když se bývalý partner neštítí vůbec ničeho?


srpen, 2018

Tři roky utekly. Synkovi je 2.5 roku a je úžasný. Sedím u svého notebooku a píši tento článek. Pro vás. Pro všechny ženy, které nevědí, co dělat. Pro všechny ženy, které se nemilují, cítí se samotné a ve svojí mysli hledají  všechny důvody svých trápení.

Pro všechny z vás, kteří máte pocit, že kdykoliv se pro něco rozhodnete ( a je opravdu jedno zda jde o vážný rozchod, rozvod, změnu práce nebo i pohlaví, změnu bydliště, odstřihnutí se od tyrana nebo XXX dalších rozhodnutí) nakonec vás přemůžou.

Kdo? Sliby.

   - Prázdné fráze od protějšku.
   - Tlak z okolí.
   - Strach, že to nezvládnete.
   - Stres, paralyzující vaše dílčí kroky.
   - Obavy, že děláte chybu.
   -  A další záporňáci, jenž ať chcete nebo nechcete ovlivňují váš život.

Zatím. To vám slibuji.

Napsala jsem už hodně článků, z kterých lze čerpat, pokud se v podobném rozpoložení nacházíte. Ať už Deprese, úzkosti aneb Přestaňte hrát jejich hru! Důvod ( 1. díl), Deprese, úzkosti aneb Přestaňte hrát jejich hru! Rozhodnutí ( 2. díl) nebo Co dělat, když zaútočí negace aneb Ty na to nemáš.

Jenže, jak je dobře známo, není nad osobní zkušenost. Vlastní prožitek. A tak jsem se rozhodla všem z vás, které se nyní trápíte podat pomocnou ruku. A zkusit, na základě svých zkušeností, vás navést na cestu, která vede z tohoto kolotoče ven.


Milé ženy, velmi mnoho času ztrácíme tím, že čekáme na to, až nás někdo bude milovat. Doufáme, že si nás láska najde sama a snažíme se urputně hledat lidi, kteří nám ji nechají pocítit. Myslíme si, že jsme prázdné a bez lásky tak nějak neúplné. Logicky prahneme po pocitu, aby nás někdo naplnil a chybějící lásku nám dal.

Tak to na světě nefunguje. Nejdůležitější význam je ukrytý ve velmi malém počtu slov. Je třeba najít tu nejsilnější (a trvalou) lásku, kterou lze pocítit.

Jde o sebelásku. Milovat sama sebe znamená respekt ke svému já. A to je zároveň jediný způsob, jak si vytvořit v životě lásku, kterou můžete sdílet s ostatními.


Pokud budete čekat na to, že vás někdo naplní, na lásku přicházející zvenku, tak jakmile dojde k jejímu nenaplnění přijde zklamání a bolest. Abyste byli schopné být milovány, musíte v první řadě milovat a respektovat sebe stejně jako všechny ostatní bytosti.


Porozumění tomu, co to znamená milovat sama sebe posílí vaši dovednost milovat další lidi. Pustíte tím do svého života vesmírnou pozitivní energii a otevřete cestu novým příležitostem.

Je mnoho cest, jak na sobě začít pracovat, ale žádná z nich není jednoduchá. A je poměrně snadné se pro nějakou z nich nadchnout. Jenže, proč v jeden okamžik vnímáme pocit, že máme jasno, abychom se o pár dní později přistihly u toho, jak ospravedlňujeme chování někoho jiného?


Proč tak dobře umíme zacházet se skenerem, který rozpitvá naši mysl a naše chování do posledního detailu a nenechá na nás ani nit suchou?


Když jsem psala můj eBook Detox mysli, který obsahuje 30denní výzvu, snažila jsem se o to vám cestu k cíli usnadnit. Přece jenom malý úkol na každý den zvládne každá z vás a v celkovém kontextu 30 dní se opravdu z vaší komfortní zóny dostanete, aniž byste věděly jak. Ale jsou mezi námi i ženy, které mají problém se odhodlat i k takovému kroku. Zbrzděné strachem, tlakem ze strany nejbližších nebo nedůvěrou v možný dobrý výsledek jejich počínání.

A tak jsem přemýšlela a vzpomínala co pomáhalo mě, když jsem ještě žila v době ,,před proměnou.“ A sestavila jsme pro vás takové desatero, které (pokud mu dáte šanci) váš život posune. Přesně tam, kam je potřeba, aby se ve vás sepnul režim s názvem Miluj svůj život.

   

1, LUISE

Ve chvíli, kdy jsem byla opravdu na dně mi do ruky přišla knížka. Zcela náhodou. O tom napíši někdy jindy, poněvadž ta náhoda náhodou nebyla. Ale to vím až dnes. Knížka nese název Miluj svůj život a napsala ji Luise Hay. Taková milá dáma, jejíž přednášku jsem s vámi již sdílela na mé láskyplné stránce Detoxikuj život. Luise tam hovoří o moci mluveného slova a myslím si, že její výklad dá mnohé odpovědi i skeptičkám. Knihu doporučuji každé z vás, poněvadž opravdu otevírá dveře do podvědomí a mysli. Velmi přijatelným a rychlým způsobem.

Pokud nečtete nebo zkrátka číst ani nechcete (a napadá mě mnohem více výmluv) pusťte si tu její přednášku. To vás stojí jenom jedno kliknutí počítačové myši.

2, ODPUŠTĚNÍ

Odpuštění je naprostý základ vašeho nového bytí. Pokud se právě teď bráníte a v duchu voláte, že určité osobě neodpustíte nikdy JE NAPROSTO nutné toto stanovisko (pro vaše blaho) přehodnotit. Odpuštění v žádném případě neznamená, že něčí špatné jednání schvalujete. Odpuštění je akt láskyplného jednání, jenž přinese úlevu a osvobození vám.

Namluvila jsem 6minutový rituál, jenž vás k odpuštění navede, za jeho funkčnost ručím. Pokud mu dáte šanci a každý den si ho poslechnete a prožijete v něm řečené, pocítíte velmi rychle úlevu. Vyhledávají mě ženy, jenž řeší silná traumata z dětství (nelásku rodičů, znásilnění, psychické zneužívání) a i v takových případech měl rituál úspěch. Stačí jen chtít.

Pokud potřebujete ještě nějaké ujištění nebo vysvětlení, můžete si poslechnout naše přednáškové video, které jsme natočili s panem léčitelem, ing. Jiřím Vondrákem. Najdete ho zde. V něm jsme se snažili vysvětlit důležitost odpuštění na vaší cestě posunout se dál.

3, JSTE ORIGINÁL = ŽÁDNÉ SROVNÁVÁNÍ S OSTATNÍMI

Srovnávání se s ostatními je vstup na minové pole. Z mého dnešního pohledu je to už skoro absurdní, ale před pár lety byla tato moje masochistická kratochvíle věrnou společnicí.

Nemusela jsem se ani srovnávat sama, většinou se vždy našel ochotný dobrák, který to dělal za mě. Bohužel následky tohoto negativního destruktivního procesu jsem si musela zpracovávat já sama.

Proč to děláme? Nemá to žádnou logiku, milé ženy. Přece víte, že každý z nás je jedinečná bytost. Každá bytost je v jiné životní fázi. A v jiné fázi duševního vývoje. Věc, kterou udělá 16letý kluk může být úsměvná, stejná věc u 25letého bude budit rozpaky a u 40letého odsouzení.

Dejte si dárek, přestaňte se porovnávat. Je to natolik úlevné, že se začnete vznášet. Dejte sbohem všem domněnkám o jiných lidech a začněte se (zcela vědomě) zabývat vaší nejbližší bytostí. A to jste vy.

4, VÍŠ KDO JSI?

Buďte tou ženou, kterou skutečně jste. Vyjadřujte se, smějte se, tancujte, malujte, hrajte si nebo zpívejte. Chovejte se jak chcete šíleně. Nebojte se toho, co si pomyslí okolí. Všichni se cítí stejně a chtěli by se projevit, ale bojí se. Strach je nejhorší veličinou a je to opak lásky. Když jsem psala povídání na téma Aha moment aneb Jak si vytváříme stres ( v naší hlavě) snažila jsem se shrnout to podstatné, co považuji za nutné vědět.

Vy jste důležitá, vy jste jedinečná a vy máte právo žít šťastný naplněný život. Pamatujte si to.

5, MEDITACE

Ať už meditujete nebo jen máte v plánu to někdy zkusit. Musím zcela otevřeně napsat, že dobrá meditace dokáže položit základy vaší proměny. Zkuste si osvojit zvyk a poslechněte si nahrávku alespoň před usnutím. Každý den. Myslím si, že těch 5-10 minut si dokáže najít každá z vás.

Jsou různé techniky, jenž uvolňují mysl a dovolí vám vstoupit do jejích hlubších vrstev. Vizualizace společně s řízenou meditací dokáží divy. Jak jsem již psala výše, rituál k odpuštění si můžete poslechnout zde. Považuji ho za první kámen vašich základů nového bytí. Pokud chcete zkusit vyladit emoční rovnováhu a získat klidný a hřejivý vhled do vaší mysli máte možnost s Emoční rovnováhou.

6, MINULOST NENÍ PODSTATNÁ, ZAMĚŘTE SE NA PŘÍTOMNÝ OKAMŽIK

Přestaňte se hodnotit. Definovat svojí bytost podle toho, co jste neudělaly. Naopak oslavte své úspěchy. Pokud vám to přijde zvláštní, mějte na paměti, že úspěch není cíl cesty. Úspěch je cesta samotná, díky které se přibližujete k tomu, co si přejete.

Pokud přijmete samu sebe, ostatní vás začnou následovat. Nejste ani svými činy, ani tím jak vypadáte a ani zůstatkem na vašem účtu. Jediné co je nyní důležité je tento přítomný okamžik. Právě nyní vytváříte vaší budoucnost. Každou myšlenkou a každým slovem. Až takovou moc má vaše mysl.

7, NEODKLÁNĚJTE SE OD SVÉHO ZÁMĚRU

Toto považuji za základní věc na vaší cestě. Pamatujte si, pouze vytrvalost otevře dveře tam, kde nyní vidíte jenom zdi. Pokud na jaře do záhonu zasadíte semínka ředkviček, také nebudete každý den chodit hlínu odhrabávat a přesvědčovat se, že semínka již vyklíčila a ředkvičky vyrostou. Zkrátka tomu věříte a víte, že to tak bude. Když je potom sklízíte ze záhonu, považujete to za samozřejmost.

Naučte se stejně tak přistupovat i k vašim myšlenkám. Ve chvíli, kdy si něco přejete (vysíláte do Vesmíru signál) korigujte slovní spojení, kterými přání vyjadřujete. Video s názvem Jak si správně přát si můžete pustit tady.


Neochvějně věřte tomu, že se váš život začne ubírat jiným směrem a vytrvejte na cestě. Zalévejte semínka (používejte meditace), pečujte o záhonek (neporovnávejte se s ostatními) a výsledek se dostaví.

8, TABULE SNŮ ANEB POZITIVNÍ AFIRMACE

Není pravdou, že pokud víte co chcete, je tabule snů a přání zbytečná. Naopak. Vizualizace je potřebná a urychluje celý proces. Takže pusťte svoji kreativitu ze řetězu a napište si, namalujte si, nalepte si (fotografie, výstřižky) cokoliv co odpovídá touhám ve vašem srdci. Pokud budete mít tuto tabuli neustále na očích, vaše mysl se bude tím, co vážně chcete, mnohem více zabývat.

Jestli se necítíte až tak zdatné a přesto byste si tabuli snů rády vyplnily, napište mi. Pošlu vám ji ve formátu PDF k tisku zdarma.

 9, VŠEOBJÍMAJÍCÍ LASKAVOST

Naučte se chovat se k okolí s láskou a respektem. Vnášejte radost do života lidí, najdete tak radost i sami v sobě. Nevytvářejte si domněnky. Pokud je na vás prodavačka nepříjemná, neoplácejte jí stejnou mincí. Vás osobně se to netýká. Korigujte svoje jednání. Postupně se začne přetvářet energie kolem vás a do vašeho života začnou proudit úsměvy a vřelá laskavost.

Je možné, že některé osoby z vašeho života zmizí, jiné přijdou. Nezaobírejte se tím, má to tak být. Stejné přitahuje stejné, to je vesmírný zákon.

10, POKUD NEMŮŽETE NABÍDNOUT POMOC, ALESPOŇ NEŠKOĎTE

Dělejte svět lepším a lepším místem tím, že budete dělat dobré skutky. Začněte drobnostmi. Sdílejte sami sebe s ostatními lidmi.

Sdílejte příležitosti pro budoucí štěstí tím, že budete se svými blízkými sdílet všechny své cíle a úspěchy. Pomozte nějakému charitativnímu projektu. Svým nasazením a věnováním svého času. Choďte pomáhat do útulku, do školy nebo kamkoliv, kde je to třeba.

Pokud se váš zrak zastavil až tady, na posledním odstavci, mám pro vás ještě dárek. Zde si můžete právě nyní pořídit zdarma nový meditační rituál s názvem ZAČNI SE MILOVAT   Tato silná 10minutová meditace vám pomůže vykročit směrem k nejdůležitější osobě vašeho života. K sobě samotné.

Budete-li se snažit porozumnět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sami sobě, pochopíte cely vesmír.”
Buddha


Autorka článku: Barbora Englischová

můj web: www.barboraenglischova.cz
můj FB : detoxikuj život

Barbora Englischová, autorka projektu DETOXIKUJ ŽIVOT, publicistka a maminka zelenookého kudrnáče. ,,Pomáhám lidem, kteří padají v jakékoliv životní oblasti směrem dolů, roztáhnout jejich křídla. Není důležité v jaké životní fázi se právě nacházíte, důležité je co začínáte dělat právě nyní. Svoji intuici s láskou tříbím již přes dvacet let a skrze ni a s vhledem do podstaty vědomí vám nabízím nový životní náhled, pojmenování původce problému ve vašem životě a pomocnou ruku při změně směru vaší životní cesty."