Vendula Kociánová: Nejsi placen za práci, ale za radost z ní

Všichni děláme nějakou práci, za kterou dostáváme zaplaceno. Když o práci přijdeme, zpanikaříme a začneme se plni strachu ucházet o další. Sice to byla práce, která nás nebavila, nesnášeli jsme ji, ale co teď bez ní budeme dělat?

Tohle téma řeším dnes a denně s kýmkoli. Nezáleží na pohlaví, stupni vzdělání a dokonce ani výšce konta. O peníze a práci mají strach úplně všichni.

Co dělat nebo nedělat, když přijdeme o práci?

Je v tom mnohem více

V prvé řadě zopakuji mé oblíbené rčení “Nedělejte, proboha, z Vesmíru idiota.” To, že jste o práci přišli má daleko hlubší význam, než ten, že to chcete svést na osud či trest. 

Zamyslete se pořádně. Bavila vás ta práce? Chodili jste tam s radostí? Cítili jste svobodu? Rozvíjeli jste se nějak? Vstávali jste ráno s odporem? Předstírali jste, že pracujete a s kolegy si nerozuměli?

Tak čemu se divíte? Byli jste v odporu se sebou samými a tento způsob žití není nikdy z dlouhodobého hlediska podporován. Bývá nám dána šance se rozhodnout, udělat první krok, ale pokud ho neuděláme a naše rezistence roste, je změna vykonána za nás, naší vědomou částí, nebo Bohem, chcete – li. 

Vyhni se panice!

Celé tohle martýrium je pro vás jedno velké učení, jak důvěřovat, že je o vás postaráno. Všichni jsme učeni svobodě v lásce. Milovat sám sebe nejvíce a dovolit si svobodně žít a projevovat se. Cítili jste se po osmi hodinách v práci, která vás nebavila svobodně? Řekli jste si “Ty jo, to byl fakt skvělý den. Jsem sice utahaný, jak pes, ale rozhodně to stálo za to!”? Ne? Byli jste tedy svou vědomou částí duše, která ví, co je pro vás nejlepší, ušetřeni trápení! 

No jo, jenže pak sepne vnitřní kritik a započne útok. “ Co budeš dělat? Z čeho zaplatíš nájem? Z čeho hypotéku, co budeš jíst?” Vnitřní kritik si pozve na kobereček svou sestru Paniku. Ta se velmi ráda postará o bezesné noci, ranní nevolnosti, návštěvy balkónu a přeměřování, jestli bydlíte dostatečně vysoko a skokem se jen nezmrzačíte. 

Když vás přece jen chytne

Nechte ji být. Sledujte, co vám podhazuje za témata. Co vám říká nejčastěji. Jen ji pozorujte. Nehádejte se s ní, nesnažte se ji přeprat nebo dokonce dělat, že není! Řekněte jí, že ji vidíte a jen ji sledujte. Nechytejte se jí myšlenkami. Nechte si jí úplně zachvátit tělo. Prociťujte, jak se tělo třese, jak se bojíte, jak máte strach o svou existenci, jak si nevěříte. Vnímejte, jak se vám zvedl tlak a rozbušilo srdce. Jak se vám stahuje hrdlo a vidíte mžitky. Dýchejte ten vnitřní odpor do celého těla. Je léčivý i když to vypadá, že vás chce zabít. Neutíkejte od něj. Netrhejte si tu kapačku ze žíly předčasně. Když panika dostane šanci ve vás “jen být”, projde tělem, udělá revoluci a v poklidu odejde. Vás zachvátí klid a mír, který už vám jen tak někdo nevezme. 

Zastav se a přestaň tvořit!

V tom klidu, který nazývám “bod nula” se zastav a nic nedělej. Mnoho lidí dělá chybu, že ihned, jak zvládne paniku a vyvázne z nejhoršího, začne hned tvořit z obavy. Jenže tím se dostane do úplně stejného kolečka a Paniku vystřídá kmotr Strach. Má větší sílu, je táhlejší, térovitější, napadá nás soustavně, ne nárazově, setrvává v nás v delších intervalech. 

V bodě nula nedělej nic. Nepotřebujeme totiž, aby zase začala tvořit tvá hlava, ale potřebujeme, aby tvorbu převzala tvá duše. A ta tvoří jen z ticha, lásky, radosti a pocitu hojnosti. 

Nic netvoř a začni si všímat všeho, co máš. Máš kde spát. Máš, co jíst, máš nějaké peníze v peněžence, v bance nebo pod polštářem. Možná jsou jen na pár dní, ale TEĎ je máš. Máš možnost se umýt, přečíst knihu, zajít si zacvičit. Máš teď spoustu volného času. Využij ho pro sebe. Pro to, co jsi chtěl každý den a nebyl na to čas. Sauna, procházka v lese, meditace při západu slunce, milování po obědě. Spaní do desíti. Užij si to. A naplň se tou radostí. Uchovej si ji a pořád si ji uvědomuj!

Jsi placen za radost

Dříve bylo dovoleno, aby lidé pracovali v místech, které nesloužili společnému blahu lidstva. Potřebovali jsme si zažít nesvobodu, ponížení, neúctu k sobě samému. Potřebovali jsme vidět, skrze zrcadla druhých lidí, jak si sami sebe nevážíme, jak mrháme svým časem, jak se neumíme ohodnotit, jak si lžeme do kapsy. 

Čím dál tím více lidí je vytlačováno z pozic, které neslouží. Jsme nuceni vyvíjet pouze energii lásky a radosti a tím přispívat k vzestupu kolektivního vědomí a vědomí sebe sama!

Když v sobě udržíš radost, svobodu a hojnost a budeš to vše umět ocenit a poděkovat od srdce, budou ti každou chvíli zasílány dárky a inspirace. Najednou tě něco napadne, získáš práci, někdo tě obdaruje, přátelé, kteří tě brzdili odejdou a nahradí je noví, kteří tě chtějí inspirovat. Květiny kolem tebe začnou více kvést a vzduch bude sladší. Slunce bude svítit jen pro tebe a stromy v lese tě budou zdravit. Lidé se na tebe začnou usmívat a budou s tebou chtít trávit čas. Pak budeš umět být šťastný i jako vyvažeč septiků. Zažiješ příliv přesně takové hojnosti, jakou v sobě pociťuješ. 

Strach nebo Láska?

Při každé své tvorbě a činnosti se zamysli. Vychází tato činnost ze strachu nebo z lásky? Dělám ji, protože musím, nebo protože chci? Dělám ji, protože v klidu přijímám denní výzvy a běžné povinnosti a nebojuji s nimi, nebo protože za ni dostávám peníze, ale nechce se mi?

Když zjistíš, že tvoje činnost vychází ze strachu, zastav ji. Zastav prohlížení inzerátů, volání známým, vymýšlení projektů a plánování. Řekni dost. Musíš toho vnitřního kritika občůrat. Možná to bude znamenat, že pár dní proležíš. Budeš se cítit na nic a nevyužitě. Neschopně a v depresi. I to jsi ty a přesto nic nedělej. Běž na procházku, projeď se na kole, zaplav si a uvědomuj si stále svou denní hojnost. Že vše, co potřebuješ máš.

Přepnutí

Samotný pocit klidu a hojnosti by ti měl stačit. Uvědomíš si “Co vlastně šílím? Proč si vytvářím domněnky o tom, jak to bude? Vždyť já skutečně všechno, co dnes potřebuji mám!”

Naše omezená mysl, není schopna vymyslet něco, co nezná. Bude se tedy snažit váš nový stav nacpat do svých škatulek. A to je provázeno nepříjemnými pocity. Zaměřuj se stále na pevný bod v sobě, že už vše, co potřebuješ máš. Tím se přeladíš na energii hojnosti a OKAMŽITĚ je k tobě přitahována činnost, která má plnit tvůj záměr na Zemi. 

Peníze jsou energie lásky

Jsi tedy placen za radost a pocity štěstí. Z čeho radost nemáš, co tě nebaví a netěší, bude ti odebráno. Vědomí lidstva teď stoupá natolik rychle, že je vidět stále více jedinců, kteří už chtějí žít jinak. Váží si svého času a chtějí si plnit sny. Dělat v životě to, co je baví, radovat se z toho a být za to zaplacen. Přestaň limitovat Vesmír tím, že si myslíš, že k tobě peníze přijdou určitým způsobem. Mohou přijít jakkoli. Peníze jsou energie lásky. Kde je k nim neláska, tam chodí nerady. Kde jsou brány jako něco špinavého, tam se nedrží. Kde jsou považovány energii, která nikdy neubývá, která nepatří nikomu a kde se může projevit svobodně, tam se drží. 

Můj muž řekl jednou nádhernou pravdivou větu:  

“Peníze jsou jako voda v kohoutku. Mám žízeň, napustím si sklenici. Potřebuji pro přátele, napustím plný džbán. Nestarám se, jestli je tam vody dostatek. Prostě vím a věřím, že je a nepřemýšlím nad tím.”

Stejné je to i s penězi. Vypěstujte si nový návyk. Věřit, že tam pořád jsou. Na účtě, v peněžence, v lednici v podobě jídla, v autě v podobě benzínu, v dárku od přítele….hojnost se projevuje všemi způsoby a tak se nestarejte, jestli je jí dostatek.

Pozn: Pokud máš nějaký krátký příběh o tom, jak k tobě hojnost přišla, klidně se poděl v komentářích.

Vendula Kociánová


Navazující články:

Vendula Kociánová: Až odpustíte svým rodičům, začnete konečně žít…

Vendula Kociánová: Proč jsou vědomé holky singl?

Vendula Kociánová: Vyplakané děti a uplakaná partnerství aneb nenechávejte svá miminka plakat, zkazíte jim život!

Vendula Kociánová: 7 nejčastějších ezo keců, ze kterých vstávají vlasy na hlavě, ale popřít je nemůžete.

Vendula Kociánová: Muži milují silné ženy, do doby, než z nich vytáhnou raněné chlapce


Autorka: Vendula Kociánová http://www.vendulakocianova.cz

Vendula KociánováNavádím ženy i muže k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázali hnout se svým životem, tak jak jsem to dokázala já. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuji lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému. Kdo se bojí, ten ať stojí.

Článek smí být šířen a kopírován jen se souhlasem AUTORKY. Portál Příznaky transformace TV má osobní souhlas autorky k jeho uveřejnění. Budeme rádi, když tento článek budete šíit na sociálních médiích sdílením. K tomu použijte v záhlaví článku tlačítko sdílet.

Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 198
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 353
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 275
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2046
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 306
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 384
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1659
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 731
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 743
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3036
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 971
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1051
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018694
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515380
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456786
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292793
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282290
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272745
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259253
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250811
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249324
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242775
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240568
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215098
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206516
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188061
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186455
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184249
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176594
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166650
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163277
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161044
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142681
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128131
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124495
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122445
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...