Vendula Kociánová: 10 rad jak učinit muže ve vztahu štastným
  • Mějte často sex, milujte se

Pro muže je sex velmi důležitý. Pokud mu není žena schopna nebo ochotna nabídnout hlubší milování, o to častěji jej bude vyžadovat. Dnešní muži jsou nedomazlení a už od dětství jim velmi chybí dotyk. Ještě dnes se traduje, že mazlit s chlapečky by se nemělo tak, jako s holčičkami. Ale oni potřebují stejnou péči i lásku. Je to na partnerce, aby svému muži dotyk poskytovala. Pakliže na něj není zvyklý a v běžném dni ho odmítá, nahraďte sexem, intimitou, hlaďte, mazlete a on si na to dříve či později zvykne a bude to pro něj opět přirozenost, za kterou se nemusí stydět.

  • Podporujte ho v jeho snech

Ikdyby se ti  jeho sen z praktického hlediska zdál jako naprostá hloupost, neřeš to. Je to jeho sen. A ty se o něj alespoň z části zajímej. Zpočátku to možná půjde ztuha, nebudou tě vůbec napadat témata, na která máš navázat, protože je ti u zadele, jaký má vidlice zdvih, zda je lepší pracovat v Adobe nebo v Corelu nebo který závodník formule jedna má zdravotní potíže.

Ale co je na tom všem důležité? Že je to důležité pro něj a že je ochoten to sdílet právě s TEBOU! Nemusíš slyšet obsah jeho vyprávění, slyš hlas jeho srdce, které k Tobě promlouvá a hledá si k Tobě cestu. A buď vděčná.

  • Dej mu svobodu

Zapomeň na vlastnění, žárlení a volání každou hodinu kde je. Tvůj partner je svobodná bytost, a kdyby teď byl s někým jiným v posteli, tak ani urputným stíháním ho z té postele nevyženeš. Jen si pro tebe bude muset vymyslet krkolomnou historku o vybitém mobilu a o konci světa bez elektřiny, kam právě jeli s kámošem a píchli gumu. Pokud máš strach z jeho svobody, pouvažuj o té své. Jak moc jsi ochotná být svobodná a nést odpovědnost za svou svobodu a za to, že si můžeš dělat, co chceš? Často to ani neumíš a nechceš, protože jsi jako ten ptáček v kleci, kterému otevřou po letech dvířka, a on nikdy nevyletí, protože se bojí.

  • Mluv srozumitelně a stručně

Jestliže něco chceš, řekni, co chceš. Jestliže se ti něco nelíbí, tak nepřekrucuj a nelži a řekni, že se ti to nelíbí nebo navždy mlč. Těžké že? To totiž dost odkrývá ochotu být pravdivá sama k sobě.  Vypusť ze svého jednání otřepané manipulace, abys dosáhla svého. Že je to ženské? Je to podlé a muž ti stejně nerozumí. Je jako štěně. Potřebuje jasný povel, nic kolem.

  • Často se spolu smějte.

Zkuste to. Řekni mu vtip. Prolom napětí, zpívej falešně, nahoď divný účes, který nečeká, dej si mentosky místo očí, ale vždy se spolu smějte. I po hádce se spolu smějte. Dejte si třeba závazek, že pokaždé, co se pohádáte, si musíte kleknout proti sobě na zem a otírat se nosy jako eskymáci. Dodržte slovo a budete šťastní.

  • Neptej se ho na emoce

Ptát se muže na emoce, je jako chtít po hluchém, aby odposlouchával tajné hovory. Prostě je to nemožné. A ne proto, že muži emoce nemají, ale proto, že o nich nemají dostatečnou slovní zásobu, stejně jako o barvách.

  • Nechej ho dělat NIC

Že ti vadí, že nedělá nic? Je to pro něj naprosto stěžejní aktivita. Tebe uspokojí sauna a nákupy a jeho právě tohle. Vypnuto, zhasnuto. Neptej se ho, ani jak se cítí. Necítí se nijak.

  • Omluv se

Omluv se, když ho neprávem osočíš nebo nařkneš. Nejsi jeho máma. Jsi jeho partnerka. Nejsi tady abys ho poučovala, ale aby jsi ho vedla, když tě potřebuje a dodala mu sílu na to, až budeš potřebovat vést ty. Omluva od srdce je jako odpuštění. Dělá v srdci zázraky nejen jemu, ale hlavně tobě.

  • Děkuj mu za drobné věci

Není třeba muži děkovat jen za velké věci a čekat až je udělá. Když budeš dostatečně pozorná a milující, všimneš si, že on celý den dělá drobné věci, kterými by tě potěšil. Srovná ti ručník, uvaří kávu, v noci tě přikryje, podrží ti dveře, vyloží nákup, udělá s dětmi úkoly, vynese smetí, zhasne po tobě světlo, nainstaluje antivir v PC, stáhne film…je toho mnoho, co pro tebe dělá. Stačí to jen vidět a poděkovat. Protože tak si vděčnost ukotvíš sama v sobě a budeš lepší člověk.

  • Buď k němu uctivá

Nemluv s ním jak s chlapcem, ale jako s mužem, kterého si vážíš. Jako se svým učitelem, mistrem. Jednoho dne se takovým stane, pokud už takový není. Osočováním a upozorňováním na chyby či častováním hrubými nadávkami se ještě z nikoho lepší člověk nestal. A z tebe už vůbec ne.

Každý partner je dar, spadlý z nebe. Ať to bolí nebo je to krásné, má to tak být a je to lekce, kterou sis vybrala. Tak se studiu pečlivě věnuj, Ženo  a sleduj, co se stane s tvým Mužem.


Autorka: Vendula Kociánová http://www.vendulakocianova.cz

Vendula KociánováNavádím ženy i muže k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázali hnout se svým životem, tak jak jsem to dokázala já. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuji lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému. Kdo se bojí, ten ať stojí.