Veronika Navrátilová: Prstencové zatmění Slunce a novoluní v Raku 21. června 2020

Mílí přátelé, před námi je silné zatmění Slunce s novoluním na 0. stupni a 21. minutě znamení Raka. Je v přesné konjunkci se severním lunárním uzlem. Když je zatmění na prvních minutách, má v sobě silný impuls začátku, něčeho nového, čistého a ve spojení s novoluním, které je začátkem dalšího lunárního cyklu, o to víc. Sílu přidává i fakt, že se zatmění odehraje ani ne den po slunovratu. Další mimořádná energie a intenzita je v konjunkci se severním lunárním uzlem v Blížencích. Události se v tomto případě dějí s větší naléhavostí a rychlostí. Konstelace zatmění nás bude ovlivňovat půl roku. Viditelné bude ve východní Africe, Arábii, jižní Asii i Číně a západním Pacifiku.

Nejvíc budou ovlivněni ti z nás, kdo máme Slunce nebo jiné důležité prvky horoskopu na pěti posledních stupních pohyblivých znamení Blíženců, Střelce, Panny a Ryb nebo na prvních třech stupních kardinálních znamení Berana, Vah, Raka a Kozoroha.

Zatmění je v blízkosti stálice Betelgeuse v souhvězdí Orionu, má charakter marticko-merkurický. Betelgeuse má v sobě bojovné naladění, rebelii, ale také odvahu a sílu. Na globální úrovni můžeme očekávat pokračování nepokojů a eskalaci násilí, protože konstelace na kolektivní rovině působí víc destruktivně. Celková úroveň vědomí je pochopitelně v davu nižší než na rovině jednotlivců. Lidé budou mít velmi bojovné naladění, často spojené s agresivitou. Což můžeme vidět už nyní například v Americe, pokud sledujeme jiné zdroje, než je náš mainstream. Stálice Betelgeuse má v některých starých textech symbol dešťové kapky. Můžeme tedy v létě očekávat více dešťových srážek a ničivých bouřek, se kterými je stálice spojována. Dle starých astrologů má Betelgeuse také neblahý vliv na úrodu a hospodářská zvířata.

Většina planet je retrográdních, zatmění tvoří kvinkunx na Saturn, který se vrací do Kozoroha a separační kvadraturu na Mars. Kvinkunx na Saturna je úplně přesný, tzn., že pro nás bude nutné přehodnotit hranice, které máme vůči lidem okolo nás. Někde je nutné poskytnout větší péči a oporu a někde zase ubrat.

Rak je znamením citových hodnot a žádá si bezpečí a ochranu. Lidé se cítí více zranitelní a každý z jiných důvodů. Někdo se víc obává o své zdraví, jiní mají strach ze ztráty pracovního místa nebo snížení příjmů, další o své nájmy, podniky, živnosti, o to, zda lidé budou mít na utrácení, každý očekáváme s napětím, co přinesou následující měsíce.

Za slunovratu ve znamení Raka k nám přichází vše nové, dosud nezrozené, nezformované. Znamení Raka je považováno za kosmické lůno. I proto ta silná symbolika něčeho nového, vstupujícího do našeho života. Zvětšenou obdobou mateřského lůna je rodina, ještě větší město, národ a největší obdobou je Matka země. Proto tématem následných měsíců bude hledání vlastní identity, což je v podstatě naše povaha, kterou začneme respektovat, a ne ji umlčovat, spíš s ní začít zacházet a nestydět se za sebe. Jen tak pocítíme bezpečí, které račí archetyp tolik hledá.

Zatmění také naznačuje, že hledat stále odpovědi v minulosti nebo hledat kořeny našich problémů u rodičů nikam samo o sobě nevede. To téma nás všude obklopuje a já jsem nikdy nepatřila mezi přívržence těchto filosofií. Vliv rodičů na nás je jen maličká část naší minulosti. Je to jen maličkatý fragment příčin a komplexů naší osobnosti. Většina terapeutů se domnívá, že příčiny našich vad pochází z jednání rodičů v dětství, a že uvědoměním těchto příčin a jejich zvědoměním odstraníme problém. A toto je jeden z největších mýtů psychoanalýzy, který se v těch nejmodernějších psychoterapeutických směrech začíná pojmenovávat. V evropské kultuře bohužel stále hromadně věříme, že výchova je nejzásadnější věcí, která nás formuje. Já s těmito směry nepracuji, protože tím předáváme opět odpovědnost na někoho jiného a už od prvopočátku se cítíme obětí. Tato projekce viny byla povýšena na vědeckou úroveň, kde je pod hlavičkou psychologie tento omyl schvalován, bohužel i ve většině alternativních přístupů. Každá teorie, která umožňuje projekci viny s jistotou najde absolutní většinu příznivců. Mně se po mnoha letech práce osvědčila buddhistická práce s myslí a člověkem, protože dává svobodu, zodpovědnost a výsledky. Ukazuje totiž cestu a plní to, co ostatní mohou jenom slíbit.

Přátelé, není to výchova, která utváří pozdější osobnost a její problémy. Z horoskopů narození to vidím dnes a denně. Ty stále hledané kouzelné příčiny nejsou vůbec důležité a je jich nespočet. S minulostí i budoucností je dobré pracovat, ale malinko jinak a vždy je třeba vycházet ze stavu současného, co mohu udělat nyní, co je mojí silou a co slabinou, kde se nyní nacházím. Jen takto se dají dělat vědomé posuny. To, že za všechno mohou jiní, ať už v minulosti nebo nyní ukazuje, že změny mohu dělat zase jen skrze druhé, to mi nedává silnou pozici z hlediska sebevědomí. Pokud si neseme nějaké břemeno z minulosti, tak to neznamená, že bychom se měli zabývat příčinami.

A to samé platí o historii národů, velká resuscitace historických souvislostí může být na pořadu dne s akcentem do znamení Raka. Historie začíná vysvětlovat naši identitu. Ale zase, důležité je se poučit, ale vycházet ze současných možností, umět pracovat s přítomností, protože historie je neskutečně komplexní a lze ji nahlížet z různých perspektiv. A jak se stále přesvědčujeme, hlavně z pozic, ve kterých stojíme. V naší době posuzujeme historii víc třeba z pohledu postavení minorit, lidských práv a vše vidíme v tomto ohledu zveličeně, před sto lety bychom třeba pohlíželi po několika stoletích nadvlády Habsburků víc na národní suverenitu a ekonomickou soběstačnost a ostatní je upozaděno. Minulost je vždy tak trochu nebezpečné téma.

Životní okolnosti nejsou statické, není to nic, co nejde překonávat. A pohneme s tím jen nyní. I spiritualita a její hlubší prožívání je možná jen přes přítomnost, bez toho se nikdy nikam nedostaneme.

Zatmění přinese do života některých z nás mimořádné zvraty na našich životních cestách v oblastech, které naznačuje postavení a aspektace v horoskopu narození. Všímám si při konzultacích vlivu zatmění při významných životních změnách a mám před nimi skutečný respekt.

Přeji nám všem co nejpohodovější osudová posunutí.


Veronika NavrátilováAutorka článku: Veronika Navrátilová http://ctuhoroskopy.cz/ tel: 603 572 667, email – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jmenuji se Veronika Navrátilová a o věci mezi nebem a zemí se zajímám od malička. S astrologií jsem se potkala zhruba v 18 letech a okamžitě jsem věděla, že půjde o životní lásku:). Ani po dlouhé době, co se touto královnou ezoterických disciplín zabývám, nepřestávám být fascinována její výpovědní hodnotou. Největší síla astrologie dle mého názoru spočívá v nativním horoskopu. 


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 29
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 174
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 345
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 382
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 310
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2071
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 340
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 408
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1703
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 774
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 773
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3043
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2021172
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515398
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456832
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292848
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282372
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272765
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259311
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250945
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249444
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242799
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240610
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215119
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206563
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188132
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186465
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184262
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176611
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166680
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163316
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161062
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142716
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128151
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124508
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122463
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...