Samapatt: Podrobný horoskop 2020 VÁHY

Rok 2020 bude rokem výzev, někdy hlubokých krizí, ale jak jsem říkala i u znamení Berana, které je protilehlým a doplňujícím znamením Váhy, jsou to i velké příležitosti.

V jazyce čínských synonym je výraz wei-chi „krize“, ale zároveň také „příležitost“. A pod tlakem disharmonických tranzitů rosteme, i proti své vůli.

Tady je situace: Saturn, Pluto a Jupiter v Kozorohu budou vytvářet trojitý kvadrant na Slunce narozených ve znamení Váhy, nebo na jiné planety, nebo na Ascendent, nebo na MC Střední nebe, tak jako Chiron bude umístěn v aspektu opozice ze znamení Berana.

Kvadrant je konfliktní aspekt, kdy si energie překáží a vzájemně se narušují, čímž vytváří blok, něco jako špunt, který brání harmonickému plynutí energií. V průběhu těchto období je těžké udržet si určitou rovnováhu, což je pro vás velmi důležité: půjde se skutečně z extrému do extrému, protože dvě části, kterých se to týká se nedokáží vyjádřit souběžně, ale pouze odděleně, a někdy otevřeně v protikladu mezi sebou. Aspekt, který zahrnuje Saturn a Slunce například, může pro některé z vás znamenat, že budete určitou dobu čelit hluboké krizi, nebo také energetickému poklesu, období, které by se mohlo ukázat namáhavé jak mentálně, tak fyzicky, kdy se všechno zdá obtížnější než obvykle. Především přesný tranzit na Slunce narození by mohl přinést na světlo problematiku spojenou se vztahem k otci, nebo k vnitřnímu obrazu otce, se vším, co bude následovat; nevyřešené problémy s mužskými elementy ve vašem životě, nebo s těmi, kteří zastupují autoritu obecně, ale specificky s vaším vnitřním smyslem pro autoritu, s vaší osobní mocí.

Hodnoty Slunce-Saturn jsou protikladné, ale to, co by mělo být zpracováno je fakt, že jsou to dvě strany jedné mince.
V mytologii funkce Já (Slunce) a jeho Stínu (Saturn), jsou často reprezentovány hrdinou a jeho důvěrným společníkem, nebo hrdinou a jeho nepřítelem. Dvě symbolizované funkce se mají integrovat ve vědomém uvědomění jednotlivce, aby mohli dojít ke konci k plné realizaci vlastního potenciálu, což je to, co si jak Saturn, tak Slunce přejí.

Mohou se také vytvořit problémy ve vztahu, jelikož Saturn blokuje energii Slunce a mohli byste se cítit jako zmrazeni, neschopni vyjádřit své city, nejdelikátnější a nejhlubší emoce. Někdy se zrozenci ve Váhách zdají chladní a odtažití, a taky že na tom je něco pravdy… připomínám Saturn, je druhým vládcem znamení, a proto má tendenci velmi zchladit vášeň a radost ze života, kterou naopak Venuše podporuje. Ale váš na první pohled chlad, schovává velký talent, což je umění pozorně zhodnotit pro a proti každé situace, nepřehánět a nespadnout do extrémů. Vy jste diplomaté zvěrokruhu, ale pod tímto zdáním se schovává štědré srdce a touha milovat a být milováni.

Kvadrant Saturnu vás staví proti vašim omezením a tomu, co byste chtěli, nebo nechtěli dělat, staví vás do nepříjemné situace být taháni na jednu stranu, nebo na druhou a tím ztratit svůj střed, ale současně je zde velká příležitost růstu vědomí a pro změnu vašeho postoje vůči situacím a osobám, které vás již více neuspokojují, ztratit trochu svoji obezřetnost a říct to, co si skutečně myslíte.
Kvadrant Slunce-Saturn tak dovolí objevit vlastní vrozenou autoritu a moc vzít si velkou zodpovědnost i za druhé.

Příchod Saturnu ve kvadrantu podrobí tvrdé zkoušce všechno to, co jste začali v okamžiku konjunkce Slunce-Saturn, a co bývá cyklicky podrobenou zkoušce a přeprogramováno.

Cyklus Saturnu trvá asi 28-30 let a zhruba každých 7 let pán karmy podrobí zkoušce pevnost životních struktur, které sám vytvořil.

Celý život člověka je udáván rytmem cyklu Saturnu; už jen s tímto se můžeme podívat na to, jaké byly nejdůležitější okamžiky, a někdy právě obtížné, v našem životě.

I zde je rada použít co nejlépe a vědomě pozitivní energie a kvality Saturnu, jako je trpělivost, rozhodnost, závazek, smysl pro zodpovědnost a disciplína, lépe řečeno sebe-disciplína. Strach je jen negativní vyjádření energie boha.

Kvadrant Saturnu má vliv až do 22. března pouze narozené od 12. do 22. října. Pak od 23. března do 1. července vstoupí Saturn dočasně do Vodnáře, odkud bude vytvářet naopak pozitivní trigon, který bude mít vliv na narozené od 23. do 26. září.

Trigon je aspekt iniciativní a konstruktivní. Velké uvolnění hlavně mentální a nová pozitivní vize, budou prvním účinkem trigonu Vzduchu; lehčí a otevřená mysl a nečekané možnosti, nové nápady, které se objeví na prahu vědomí a dostanou formu, jiná perspektiva, ze které se dívat na svůj život. Podporující Saturn postrkuje směrem k budování pevných struktur, které vytrvají v čase a které vydrží různé zkoušky, které samotná planeta cyklicky přináší.

Ve výše uvedených měsících a od 18. prosince dále, s trigonem ve Vodnáři bude skutečně možné vytvořit něco nového a dlouhotrvajícího v oblastech života označených astrologickými domy, kterých se tranzit týká.

Od 2. července do 17. prosince se vrátí Saturn do Kozoroha, aby pak definitivně vstoupil do Vodnáře 18. prosince 2020, kde znovu vytvoří štědrý trigon.

Zatímco půjde znovu vytvořit kvadrant od 2. července do 17. prosince, který bude tentokrát důležitý pouze pro narozené od 16. do 22. října.

Atmosféra se změní drasticky, až planeta definitivně vyjde z Kozoroha, vše bude lehčí, plynulejší, troufnu si říct jednodušší, díky harmonickým energiím trigonu.

V posledních letech jste se naučili lekci, kterou vám pán Karmy poskytl a zcela jistě jste se stali více disciplinovaní, rozhodní, zvýšila se vaše schopnost zodpovědnosti, naučili jste se být sami a být trpělivější, ale také klidnější. Od prosince dále budete skutečně moct použít plody saturnské výuky a začít znovu tvořit. Vzdušný trigon mluví právě o nových nápadech a plynulé kreativitě.
Ale o trigonu Saturnu ve Vodnáři řeknu něco více v horoskopu na rok 2021.

Je třeba připomenout i retrográdní pohyb Saturnu od 12. května do 29. září, který se bude týkat nejdříve narozených od 23. do 25. září a následně narozených od 16. do 22. října.

Já vím, vypadá to složitě, ale Saturn vstoupí retrográdně do Vodnáře, odkud vytvoří harmonický aspekt trigonu a pak se vrátí do Kozoroha, odkud bude vytvářet kvadrant, také retrográdně až do 29. září.

Co naznačuje retrográdní pohyb Saturnu?

Mnozí astrologové souhlasí s faktem, že retrográdní Saturn vede k opětovnému prožití zkušeností z minulých životů. Přísná figura planety doprovází zrozence k jeho vnitřnímu hledání, aby mohl vyzradit tajemství a rozpustit karmické uzly, které zůstaly nevyřešené.

Ve skutečnosti není možné hovořit obecně o tomto retrográdním pohyb Saturnu, že to platí pro všechny narozené v tomto znamení, ale každý se musí jít podívat na svoji hvězdnou mapu narození, aby zjistil, které oblasti budou nejvíce ovlivněny retrográdním pohybem a zaměřit se na to, co ještě nebylo dokončeno. Saturn je nazýván i pán karmy, je to termín sanskritu a znamená „akci“; to znamená všechny akce započaté v minulosti jak tohoto života, tak těch předchozích, vyžadují nyní mocně jejich nasměrování ke vhodnému a zralému vyřešení.

Ale nyní vstoupíme do meandrů jiného tranzitu, který je mnohem delší, troufnu si říct téměř nekonečný, tranzit Pluta, který je také v kvadrantu z Kozoroha.
Pluto je planeta s nejdelší dobou tranzitu, takže neprojde nepozorovaně.

Tento rok se kvadrant Pluta týká narozených od 13. do 19. října.

Obecně disharmonie Pluta na Slunce narození definuje poněkud těžké období vlastního života. Tento tranzit radikálně zvýší váš smysl identity; nebudete se už moct spolehnout na vaše staré Já a na vaše staré způsoby bytí, ale bude třeba opustit, nebo změnit falešné aspekty personality, které blokují skutečné vyjádření vašeho kreativního potenciálu. Pluto je karmický archetyp velké síly, mužské, která je spojena s utvrzením a sebe vyjádřením.

Může odrážet existenciální krizi, ve které se člověk nachází zatažen, protože je opotřebený, nebo frustrovaný životem, který vede. Nevyhnutelné rozhodnutí, ke kterému se dopracuje v těchto případech je opuštění starého modelu života, který už není uspokojivý, někdy i dramatickým způsobem.

U žen může ukazovat i těžkosti, ale také radikální změny, které zapojí i klíčové muže vlastního života, protože Slunce je zástupce archetypu mužského, a tedy i mužských osob života, na prvním místě otec, pak manžel, nebo partner, nebo zaměstnavatel ve smyslu moci a autority.

Pro všechny je to vztah s otcem, lépe řečeno obraz vnitřního otce, získá základní důležitost a pokud jsou zde nevyřešené záležitosti, budou zcela jistě přineseny na světlo slunečního vědomí.
Stejně tak i vztah s autoritou se propojí s novými odstíny. Saturn. Druhý vládce znamení – společně s Venuší – se bude muset srovnat s energií Pluta, jednoduše řečeno, přišel okamžik konfrontace, nebo vstoupit do kontaktu s vlastní osobní mocí, s vlastní vnitřní autoritou. Kvadrant není jednoduchý aspekt, proto by se mohli vytvořit konfliktní situace s těmi, kteří pro vás znamenají autoritu, a nejsou ničím jiným než zrcadlem naší vnitřní osobní moci.

Na kreativní úrovni může kvadrant Pluta ukazovat na období energetického bloku, hlasatel velké frustrace kreativní, fyzické, nebo psychologické, ale zároveň silné postrčení jít za to, co pro vás znamená limit. Jsou to právě disharmonické aspekty, jako jsou kvadranty a opozice, které nám dovolují jít za hranici, překročit něco, co se na první pohled zdá nepřekonatelné, je to takovéto vnitřní napětí, které nám nedovoluje se uvolnit, ale které nás popichuje jít dál, ať to stojí, co to stojí.

Pokud naopak jste se svým životem, který vedete spokojeni, se vztahy s druhými, s vaší úrovní vyjádření kreativní, ale také profesní, kvadrant Pluta by mohl přinést nový přístup a vyzkoušení nových modelů vyjádření, nové cesty pro sebe-vyjádření a nová vítr a novinky v práci, ale také v láskyplných vztazích, které by mohly být velmi vášnivé a zdroj hluboké inspirace. Mohlo by dojít ke zvýšení zájmu směrem k okultním tématům, ezoterika, magie, alchymie, hledání něčeho, co dá úplný smysl vašemu životu.

Nyní přejdeme k Plutu, který tranzituje také v Kozorohu, odkud vytváří aspekt kvadrantu, který se v roce 2020 bude dotýkat postupně všech narozených.
Třetí kvadrant, který je třeba přičíst ke dvěma předchozím. Nebude to jednoduchý rok pro vás pro všechny, výzvy, které před vámi budou stát budou mnohé a někdy dost komplexní.

Dobrá zpráva je, že Jupiter vyjde z aspektu kvadrantu 20. prosince, aby vstoupil do přátelského znamení Vodnáře, kde na něj bude čekat Saturn. Pokud se budete umět postavit zkouškám, které na vás čekají a získat z nich nové vědomí, protože je přetransformujete na nové příležitosti, bude to rok velmi dobře využitý.

Jupiter ve Vodnáři bude vaším cenným spojencem a otevře vám nové vize a perspektivy života. Ale o tom budu mluvit podrobněji v horoskopu na rok 2021.
Jupiter od 15. května do 13. září bude retrográdní. Retrográdní Jupiter sebou nese velké množství zkušeností de-javu, kdy se místa a čas z minulosti budou míchat s přítomností. Tato neschopnost rozlišit minulost a budoucnost může silně postihnout citové vztahy, protože by mohla vzniknout utkvělá potřeba ujištění a bezpečí, jak od sebe samých, tak od partnera. Může ukazovat, že v některém minulém životě nám chyběli jistoty na úrovni rodinných vztahů, které jsou nyní vyhledávány a velmi oceňovány v tomto životě a vytváří se vztahy postavené na citu a na společných projektech, místo na vášni.

Tento aspekt se bude dotýkat pouze narozených od 8. do 22. října.

Poslední věc důležitá se týká tří velkých: Jupitera, Saturnu a Pluta a týká se vás přímo; je to dáno třemi velkými konjunkcemi v Kozorohu: Saturn-Pluto až do 9. února 2020; Jupiter-Pluto nás bude doprovázet od 16. března do 2. května a od 27. května do 24. července, a ještě jednou od 25. října do 30. listopadu; nakonec Jupiter-Saturn od 1. do 19. prosince v Kozorohu a pak až do 10. ledna 2021 ve Vodnáři.

Události velkých konjunkcí se vždy týkají planetárních cyklů, události, které i když jsou kolektivní, mají vliv i na naše vědomí a uvědomění si toho kdo jsme a kam jdeme.
Velké konjunkce vždy uzavírají nějaký cyklus. Tyto cykly obvykle uzavírají část starého světa připraveného zemřít a část připravenou se znovu zrodit a vyplout na světlo. Chtějí nám symbolizovat to, co se v životním a biologickém cyklu děje neustále před našima očima: všechno to co se narodí a roste zemře a znovu se narodí.
Konjunkce Saturn-Pluto bude zajímat především narozené od 12. do 20. října, konjunkce Jupiter-Pluto narozené od 11. do 19. října a konjunkce Jupiter-Saturn narozené od 15. do 22. října, ale všichni narození ve znamení budou pociťovat energii, kterou tato mocná astrální konfigurace bude vydávat. Tento super aspekt kvadrantu podtrhuje období intenzity, kterou jsme dosud nezažili, a kdy je možné, že přijdou radikální změny života v oblastech označených podle individuální hvězdné mapy narození.

Od 20. prosince 2020 až do 10. ledna 2021 přejde velká konjunkce Jupiter-Saturn do Vodnáře, kde bude vytvářet harmonický aspekt trigonu, přesně na 0°znamení a ukazuje na bod zlomu v životě narozených mezi 23. a 27. září.

Chiron, zraněný léčitel se nachází v opozici ve znamení Berana.

Toto by se mohlo ukázat jako období, kdy vaše jistoty budou ještě jednou nejisté, aby byly nahrazeny novým vědomím života. Disharmonický aspekt Chirona na Slunce je jako síla, která nutí vyjít ven z bezpečných oblastí, tedy z „komfortní zóny“, a která nás nutí růst i proti naší vůli.

Je také možné, že v tomto období se vrátí na mysl bolestivé vzpomínky, nejen vzpomínky na dětství, které jsme si mysleli, že už jsou definitivně překonané, ale také z období prenatálního života, nebo dokonce z minulých životů.

Takže bude nezbytné čelit těmto nevyřešeným věcem vědomě, i když to bude předzvěst utrpení, za účelem uzavřít definitivně tíhu minulosti a jít vpřed svým životem lehčeji a radostněji.

Výzva v tomto okamžiku se týká vyléčení starých zranění, které ještě dnes ovlivňují a znehybňují plné vyjádření vašich talentů a vašich schopností.

V roce 2020 tranzit Chirona v opozici se týká pouze narozených od 23. září do 4. října.

Zatímco Uran vyšel z opozice na vaše znamení a umístil se do pro vás přátelského znamení Býka, se kterým sdílíte stejnou vládnoucí planetu, smyslnou Venuši. Toto znamená, že je zde stále možnost předkládat nová řešení a alternativní nápady smířlivým způsobem a jemnými způsoby. Není vždy nutné vše vyhodit do povětří, vše zničit a pak to znovu vybudovat. Zjemnělí Venuší, by vám mohl Uran pomoci udržet nejlepší aspekty minulosti, a přesto nechat prostor něčemu úplně novému a z jistých úhlů pohledu nečekanému.

Témata spojená s vyjádřením vaší kreativity, nebo spojené se vztahy lásky, budou ústředním bodem, na kterém zbudovat novou strukturu života. Protože o tohle se jedná, znovu naprojektovat novou a jinou strukturu života. Silné tranzity, které vás budou doprovázet v tomto roce 2020 otevírají cestu novému projektu života, ke kterému jste voláni.

Planety jsou naše vnitřní hlasy, jsou to herci našeho existenčního divadla, naši vnitřní Bohové.

Vyšší Já řídí a upravuje náš vývoj, i když si toho nejsme vědomi.

Tranzity ukáží to, co má být odhaleno našemu vědomí.

Krásný rok 2020!


Autorka článku: Samapatt Eliana Toschi - italská vědma a astroložka http://www.astrologie-samapatt.webnode.cz

Samapatt Eliana Toschi se stala v roce 1983 žákyní mistra Osho. Začala svoji cestu hledání a poznání sama sebe prostřednictvím meditačních technik mistra Osho, žila a pracovala v duchovních komunitách v Itálii, Evropě a také ve Spojených státech. V roce 1990 se vrátila do Itálie, zde pokračuje ve svém učení evolutivní a karmické astrologie a v roce 2000 se začala zajímat o metodu Rodinných konstelací Berta Hellingera. Rozhodla se tedy projít vyškolením na průvodce Rodinnými konstelacemi a také absolvovala školu Holistické celostní poradkyně. Dnes je astroložkou poradkyní, Celostní poradkyní s holistickým zaměřením a průvodkyní rodinnými konstelacemi.
Píše články a horoskopy pro specializované časopisy, pro internetové stránky, věnuje se individuálnímu poradenství a vede kurzy a semináře.


duben 17, 2024 204
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 143
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 354
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 276
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2046
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 307
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 385
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 731
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018723
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515382
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456786
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292797
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282291
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272746
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259255
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250815
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249327
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242775
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240568
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215098
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1664
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
744
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1024
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1461
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1363
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1510
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4917
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1693
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1728
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...